Gott Nytt År

Hej hopp. Är inne en snabbis, här är det full fart med förberedelser för kvällen. Middag för 8 vuxna och tre barn är det, senare kommer det lite mer folk, en så där 13 st till. Så det blir nog full rulle här. Hoppas bara att M är bättre ikväll än senaste dagarna. Skrikit och inte velat sova på nätterna. Är det magen, är det tänder eller är det öronen? Kan ingen ge ett bra svar...

Nä, skämt åsido, ville egentligen bara önska alla ett riktigt Gott Nytt År så hörs vi nästa år. Ät gott, drick gott och var förskiktig med raketerna. Kram!

Julafton passerad

väldigt lyckad jul blev det.  Vaknade på julaftonsmorgonen och låg och gosade med mina två tjejer ett tag, innan de fick öppna sina morgonpaket. Vi gick upp, åt en god frukost, jag fejade på en stund och gick sen ut på en promenad.  Inte en käft var det ute, helt folktomt, men skönt var det. När jag kom hem var det dags för lunch och sen fixade jag klart allt som skulle ordnas inför julmaten. Hann med att leka en stund med barnen innan svärmor och svärfar och mina två svägerskor kom. Vi drack glögg och såg Kalles och sen var det dags för maten. Åh, så mkt god mat och åh vad jag åt! Sen kom tomten, och först fick S nästan panik när hon såg honom i fönstret men medans han gick runt huset så hade hon lugnat ner sig och när han om in var det aldrig några problem, kramar och allt gick bra. Massor med paket fick barnen, och även jag och Kristoffer verkade ha varit snälla detta år. Men den bästa julklappen fick nog S, hon fick en hemstickad pippi-tröja, och jag bara älskar dessa. S har lekt och lekt med leksakerna, och M verkar helt oberörd, som om ingenting hade hänt.

Juldagen tog vi det lugnt, lunchade hos mormor och morfar och på eftermiddagen åkte vi tillbaka dit och lämnade barnen, för för oss vuxna var det bio och sen fest som gällde. Vi såg Göta Kanal 2, det var jätte bra, sådär lagom lättsmällt b-humor. Annandagen var det lugnt, vi sov faktiskt till kl 11 och lite panik fick jag nästan, det är många år sedan jag sov så länge. 

M har ju varit förkyld ett bra tag nu och det visade sig idag att hon har öroninflammation men inget vi skulle medicinera än så länge men vi  fick lite hostmedicin att ge henne. Hoppas att hon kan sova lite bättre på nätterna nu.

Nu är det bara att hämta andan och ta nya tag till nyår. Ha det gott allihopa!

Emelie - om du läser - jag tänker på dig, kram!


GOD JUL ALLIHOPA

Alla julklappar äntligen inhandlade. Tror aldrig att jag/vi varit så här sena med julklappar förrut. Men jag har insett en bra grej med att handla julklappar sent. Jag brukar ha svårt för att nöja mig och säga att jag är helt klar, utan det brukar bli ett och annat extra paket och till slut så är det rätt så många extra paket. I år hinner jag inte med det, utan slutar där jag bestämt mig.

All julmat är även inhandlad, dock är det lite städning kvar, det ska göras imorgon eller ev på julafton. Och det är golvet, ni som har barn vet kanske varför, men för er som inte vet, ha barn som ålar och samtidigt dräglar/spyr på golvet, samt ha en 3 åring som smular när hon äter, det gör att golvet aldrig är rena mer än en timmer eller två. Men annars känns det som om allting är under kontroll.

Men nu så kan det få bli jul, även om det känns lite overkligt och de senaste åren har jag faktistk blivit lite snopen när julen är över. Var det inte mer än så här,? är det redan över? Har jag blivit för gammal för julen eller vad är det?

Jag vill passa på att önska alla er en riktig God Jul och hoppas att ni får en trevlig julhelg. Vi hörs!

Julen är här nu...

Julskinkan i ugnen, granen på upptining i garaget, men snön är borta. Blä!!!

  

Men ikväll ska vi julmysa. Skinka till middag, granen ska kläs och julklapparna ska slås in. Julgodis och julmusik ska nog få mig i rätt stämning trots den gröna gräsmatta och plusgraderna. Fast egentligen tycker jag att det är i tidigaste laget att ta in julgranen och äta julskinka, traditionsbunden som jag är. En eller max två dagar innan jul ska det göras, men i år går inte det. Det är nämligen sista kvällen som vi är hemma innan julafton. Imorgon ska vi till Kristoffers faster och äta julgröt och skinka (fast jag får ta med mig egen mat) och på lördag ska jag och tjejerna till mamma och pappa, för att julmysa med dom (gammal tradition) och Kristoffer ska som vanligt träffa killarna och dricka glögg och kanske någon öl. Han har dock lovat att inte vara bakis på julafton, det är väl bara att hålla tummarna för det!

Imorgon ska julmaten inhandlas och de sista julklapparna och tjejerna ska få vara med faster Julia och om dom har tur så är faster Emma också hemma. Det är ju inte så ofta de träffas så det vore ju kul. Och skönt för oss att få handla utan barn, så mkt snabbare det kommer att gå. Hoppas bara att all julmat inte är slut.

Nä, nu måste jag kolla julskinkan, jag vill inte att det ska bli för torr!!!

Heldag på stan

Idag skulle det inhandlas julklappar till mina föräldrar och min lillebror, åkte in med syrran vid halv tio, hade några egna ärenden och sen träffades vi halv elva. Sen köpte vi tre julklappar, åt lunch och vips så var klockan ett. Sen hade jag några förstoringar som skulle hämtas samt att jag lovat svärmor handla en julklapp och plötsligt var klockan halv tre när vi kom till Färgis för att amma M. Efter lite amning begav vi oss till Barnens Hus, det var S belöning för att hon orkat gå på stan hela dagen. Så när vi kom hem var klockan över 4. Och jag var helt slut. Alla grejor jag skulle behövt göra ikväll är kvar till imorgon, så det blir ju kul. Men jag har väl bara mig själv att skylla. Men det kommer säkert gå bra, det är bara lite trögstartat, det är nämligen inte särskilt roliga saker. Tvätta kaklet i duschen, torka av köksskåpen utvändigt och skrubba badkaret. Det går säker på en timme eller så, men det är inte kul att börja. Vi får väl se om jag får tummen ur imorgon...


Jag slutar aldrig amma!

Det är  ju så bekvämt att kunna ta till bröstet så just nu känns det inte som om jag någonsin kommer att sluta, men samtidigt så skulle det vara ganska skönt att avsluta det om ett tag. Men det är svårt det här med amning, för det är bekvämt, mysigt och ett bra tröstmedel, men jag är ju helt fri på ett annat sätt utan amningen. Och hon börjar ju bli stor snart, jag kan ju inte fortsätta hur länge som helst, eller?

På begäran

kommer här brunetten. Håll till godo:


Luciabilder



Selma lussar hos farmor och farfar





Min tomtenissa

Ursäkta att bilderna är lite på sne, leker mest för att testa och lära mig hur man läggen in flera bilder.

Tack för hjälpen Annika, det gick bra! Nästa gång ska jag vrida bilderna rätt väg också...

Äntligen!

Äntligen är bloggen som vanlig, det har strulat rejält sista dagarna, men nu verkar det fungera igen. Här kommer i alla fall en bild på min underbara lucia och min lilla tomtenissa. S lussade först hos dagmamman och på kvällen åkte vi till morfars och till farfars och lussade, vilket var mtk uppskattat.


149011-4


Idag så var det åter dags för oss danslärare här i stan att träffas och träna, idag var vi tre st, tränade i över 2 timmar och jag vet inte hur jag lyckades, för efter 45 min hade jag mjölksyra i hela benen, men sista halvtimmen var det ren vilja och sista 10 minuterna var fruktansvärda. Åh vilken dålig form jag är i, det är inte klokt. Har jag någonsin kunnat dansa flera timmar 5 dagar i veckan. Hur var det möjligt? Ja, ja det känns skönt att ha kommit igång i alla fall och vi ska börja om efter jul igen. Synd bara att vi inte kan träna varje vecka, just nu är det ungefär var 3:e vi träffas. Men det är väl bättre än inget. Nä, nu ska jag umgås med min sambo en stund, trevlig helg allihopa!

Familjeliv borta

För er som brukat följa mina dåliga uppdateringar på familjeliv, får numera följa mig här. Vi får väl se hur det går i fortsättningen, men än så länge duger det väl?

Är dunderförkyld, men tröstar mig med att det är bättre vara det nu än under julen. Hoppas bara att ingen annan i familjen blir drabbad.

Ska passa på att tapetsera lite i barnens dockhus, nu när M sover och S är hos dagmamma, dagen i ära, klädd i luciaskjorta och ljuskrona. Får se om hon ställer upp på en bild senare, så kanske jag kan lägga ut den här så att ni får se.

Blondinen borta - brunetten här

Men jag vet inte om hon får stanna. Igår kändes det jättebra var brunhårig men idag är det mer osäkert om jag kommer att vänja mig med att inte vara blond längre. Jag har ju alltid varit det...
Men nu är det bara att gilla läget och så får vi se till våren om blondinen kommer tillbaka eller inte.

Ska alldeles strax in till stan och träffa chefen, ska prata om våren. Åh, det känns lite jobbigt att börja om att jobba, men samtidigt uppskattar jag säkert de dagar jag är hemma mer.  Men jag hoppas att mötet kommer att gå bra, jag har lite svårt för chefen ibland, hon kör lite sitt eget race och man får gärna ha åsikter, bara hon tycker om dom.

Förkylningen är lite sämre idag, har blivit lite snuvig också, rösten är lite bättre men mer hostig än tidigare. Jag hoppas att det är nått snabbt övergående och att det inte blir värre, jag har inte tid och ork att vara sjuk. Och jag vill vara frisk till jul, det är inte kul ligga hela julhelgen, den blir liksom förstörd då och jag som älskar julen. Nä, nu måste jag rusa, annars blir jag sen till mötet. Ha de´ 

Tappat rösten. Igen!

Tredje gången på ett år. Vad är det här?

Första gången var för ungefär ett år sedan. Skulle ha lärarkandidater två veckor och vad gör man om  man inte har någon röst som lärare? Men det var ju bara att he sig ut och visa kandidaterna hur man undervisar utan röst. För vad var alternativet: att de skulle bli utan praktik? Nä, det var bara att jobba. Jag kände mig inte särskilt dåligt på andra sätt, lite småförkyld bara. Det var för övrigt första gången jag tappade rösten på säkert 12-13 år. SÅ i våras blev jag förkyld, det satte sig i bröstet, lät som en gammal gubbe som andades och javisst, rösten försvann även då. Va, tänkte jag, inte igen, vad är det här? Men så i lördags så vaknade jag och hade det alldeles tjock i bröstet igen och på kvällen försvann rösten. Idag har det varit lite bättre, men nu i em så försann den nästan helt igen. I övrigt känner jag mig lite hängig bara, inte helt liggandes. Men hur kan det här komma sig, lite underligt tycker jag. Först tappar jag aldrig rösten och nu, tre ggr på ett år. Skumt!

Får hoppas att jag har bra röst i morgon, för då ska jag surra i över två timmar, ska nämligen till Jenny och klippa och färga håret. Sunkmorsa, nu ryker du!

Världens sämsta mamma

Jag har den titeln tror jag. 

Senaste tiden så har jag haft dåligt samvete för att jag inte ägnat så mkt tid åt S som jag velat, men på nått sätt så har jag bara inte orkat. Och på grund av tröttheten så har inte tålamodet varit på topp direkt , vilket medfört att S kanske fått en och annan tillrättavisning som inte alltid varit befogad. Men två dagar i rad så har jag i alla fall försökt ägna tid åt henne och försökt baka med henne, något som brukar vara uppskattat: Vi brukar hjälpas åt med degen och sen  bakas det och smakas det, men båda dagarna har det slutat med att hon lekt själv brevid mig och jag bakat själv. Och idag så har jag inte varit särskilt mkt bättre mamma. Känner att jag har en förkylning på G, och sovit dåligt i natt, vilket gjorde att jag ville vila lite, så när M sovit på förmiddagen, vad har S gjort då? Jo, suttit och sett en film 1 1/2 timme. Vad för mamma är det som använder tv som barnvakt? Jo, världens sämsta mamma...

Mina älsklingar

Mina älsklingar

Dom är mina absoluta älsklingar...

(Fast en till finns det, men han vill inte vara med på bild)

En tänkvärd film

Fick tips av en kollega om denna sida, och vilka tankar det snurra i mitt huvud just nu. Det är så sant det som sägs på filmen, inte bara för oss som är lärare utan för alla vuxna i samhället som kan hjälpa andra. Så ägna några minuter åt denna film och hjälp de som behöver hjälp...

http://www.teachermovie.com/


Äntligen!

Äntligen har jag fått tummen ur och startat en blogg. Tänkt tanken många ggr men det har liksom aldrig blivit av. Men nu så...

Det kommer säkert mest att handla om mina två barn, tankar om att vara mamma mm. Säkerligen en massa strunt men kanske lite vettigt också.   Tänkte starta med en utmaning till ni som läser här och har en egen blogg. Svara på dessa frågor ni också, vet ja!

Tio första:
1. Första bästa kompis: Åh, svårt. Tror nog det var Erika
2. Första bil: Som jag har betalt, ja det var nog en passat
3. Första kärlek: Kanske Fredrik i lågstadiet
4. Första husdjur: Katt och kanin
5. Första semester: Det minns ja ginte
6. Första jobb:Städerska på mammas och pappas jobb
7. Första köpta skiva: ???
8. Första riktiga kärlek: Johan Stenberg
9. Första piercing: Öronen när jag var sju
10. Första konsert: ???

Nio senaste:
1. Senaste alkoholdrycken: Vin förra helgen
2. Senaste bilfärd: Igår, hem från ICA (ja, jag vet, men jag skulle handla så mkt)
3. Senaste filmen du såg: Vad var det för film, minns ej, men det var hemma hos Jens och Johanna
4. Senaste ringda telefonsamtal: Till apoteket för en halvtimme sen
5. Senaste bubbelbadet: För några veckor sedan på Edda
6. Senaste spelade cd: Peter Jöback "Jag kommer hem igen till jul"
7. Senaste kyss:  Igår kväll
8. Senaste gången du grät: I går em, det var nått tv-program jag såg
9. Senaste måltiden: Frukosten, te och macka

Åtta har du nånsin:
1. Dejtat en av dina bästa kompisar?  Nej
2. Blivit arresterad? Nej
3. Blivit kär vid första ögonkastet? O,ja
4. Varit på tv? Ja, nordnytt för flera år sedan
5. Fått ditt hjärta krossat? Ja
6. Sagt att du älskar någon utan att mena det? Nej
7. Haft ett one night stand? Ja
8. Busringt till nån? Ja

Sju saker du har på dig:
1. Trosor
2. Sockar
3. Jeans
4. Amningsbh
5. T-shirt
6. collegejacka
7. Foppa tofflor

Sex saker du gjort idag:
1. Kammat Selmas hår
2. Pratat med grannen
3. Ätit frukost
4. Ammat
5. Lämnat Selma hos dagmamman
6. Pratat med syrran

Fem favoritsaker (Ingen speciell ordning):
1. TV
2. Barnen
3. Sängen inkl täcke och kudde
4. Kamerna
5. Duschen

Fyra personer du kan berätta ALLT för:
1. Sambon
2. Sofia
3. Erika
4. ????

Tre val:
1. Svart eller vit? Svart
2. Sommar eller vinter? Sommar
3. Choklad eller chips? Choklad

Två saker att göra innan du dör:
1.  Se barnen växa upp
2.  Resa mer

En sak du ångrar:
1. Alla gånger jag inte sagt förlåt