Nu så...

har även jag fått jullov, äntligen! Det har varit en hektiskt tid på jobbet, med jobb in i det sista, men nu ska jag njuta av två veckors ledighet. I år är nog ett av dom få åren då många i min bekantskapskrets är ledig mer än mig, men så är det iaf.  Även sambon ska vara ledig, dock jobbar han alla dagar mellan jul och nyår, inkl lördag. Men några extra dagar tillsammans får vi allt.

Nu så håller jag på med den sista städningen, får bara hoppas att "pojkarna" inte stökar till allt för mycket ikväll, på deras årliga uppesittarkväll med glögg och en och annan öl, utan fru/sambo och barn. För imorgon kommer sambons familj och vi ska fira vår andra jul här hemma i vårt hus och jag har inte tid/lust/ork att städa en gång till. För imorgon ska jag njuta med barnen, och fixa den sista maten. För nu är julen här, det är så härligt!!!

Nu vill jag bara önska er alla en riktig God Jul!

Snart redo

Julen närmar sig med stormsteg och vi är nästan redo. Pepparkakskuset är klart, men vi håller tummarna för att det ska hålla ihop hela julhelgen, det finns sprickor nämligen. Pepparkakshjärtat sitter i fönstret, tomtarna har kommit fram, julmaten är handlad, julgodiset ligger i kylen, skinkan är i ungnen, julklapparna är så gott som klara och inslagna, julkläderna är nästan fixade, julfikat bakat och inte uppätet än

Vad är då kvar: hugga och klä julgranen, köpa kläder till mig, julklappen till yngsta svägerskan (nån som har nått tips till en 20 åring som bor kvar hemma, så tar jag tacksamt emot det) lite städning, kanske lite mer julgodis, och så är jag sugen på att köpa en till julklapp till barnen, men vi får väl se vad plånboken tillåter..

Men som vanligt tycker jag nog att julen kommer att gå alldeles för fort och undra vart tiden tagit vägen när den är över. Känner mig som ett barn som blir besviken för att allt är över så fort. Älskar julen och allt som hör dit. Ska försöka njuta och bara vara, kanske hjälper det. Gör ju nästan sista arbetsdagen idag, har dock jobb lör och sön, men det är ganska lättsamt jobb, ska titta på eleverna när dom jobbar med koreograferna. Så jag har bestämt mig för att det jag inte hinner nu, det får vara. Eleverna får väl improvisera hela lektionerna om jag inte hinner planera övningarna klart. För jag behöver jullov, så är det bara!

Ett som är säkert är att ett odekorerat pepparkakshus inte är nått att skryta med:



Betydligt bättre blir det ju när vi dekoreret det hela:


Hur svårt kan det vara?

När man ställer sig upp, skjuter man in stolen efter sig. Det tar bara 2 sekunder, så är det gjort. Istället för att ev nån timme senare upptäcka att stolen står mitt på köksgolvet, och gå flera extra meter för att skjuta in det. Men nä, den verkar sitta fast i golvet... Och det slår aldrig fel, den skjuts ALDRIG in efter att ha suttits på

Först kom påpekningar i vänlig ton, men efter några veckor övergick dom i lite mer sura och irriterade kommentarer, för att sen komma in i nån fas av sarkastiska kommentarer och för att numera gått in i ett stadie av att vänligt kallas till köket och för att med ett leende på läpparna få en vänlig kommentar om att stolen står mitt på golvet. När ska jag lära mig? Verkar vara som om gamla hundar inte kan lära sig sitta...

Tiden rusar fram

Nyss var det torsdag och vi hade en underbar familjedag. Först arbetade jag några timmar, sen var det lek för hela slanten. Barnen njöt och lekte sig svettiga och trötta. En god middag med lillebror hann vi också med innan vi styrde kosan hem. Det blev ännu en kväll med sen ankomst, och tyvärr väntade arbete för mig nån timme till. Fredag var först arbetsdag sen en sväng till stan med barnen för att byta julklapparna som blivit dubletter. Men nu är jag så gott som klar, bara sambons kvar, men det blir nån dag inom kort och jag vet redan vad, så det känns lugnt. Fredagkväll bjöd på god mat och gott vin, en film och sen dog jag i sängen tror jag. Lucia på lördag innebar tre luciatåg, och skottning. Gud vad tung snön var. Lördagkväll var vi förbi på strandvägen och träffade vänner och drack vin ännu en kväll. Imorse var jag lika död som tidigare, men kanske blir det bättre när jullovet börjar? Idag har jag försökt prioritera lite vad som jag vill göra och fixar och donar här hemma. Sista arbetsveckan vankas och jag har full rulle hela veckan med hela arbetsdagar. Vanligvis brukar jag få lite lugnare sista vecka, men inte i år. Och dessutom väntas arbete nästa helg, men efter det, på måndag den 22 så börjar lovet. I två hela veckor, fort kommer det att gå, men skönt ska det bli. Nu är det bäst vattna blommorna innan dom torkar ut helt. Ha en trevlig söndag!

4 avklarade - 2 kvar

2 dar kvar till sovmorgon, nu har jag nedräkning. Tiden går fort och jag hinner bara en bråkdela av allt jag vill och bör, men det hjälper ju inte att stressa upp sig, så jag får väl improvisera lite och göra det jag hinner helt enklet. Imorogn bär det iaf av 15 mil norrut för lite handledning av studenter och sen ska det lekas med barnen, som följer med liksom sambon. Och en middag med lillebror tänkte vi hinna med också, ska bli kul att pratas lite, det är så sällan vi ses numera. Nä, idag blir det ett kort inlägg, mkt som jag ska fixa innan sängen väntar.

Knack, knack, ta i trä!

Var inte direkt utvilad när helgen började och än värre är det nu. På fredagen arbetade jag först min fulla arbetsdag, hann med en snabbis hem och umgås med mina barn, som var hemma pga storasyster fått feber. Innan jag åker iväg till kvällsjobbet så inser jag att även lillasyster fått feber. Jag åkte iväg till arbetet och sen vidare till glöggkväll med trevligt sällskap. Där satt jag och njöt utan att veta vilken kalabalik det var där hemma. Lillasyster hade troligtvis fått feberkramp och spydde pga den, även lördag var vi rädda att krampen skulle komma, då febern var hög och varken ipren eller alvedon ville hjälpa. Vi klarade krisen då, tack vara några besök ute, utan ytterkläder. Dessutom så var jag tvungen åka till akuten med storasyster för att kolla upp hennes öra som hon inte vill bli bättre. Idag verkar båda må lite bättre, lillasyster har dock feber idag med men jag tror att den är på väg ner nu. Skulle behöva en helg att vila upp mig på nu, inte gå in i en ny vecka. Men jag får väl skylla mig själv, jag har precis i veckan sagt att vi haft så lite sjuka barn, nästan aldrig måste vi vara hemma med sjuka barn.

Förutom allt detta sjukdom så har jag och sambon hunnit köpa nästan alla julklapparna, känns bra. Och lussekatter har vi bakat idag, för snart är det ju lucia. Nä, nu är det väl bara till att räkna ner till sovmorgon, om 6 dagar!


Nyårsafton på måndag?

Att beröma mig själv är inget jag är särskilt bra på, det är inte ofta det händer. Men tydligen så gjorde jag det häromdagen. Kanske skulle jag må bättre av lite mer konstruktiv kritik. Ofta tänker jag på vad jag kunde göra bättre, särskilt när det gäller mitt arbete, men även privat. Kanske ska det bli mitt nyårslöfte? Vi får väl se...

Men om tiden kommer att gå så fort som den gjort den här veckan så är det väl nyårsafton nästa vecka. Vart har tiden tagit vägen? Tyckte nyss att det var 1:a advent. Ja,ja, är väl bara att acceptera att helgen är här. Även om det är fredagkväll så väntar arbete för min del, men resten av helgen kommer jag vara mest ledig, ska titta förbi på jobbet nån gång under lör-sön, men jämfört med att arbeta 11-16 både lör+sön känns det som en lyxledig helg. Nä, nu ska jag mysa med barnen innan det är dags åka till stan. Ha en mysig helg allihopa och en trevlig andra advent! 

Vad jag är bra!

Vanligtvis tycker jag matlagning är ganska trist, och då menar jag på vardagarna, och maten smakar därefter. Men häromdagen överträffade jag mig själv. Gjorde hemlagad palt, som blev så otroligt goda. Hela familjen storåt och det bästa av allt är att vi har kvar i frysen också. Så jag är nog rätt bra på laga mat ändå!