Hemma igen

Ja, nu är vi hemma igen, efter två härliga veckor i Thailand. Massor med bad, sol och god mat, ja, gud vad vi har njutit. Men det är skönt med en lång påsk och ett påsklov nu, för det är svårt ställa tillbaka dygnet rätt igen. Har vaknat vid 6 dom senaste två dygnen och tyckt att det är mer än dags att stiga upp. Men om en vecka kanske det går bättre.

Under resan har båda barnen hunnit vara sjuka, i feber och lite lätt snuva. Och nu så har M fått feber igen. Tur att dom varit pigga när dom fått alvedon och ipren, som vi proppat i dom, allt för att undvika feberkramp. Massor med juice och glass, och allt som kan verka som vätska så har vi inte lidit allt för mycket av sjukdom. Men ett annat par på hotellet fick tillbringa tre dagar på sjukhus då deras tvååring fick feberkramp för första gången. SÅ det ville vi undvika.

Elefantridning och snorkling är dom största ansträningarna vi gjort, annars är det poolen och stranden som gällt. Slappa i solstolen, bada, äta billig lunch och slappa lite till. En drink eller två på balkongen innan det är dags att gå ut och välja mat från menyn, och sen en stund till på balkongen, medans barnen somnar. Kan det bli bättre?

Imorgon väntar kalas hos mormor och söndagen bjuder på slalomåkning hoppas jag. Ha en trevlig påsk allihopa!

Pms, grr!

Ha ett stort tålamod och mycket energi är ett måste när man har barn. Men när man har ägglossning är det inte lätt tycker jag. Onda cystor, dåligt humör, otroligt lättirriterad, ja, då är det inte lätt. Tyvärr får barnen kanske lite oförtjänta tillsägelser, för mamma orkar inte, stubinen existerar knappt. Det är ofta jag får bita mig i tungan för att inte bli arg. För jag vill inte vara det. Jag vill vara den pedagogiska och lugna mamman hela tiden, som aldrig gör fel. Men finns dom? Men idag har det hjälpt att tänka på sol, värme, bad, ledighet, god mat, sandstrand, massage, avkoppling. Hoppas humöret är bättre imorgon, jag ska iaf ladda med ipren för att slippa värken. Kanske hjälper det...

Nä, nu tar jag paus så hörs vi så småningom. Simma lugnt!

Redan söndag...

Redan söndag eftermiddag och för första gången på väldigt länge känns det helt ok. Vanligtvis känns det jobbigt att helgen snart är över och en hel arbetsvecka ska ta vid, även om jag försöker tänka som min vän, att måndag - då är det en dag närmare helgen, så är helgen ändå bättre än vardagen. Måndag är jag och barnen lediga, tänkte nog ta en sväng in till stan och se mig omkring och leta överdragsbyxor. Mycket roligt, not!

Sen ska jag försöka hinna med att träna imorgonkväll, så jag har tänkt packa så gott som färdigt idag och jag är på god väg faktiskt. Det mesta ligger i väskorna nu och jag väntar bara på den sista tvätten som ska torka. Nu är det nära och jag längtar!

Men än är söndagen inte slut och jag ska nu ta och fika lite innan jag fortsätter med packandet. Ha en trevlig söndagkväll!