Fest

På lördag är det tjejfest och jag ska givetvis med. Ska bli kul lämna barnen och mannen hemma och träffas bara vi tjejer, som givetvis också har lämnat man och ev barn hemma. Vi ska bara få vara kvinnor och inte mammor för en kväll, allihopa samtidigt. Längtar och ser fram emot det. Dessutom är det oerhört länge sen jag var ute och dansade. Gått på puben eller liknande har hänt senaste åren, men det är nog över 2 år sen jag var ut-ut, om ni förstår vad jag menar. Vet inte ens hur det ser ut på det enda utestället vi har här! Och det var inte igår dom byggde om om man säger så.

Men så kommer vi till kruxet. Fick ett brev hem i veckan, eller S rättare sagt, där hon blev inbjuden till en gudtjänst där dom delade ut barnens bibel. Och givetvis ville hon gå på den, har sett fram emot det här länge. Så kl 10 på söndag ska jag befinna mig i kyrkan för gudstjäng (vilket är en ovanlighet i sig) och sen ska det ätas korv i församlingshemmet. Ja, det är där mina två dagar inte går ihop. På lördagkväll/natt ska jag vara kvinna som roar sig, men tidigt på söndagsmorgonen är jag mamma igen. Så det gäller nog att byta ut alkoholen till vatten efter 12. så att jag klarar mitt mamma uppdrag på söndag.

Nu är det bäst jobba vidare så att jag kan gå ut och roa mig på lördag och inte behöva sitta hemma och arbeta. Nä, på lördag är det FEST!!!

Hur vidrigt var det?

Igår när jag tittade på en annan blogg som jag brukar läsa så såg det mest vidrigaste jag någonsin sett igår. Eller i alla fall så platsar det i den kategorien. Jag hittade ett klipp med en tjej som spyr i tv-rutan i direktsändningen, och sen fortsätter hon programmet, och skrattar bort det hela med att hon har mensvärk. HUR klarar hon av det? För mig är det helt ofattbart alltså...

Allt klart!

Äntligen är alla lingon rensade. Tog dom sista imorse och det var verkligen på håret. Bären var blöta och klibbiga, men vad göra när tiden inte finns?

Ikväll är det långdag och jag har flera timmar kvar att arbeta. Har ännu inte hittat den bästa formen för början av arbetsveckan, den känns så tung just nu, men jag provar mig fram så får vi se hur det blir längre fram. Men jag tror att jag ska dra ner en aning på kvällsjobbet, börja halvfem istället för fyra. Som det är just nu så äter jag middag strax efter tre för att sen jobba till nio. Och när jag sen kommer hem är jag dödstrött och jättehungrig. Nä, nån ändring måste nog in där. Men nu är det hög tid att fortsätta jobba, så att jag hinner planera allt innan lektionerna börjar.

Familjeutflykt i lingonskogen

Igår var det äntligen väder för att ta sig i kragen och plocka lingon. Lillasyster fick stanna och sova hos farfars, men vi övriga i familjen tog på oss stövlar och packade fikaväskan och gav oss ut. Ca 30 l fick vi med oss hem. Åh, så skönt det är att vara ute i skogen, massor med frisk luft och särksilt så här på hösten med alla färgerna. Jag passade på att plocka mig en höstkorg jag använd i undervisningen idag, med svamp, olika löv, rönnbärskvist och lingon och ris. Det var mkt uppskattat av eleverna. Men sen är det ju rensningen av lingon som är kvar när man kommer hem. Gjorde  en tredjedel igår så ikväll är det bara att fortsätta...

Men vilken överaskning vi fick oss: det var rätt lång att gå till lingonstället, och väl där var det en del gropar och massor med stubbar att klättra över. Men aldrig någonsin klagade storasyter. Kämpade på och klättrade men satte sig bara för att vila när det blev jobbigt. Hon håller verkligen på att bli STOR! Vi var övertygade om att lite gnäll och tjat skulle komma i alla fall, men ack vad fel vi hade.

Fotvärken är det bättre med, trots att jag vandrade i osköna stövlar, men jag funerar fortfarande på skor utan klack nästa helg. Lördagskvällen tillbringade vi i goda vänners sällskap med jättegod hemmagjord pizza och trevligt sällskap. Trots att fredagskvällen blev sen, så kände jag mig rätt pigg på lördagskvällen. Annat var det söndagkväll, efter en dag ute i skogen. Det tar på krafterna. Men nu är det måndag och ny arbetsvecka, så det är bara att köra på...

Finskor inget för mig

Igår hade vi firmafest, den första sedan jag började -01. Så det var på tiden. Drygt halva personalstyrkan var där, vilket är mkt när det gäller frivilliga aktiviteter utan för arbetstid på mitt jobb. Det var invigning av våra renoverade rum, med pompa och ståt. Utsökt middag, gott vin och trevliga kamrater.

Kvällen led mot sitt slut och jag var nöjd och glad. Men då ville några ta en drink nere på stan, så, ja -  varför inte? Vi gick ner till stan och jag kände då att jag kanske inte hade världens skönaste skor. Drack en drink sen gick vi hem till en kollega och jag kände mer och mer att - aj, aj, aj vad ont i fötterna jag har. Och när jag fick ta av mig skorna värkte det i fötterna. Satt och surrade där en timme eller så. Så strax före halv tre var jag hemma och det är mkt sent för att vara jag. Och särskilt när jag vet att jag måste upp på morgonen med barnen. Men för att återgå till fötterna, hela natten kände jag att det värkte i fötterna. Och på morgonen kollade jag under dom, det var nästan blåsor under trampdynorna. Så idag tror jag inte att det blir nån promenad, trots att vädret är härligt ute. Men aldrig förr har jag fått så ont i fötterna av att ha högklackade skor. Är det åldern, ovanan eller vikten som gör det så här? Skönt att det är en hel vecka kvar tills jag ska ha klack på skorna igen. Fast vid närmare eftertanke så kanske det blir skor utan klack nästa helg, för det är inte kul ha så här ont i fötterna.


Både humöret och språket bättre idag

Ja, idag har jag inte varit lika upprörd, irriterad och arg som inatt. Men otroligt trött istället. Men nu skulle jag inte skriva om det utan om hur män agerar

Jag har många gånger åkt buss med mina barn och ansvarsfull förälder som man är spänner jag fast barnen med bältet som finns i bussen och givetvis även mig själv. Hämtade dottern efter logopedträningen idag och då berättar hon att hon fick åka på "kungen" imorse. Hon var glad, det är nått hon brukar tjata om men det passar som aldrig när vi har lillasyster och vagnen med oss. Men idag var det bara hon och pappa så det passade utmärkt. Allt väl så långt. Men så berättar hon att hon inte hade nått bälte på sig. Varför inte frågar jag? Pappa hade inte det och då orkade inte jag heller, fick jag till svar. Men varför, varför ska man måsta påpeka sånt för papporna? Givetvis finns det pappor som använder bältet i bussen, men jag tror inte min sambo är någon speciell, utan en ganska vanlig en så det finns säkert fler. Men barn gör som vuxna, och då måste vuxna också använda bälte. Hur tänker man om man har bälte i bilen men inte i bussen, när det finns? Skulle vilja ha en kuk ibland för att veta hur dom tänker dom där ;) 

Ps. kungen kallas platsen i mitten längst bak i bussen

J***a data h*****e och förbannade internet f*n

Ja, ni kanske förstår att jag inte är på mitt bästa humör just nu. Har suttit i flera timmar med en massa j***a program som jag inte fattar nått av pga några spyware som saboterar och irriterar nått så kopiöst!!!

Vet inte hur eller när jag fått det, men det är väl det som är meningen, att vi dumma datoranvändare inte märker nått förrens det är för sent! Fattar inte varför man vill förstöra och jävlas med människor! Hur kan man vara så dum?

Nu verkar det som om jag fått bort det, äntligen! Kör en scanning en omg till, men lägger mig nog och hoppas på det bästa tills imorgon, för nu är jag jättetrött och behövde eg lägga mig senast 10 idag, men se, här sitter jag fortfarande. Ska sova med knytna nävar inatt och hoppas, hoppas, hoppas...



För er som är känsliga för stjärnor, ber jag om ursäkt för mitt ovårdade språk. Men jag har tappat tålamodet och är trött. Ska försöka vårda språket bättre hädanefter





Äntligen!

Som vi har väntat, väntat och väntat. Haft ångest, blivit irriterrad, legat vaken på nätterna, funderat och funderat och funderat. Men nu slipper vi det, för nu GÅR hon



Jag är en satkärring

I helgen har jag "uppfostrat" samhällets ungdomar. Såg 6 st "leka" med plattor, grus, grillar mm som står på församlingshemmet här brevid. Jag ansåg att dom var lite väl vårdlösa så jag gick dit för att säga att dom skulle vara rädd om grejorna och städa upp efter sig. Och det skulle dom. När jag gått halva vägen hem igen hörde jag en som ropade "och om vi inte gör det då?" Då vände jag och sa att dom kunde lika gärna städa bort allt nu och gå därifrån. "Jag gav er en chans att vara här och använda kyrkans saker, men om ni inte vill städa bort och vara försiktiga så får ni låta bli" blev mitt svar. Ungdomarna ville då ha en ny chans, men jag sa att dom bara fick en. Lite snopna såg dom allt ut, men jag tycker inte att man ska använda och försöra andras saker!

Så nu blir jag väl känd som satkärringen vid kyrkan! Men det får jag väl ta...

Google träffar

Jag googlade på mig och sambon och bestämde mig för att kolla de första 50 träffarna. Sambon hade ingen av dom träffarna som stämde, och jag hade 3 träffar totalt. Vi är inte så intressanta, eller har vi för vanliga namn?

Trodde sambon skulle ha fler träffar som var rätt, eftersom att han, i alla fall i mina ögon, har ett mer ovanligt namn, men icke. Iofs så var två av träffarna mina arbeten från studietiden och det har ju inte sambon gjort så det kanske förklarar lite. Men nog trodde jag vi skulle få bättre träffar än så. Hur har ni andra det, är det bara er som ni hittar, eller är det en massa andra personer med samma namn bara?

Ikväll börjar den

Ikväll, eller rättare sagt eftermiddag, så börjar S sin första danslektion. Som hon har längtat och längtat. Och hon pratar om vad hon ska göra på dansen och hur det kommer att bli. Hoppas bara att hon inte blir besviken. Och jag hoppas att det kommer att funka, för dom andra är två år äldre än henne och har dansat ett år redan. Men nu kunde jag inte stå emot längre, hon vill ju så gärna. Så vi gör ett försök.

Så en ny rosa dansdräkt har vi köpt in och balettskorna kunde hon ha från förra året. Trikåer ska hon också ha och ev en liten rosa kjol. Som en riktig ballerina ska hon se ut, det har hon bestämt. Hon är allt bra söt ibland!




Nått liknande det här kommer hon väl att se ut


image15

Och kanske så här om några år?

Och här kom den...

febern alltså. Som ett brev på posten. Så idag blev det till att sjukanmäla sig och förlora massa pengar. Inte kul!
Och vara sjuk som lärare är inte heller kul, för planeringen som jag skulle göra idag, måste ju göras ändå, för att kunna undervisa imorgon om jag är frisk. Så det är bara till att arbeta. Och som förälder är det inte heller kul att var sjuk, för det ska hämtas och lämnas hos dagmamman, det ska lagas middag och bytas blöjor, skjutas till fritidsaktiviteter och läsas godnattsagor. Nä, någon större vila när man är sjuk får man inte. Annat var det förr. Då sov man halva dagen sen såg man tv resten av dagen, tills det kom hem nån som lagade mat åt en alt köpte nått färdiglagat, och sen såg man tv tills det var dags att lägga sig i sängen igen. Inte undra på att det gick fortare att bli frisk då. Då fick man ju vila ORDENTLIGT när man var sjuk

Det är bara till att hoppas att det är endagarssjukan jag fått. För visst finns den, och inte bara 3 månadersförkylningar?

Nu kommer den

Höstens första förkylning. Vaknade med rakblad i halsen i morse och inte har det gått över under dagen. Kan knappt prata eller äta. Och snoret har börjat rinna. Huvudet känns tungt och kroppen har både träningsvärk och förkylningsvärka. SÅ allt är precis som det ska vara...

För förkylning på terminstarten kan man inte undvika, den bara måste komma. Får bara hoppas att det är snabbt övergående, för jag vill inte börja terminen med att vara hemma och sjuk. Ja, ja, det är väl bara till att hoppas på det bästa!


Vilken arbetsdag

Ja, imorse kändes dagen inte så farligt lång. Men nu har jag ändrat mig. Och känner en viss panik inför nästkommande tisdagar. Idag hade vi sovmorgon, jag och småtjejerna, och jag åkte inte in till arbetet förrän vid 10. Sen blev det rätt snabbt lunch innan dagens första undervisning började. Fick ett meddelande om att kvällens pilatesgrupp var överbokad, jippie, hur skulle vi rymmas då?

Efter undervisningen behövdes det planeras och lösas problemet med pilatesgruppen. Sen en kort middag innan det var dags för undervisning igen, nu i 4,5 timmar. Så min arbetsdag idag var 10.00-21.00, med två korta matraster. Och senare i höst kommer jag att arbeta 08.00-21.00. Hur f-n ska det gå till?

Nä, det är väl bäst att inte gruva sig i förväg. Men träningsvärk kommer jag att ha imorgon, det är ett som är säkert. Undrar om jag kommer att komma ur sängen?


Veckans bil - en passat variant

Fast det är betydligt längre tid än så, för nu har vi ÄNTLIGEN köpt en ny bil. Efter drygt två veckor utan bil, så har vi i helgen köpt oss en ny. Och det blev en passat igen, fast en nyare. Men det blev en bit att köra, nämligen till Sthlm.

Nöjda är vi än så länge i alla fall. Hade en ganska ful parkeringsskada, men så fick vi den till ett rätt bra pris så det får man nog ta i såna fall. För er som inte riktigt har koll, så ser den ungefär ut så här:
 


Hoppas bara att det blir en bil som vi behåller ett tag, för just nu är jag inte det minsta sugen på bilbyte dom närmsta åren.

Och  ont i rumpan har jag också, efter en hel helg i bilen. Det är rätt drygt köra så här mtk som vi gjort. Och det känns som om veckan kommer att bli lång. Men det smäller väl bara till som vanligt och så är det helg igen. Får jag hoppas i alla fall


Var det bättre förr?



Elpriserna har stigit 84 % på 10 år

Det är rätt mycket det



Eller är det bättre idag?



För 10 år sedan var det 1 miljard människor som led av svält

Idag är det 600 miljoner

Ja, var det bättre förr eller nu?