Imponerad

Igår fick jag och storasyster för oss att vi skulle överraska pappan i familjen. Bestämde oss för en picknick till middagen vid ankdammen i stan och till det givetvis vin. Så för att kunna genomföra detta så var vi tvunga cykla. Stoppade i barnen en rejäl mellis, och packade våra cyklar, mins sagt överfulla. Storasyster hade fulla cykelkorgen och en filt på pakethållaren och jag hade överfullt i min cykelkorg en lillasyster där bak. Det gick faktiskt riktigt bra cykla dit, tog en energipaus när vi kommit en bra bit, lite mariekex och nötter. Väl framme blev pappan minst sagt överraskad! Avnjöt en underbar middag och med en god efterrätt, matade fåglarna och tog en snabbtur i skeppet innan vi cyklade hemåt. Tanken var att storasyster skulle få åka på pappans pakethållare hem och så skulle jag ta med hennes cykel när jag skulle på jobbet idag, men hon ville cykla och det gick bra. Tog det i hennes takt och pappan gav henne en  hjälpande hand då och då. Och så hade vi ju både mariekex och nötterna. Och några vattenpauser blev det också. Men jag är imponerad över att hon orkade cykla, det är ju trots allt drygt 13 km enkel väg. Men då vet vi det iaf, nu kan vi avnjuta fler glas vin i stan och ändå ta med barnen

Nä, nu måste jag ut och dammsuga. Hörs!

Trötter

Trodde mig vara förbi vakennätter, att det tillhörde småbarns´åfen. Vi har  ju inte direkt småbarn, men ändå så är vi vakna. Lillasyster sover sedan en tid tillbaka utan nattblöja, vilket gör att hon ibland vaknar på nätterna och behöver gå på toa. Efter toabesöket så kan hon inte somna om, utan ligger och grinar och skriker i sängen. Hon vet inte varför hon grinar alltid, men oftast beror det på att hon inte vill sova. Klockan är oftast någon gång mellan 3 och 4, så det är INTE morgon dirket. I natt var jag vaken mellan 3 och strax före 7. Dock somnade lillasyster om tidigare, men efter att ha legat vaken nån timme och varit upp och gått några gånger är det stört omöjligt att somna om. ¨Så nu är jag dödstrött och längtar till sängen

Men nått roligt är att ikväll har Allsång på skanen premiär, ska äta jordgubbar och peppa inför årets live upplevese senare i sommar. Nu väntar kisstorkning, hörs!

Midsommar

Midsommar började med en härlig promenad i solen, hur underbart som helst. Hemma hade jag satt mannen i arbete och kom hem lagom till det var dags gå ut på baksidan. Sedan några år tillbaka gör vi alltid en midsommarstång tillsammans med våra grannar som har barn i samma ålder som våra. Traditionella sånger och dans runt stången och sen sill lunch i glasrummet. Hur kan det bli bättre?

Efter några timmars god mat och tårta, samt en hel del surrande, blev det dags gå hem och förbereda kvällen. Vi var hemma hos oss i år igen (men nästa år kanske jag får åka bort?), med två andra par. God mat och trevligt sällskap blev det en bra avslutning på årets midsommar.

Sen i helgen har vi haft slappardag, där vi inte gjorde nått nyttigt och en arbetsdag, då vi fått mkt gjort. Bilen är polerad, rabatten är rensad och utökad, samt stenarna är omlagda, trallen till lekstugan är laserad och samma sak med sandlådan. Städat lekstugan har vi också gjort. Nu är det bara det sista piffen innan jag ska lägga bort projektet "fixa lekstugan" Måste bara till stan först, får se vilken dag det blir.

Kram

Trevlig midsommar!

Har äntligen fått tillbaka vårt trådlösa internet, så nu kan man sitta i soffan och slösurfa, mkt skönt!

Annars idag så har vi förberett för midsommar, vi har städat, städat och städat. Ja, jag vet att jag inte hade behövt det, ni hade nog överlevt ändå, men jag klarade inte av det, skulle inte tycka att det vore kul med ett skitigt hem att bjuda in kompisar till, på midsommar. Så nu är här rent. Får se hur länge det varar, det är inte så lätt hålla rent med två vilda barn i huset. Sen så har vi plockat blommor och stulit björkar, allt för att göra midsommarstången, tillsammans med grannarna, och vår årliga sillunch. Ska bli trevligt.

Handlat jordgubbar, som jag inte vet hur jag ska kunna låta bli, ändå tills imorgon kväll?! Det är ju jättelänge... Men gott ska det bli, jag ÄLSKAR jordgubbar, mmmmmm

Ha en bra midsommar allihopa och hoppas att ni inte fryser bort, vädret ser ju inte så lovande ut.

Kram!

Inget internet

Har minskat min tid vid datorn igen, dock inte frivilligt denna gång, utan pga av att jag inte fått igång routern, efter ändringarna hos leverantören. Måste sitta vid den stationära, inne i arbetsrummet. Har kopplat förbi routern så nu har vi bara internet på den stationära och jag som har "sommarlovsstädat" inne i arbetsrummet, vill helst låsa dörren och kasta nyckeln. Men kanske till veckan att jag kan fixa det, dock inte utan hjälp. (Lösenordet är borta, det är det som är problemet, måste tydligen reseta routern och börja om från början på nått vis, fråga mig inte hur).

Men även om jag lyckas fixa routern så är vår bärbara på  väg att ge upp, eller disken iaf. Förhoppningsvis ska vi byta ut den, eller vi och vi, det blir min lillebror som vanligt. Men just nu är han 15 mil bort och ganska upptagen och jag är rätt lågt prioriterad. Kan dock förstå det... Han har hämtat hem sin/pappas 4:e hund, hur söt som helst, vilket alla valpar är, tycker jag. Men kanske efter lillebrors semester kanske vi kan fixa det...

Så håll ut, regniga dagar som denna kanske jag vågar mig in i arbetsrummet ändå

Utvecklingsbedömningen klar

Var på återbesök hos sjukgymnasten/pt imorse. Allt såg bra ut, jag fick några fler övningar och lite tips på dom förra. Ska tillbaka redan nästa vecka så det blir till att hårdträna, så att det hinner bli några resultat tills dess. Jag som hade tänkt trappa ner på den träningen och försöka köra mer hemma, men, men. Det gäller väl att passa på medans jag har högkostnadskort att fixa till axeln. Jag har ju gått med detta i över 10 år så...

Var även på ett möte med psykologen som gjort lillasysters utvecklingsbedömning nr 2. Den första visade att hon låg efter på utvecklingen, på i stort sett alla plan. Hon var sen med talet, motoriken, både fin och grov, ja allt kan man säga. Då fick vi gå till logoped, vilket inte hjälpte alls, kolla hörseln på öra-näsa-hals och vänta... Nu denna gång så är resultatet nästan detsamma. Hon ligger efter i utvecklingen, motorisk (är lite "klumpig" och stel), men vissa saker är hon jätteduktig på, tex förståelse, och hon kämpar och ger inte upp (åtminstone när hon är intresserad). Men spåket ligger hon långt efter, hon har ett uttal som är lite efter, inte mycket men ändå, men hon pratar för lite, kan inte återberätta saker eller prata målande. Vi ska nu till logopeden, igen, som ska försöka locka fram detta hos lillasyster. Sen så ska vi göra ännu en utredning innan skolstart (förskoleklass) och se hur hon ligger till. Det känns bra, så har jag några månader på mig att slåss för att hon ska få extra hjälp, ifall att det behövs. Nu kan vi inte göra så mycket mer, försöka få henne att röra på sig, kanske vara med i någon barngympa eller så, läsa böcker (vilket vi gör, men det är sällan hon har "tid" att lyssna), försöka få henne att berätta om olika saker, vilket inte är lätt. Kämpa på helt enkelt

Psykologen tyckte iaf att lillasyster är helt underbar, har en stark personlighet, som är svår att inte tycka om. Det känns kul att höra, det värmer mammas hjärta. För trots allt, så är hon min älskade lilla tjej!

Domen och jordgubbar

Idag när jag och barnen var och veckohandlade kunde jag inte längre stå emot. Både jag och lillasyster fastande vid jordgubbarna och trånade. Jag slog till och köpte den största lådan som fanns, trots att dom var dyra. Direkt vi var hemma började jag mumsa. Och gott var det!

Imorgon väntar återbesök hos min pt och får förhoppningsvis nytt träningschema, eller iaf höra att det går åt rätt håll. Lite nervös är jag, känns som om det inte har blivit den förbättring vi hoppats på.

Och imorgon ska jag även få träffa psykologen som utvärderat Märta, gång nr 2. Hon ska visa mig resultaten av utredningen. Den förra, som gjordes för 2 år sen, visade att hon var sen i utvecklingen, nästan på alla plan. Det kom inte fram någon särskild bokstavskombination eller så, utan bara sen utveckling. Psykologen sa att det inte var något stort resultat vi skulle få imorgon, så jag tolkar det som att hon inte får några bokstäver iaf. Men det får morgondagen utvisa.

Nu ska jag fixa lite med förtältet, det var ju helt kasst på tv. Hörs!

Ljusa nätter

Ljuset är helt underbart, det blir aldrig mörkt och livet känns så mycket lättare. Jag önskar bara att det skulle vara lite varmare så att man kunde sitta ute om kvällarna/nätterna och njuta. Men en baksida med ljuset är att jag inte har någon koll på klockan på kvällarna vilket resulterar i att jag är uppe allt för länge, så på dagarna är jag supertrött. Men om 3 dagar får jag sommarlov så då blir det nog bättre. Längtar!

Idag har vi haft avlsutning med jobbet och fått sen lunch, 3 rätters mat, supergott. Och aldeles strax ska jag iväg på den andra jobbavslutningen för dagen, med ännu en 3-rätters middag. Småpetade bara i "lunchen" och detsamma gäller planen för kvällen. Jag hoppas nästan att maten kommer att vara dålig.


Tillbaka

Efter ett lång uppehåll så är jag tillbaka. Förhoppningsvis för att stanna.

Tycker mig ha haft mycket på jobbet och lite tid hemma, så jag har prioriterat barnen främst och kapat bort nästan all tid vid datorn och tv. Men sommarlovet är snart här och arbetsbördan lättar något så nu kanske jag ska hinna ändå.

Lite kort vad som hänt:
Vi har blivit med husvagn. Ingen ny direkt, men lämplig för oss. Ska besiktigas ikväll, så håll tummarna!
Trappen är klar och fin, har dock inga bilder, men en dag kanske det kommer. Än så länge nöjda
Har varit till Frankrike och Chartres/Paris några dagar, med jobbet och haft det helt underbart
Flygit med Air France, utan att försvinna, känns som om min tur för i år är förbrukar. Tror tom att det var ett likadant plan jag flög som det som försvann. Inte kul, huvva så hemskt!

Ja, vad mer har hänt? Ja, en hel massa födelsedagar, med alldeles för mycket fika, så nu blir det inget bad i sommar. ;)
Eller så får dom andra besökarna blunda om det är motbjudanden.

Sommarens projekt blir vilande i år, det var att göra del två av altanen, men pengarna gick till husvagnen istället. Men lite småsaker ska vi nog göra, bara vi hittar några billiga varianter.

Hörs!