Jag ska lyxa!

Eftersom att vi har friskvård på arbetstid, tänker jag faktiskt idag utnyttja det. Ja, det är inte ofta jag använder den, motionerar gör jag kvällstid eller inte alls. Men efter att ha kommit på tankar och idéer, och även delar av koreografierna tänkte jag ta en promenad. Ut i den friska luften, se solen skina och känna knastret under fötterna. Hoppas bara att det blivit lite varmare. Men ut och njuta det ska jag.

Sen ska jag in och jobba nån timme till, innan det är dags att hämta barnen. Ja, för idag får jag inte hämta före 16, det är ju gympa, som dom båda älskar. Tänk få en stor gympasal, och bara springa, klättre i ribbstolarna, hänga i repen, hoppa på tjockmadrasserna, hoppa hopprep, åka rutchkana, rocka rockringar mm. Förstår att det inte är populärt hämta innan gympatimmen är slut....

Högsta resultat

Efter hörseltestet behövdes det inte ens nån träff med läkaren. Han kom ut till väntrummet och sa att dom fick åka hem, det behövdes inget samtal. Lillan klararde hörseltestet prickfritt! Precis som jag trodde...

Fortsättning på utredningen

Vår lilla passar ju inte in i normalfacken, utvecklas inte i samma takt och ordning "som man ska". Så idag är hon och kollar hörseln, men jag tror inte att det är nått fel. Och för första gången har jag släppt iväg sambon på nått utöver den vanliga vägning och mätning man gör på bvc. Men vore jag inte säker på att det inte är nått fel, så skulle jag nog inte skickat han :)  Men nu kan ju sambon få träna tänkte jag. Och dessutom ska dom till flera ställen på lassa, då det är tillfälliga lokaler för hörselavdelningen = lite extra besvärligt.

Vilket vinterväder!

Ännu en dag med härligt vinterväder. Snö ute, några minusgradet, tror att det ligger på -7. Solen lyser och livet känns rätt bra då. Men idag måste jag ju arbeta, skit också. Men jag ska försöka sluta senast 14, så då kanske jag hinner ut och njuta en stund med barnen. I helgen som var, hade vi också så här härligt väder och då utnyttjade vi det till varje sekund. Vi hann med skridskoåkning, pulkåkning, klättra i snöhögar, slalom och fika ute. Det är ju så här vinter ska vara, inte som vi haft tidigare, snöblött slask och gröna gräsmattor. Nä, snö och plogkanter, det giller jag. Hoppas att vädret håller i sig även till helgen, då man har lite större chans vara ute och njuta!

Vilken kille!

Har haft en period av lite tid och energi till hem, familj och mig själv. Har kämpat på så gott jag orkat, och verkligen försökt göra det bästa av situationen. Som vanligt på fredagarna är vi trötta och planerade en lugn myskväll. Fick en trevlig sms under eftermiddagen av min kära sambo. Bara där hade en toppenfredag kunnat sluta. Men när sambon kom hem hade han köpt blommor till mig, från han och barnen. Bara för att dom älskade mig så mycket. Vilken dag tänkte jag. Jag har nog världens bästa sambo, tänkte jag. Vet precis när jag behöver uppmuntring. Lite senare på kvällen, när barnen somnat, kom han upp med ett glas vin och ett paket till mig, med ett halsband. Jag blev alldeles stum av förvåning. Skulle aldrig det ta slut? Jag blev så glad så att tårarna nästan kom... Jag är nu helt säker, jag har världens bästa sambo. Så sorry, alla ni andra, men ni kanske har världens näst bästa sambo?



Nu ska jag förbereda mig för kvällen, för snart vaknar lillan och då finns inte tid till att fixa sig själv. För ikväll blir det middag på restaurang och sen revy på det. Det är inte heller illa!

Förberedelserna pågår...

Igår kväll skickades hm-beställningen med sommarkläderna. Idag är två pass beställda. Bilpakeringsalternativen ska jag kolla idag. Nu närmar det sig. Inte fullt 6 veckor kvar till sommar, hetta, ledigt och bad. Jag längtar!

Bättre dag idag

Efter gårdagen så har denna dag varit betydlig bättre. Hade idag en kompanjonlärare som jag inte brukar ha, och efter lektionen pratade hon verkligen varmt om mig som lärare, att jag var rätt person på rätt plats. Känns betydlig bättre än gårdagens första föräldrasamtal. Tur att nån tycker jag gör ett bra jobb i alla fall.

Snart är det helg igen och denna helg är liksom alla andra fullspeckade. Lördag är det revy inbokat för vår del och middag ute före det och söndag hoppas jag på slalom om vädre tilllåter. På lördag dag hoppas jag att det finns kvar is så vi kan åka skridskor en stund. Fredag är sova i soffan enda alternativet. Jag är trött!

Det finns föräldrar och det finns föräldrar!

Ännu ett föräldrasamtal, men ett betydligt trevligare och vi kunde komma fram till en bra lösning, utan att nån av oss kände sig överkörda. Tänk om alla hade den finessen!

Jag tror jag kräks!!!

Har precis suttit i en kvart samtal med en upprörd och arg förälder. Gällande några av mina elever. Särskilt jobbigt är det när föräldrarna inte vet hela historien och när dom tror att deras barn är bättre än vad dom är. Tycker heller inte om när föräldrar säger åt mig vad jag ska göra. Nog kan man få ha åsikter om mig som lärare, men inte när man beordrar mig att göra saker. Är man saklig och upplysande är det en sak, men när man sitter och upprepar samma sak hela tiden, nerklankande och iriiterat, då blir jag trött. Men nu var det iofs länge sen jag hade ett sånt här samtal, men det är ändå lika jobbigt. Det som känns extra jobbigt är att jag senaste året jobbat mycket med mig själv, för att minska dom situationer då man blir missförstådd, så att jag ska göra mig förstådd oavsett vad man är för typ av person. Och igår tyckte jag att jag verkligen var saklig och hade ett lätt men konkret samtal med eleverna. Men se, så denna förälder misstolkade det hela... Tror jag ger upp!

1.3 km under jord

Har varit på weekend tripp i helgen, jag och sambon, samt två mycket goda vänner. Har sett staden som står mitt i skogen, fått ännu en guidad tur på gruvan, och denna gång var vi även ner i den. Riktigt till botten, drygt 1300 m ner. Lite otäckt var det, fast ganska fascinerande också. Dessutom har vi sett otroliga mängder med is, men bara utifrån, tyckte dels det var allt för dyrt gå in, samt att vi var ganska trötta efter gruvtrippen. Skönt med avbrott i vardagen, fast ganska slitsamt vara borta hela helgen. Nu får jag bara hoppas att det blir en lugn vecka. Men nu ska jag njuta av mina barn innan det är läggdags...

Vilken vecka!

Helt underbarn, men otroligt jobbig vecka har jag haft. Hur kul som helst, jag har varje dag längtat efter att få gå till jobbet och det är det länge sen jag gjorde. Inte för att jag misstrivs med jobbet, men jag är hellre hemma än jobbar om man säger så. Men inte i veckan

Vi har varit koreografer, scenografer, kostymörer, projektledare, ljudtekniker och dansare. Vi har dansat och dansat, träningsvärk har det varit, ont och orörlig har jag känt mig, men svetten har runnit och jag har njutit. Flera gånger denna vecka har jag känt ånger över att jag inte njöt mer av utbildningen, när jag fick göra sånt här hela dagarna. En viss likhet har det också varit, då man suttit i personalrummer, i svettiga danskläder, pratat dans, med fötterna uppdragan i soffan, med nån som väntar på mikron och dansar under tiden. Jag har inte haft på mig vanliga kläder på hela veckan, förutom nu i helgen förstås, och det är också ganska ovanligt. Har jobbat en hel del övertid, och utöver det så har jag haft mina kvällsgrupper. Så det har varit en slitsam vecka, men inget jag skulle vilja välja bort.

Nästa vecka är det också mycket dans, då vi drar ut på turné, 12 föreställningar på 5 dagar. Och kvällsjobbet fortsätter som vanligt utöver det. Men jag längat, även om jag är rätt nervös. Har ju inte stått på scen sen examen. Men fruktansvärt kul ska det bli.

Så nu är det nog bäst jag fortsätter med jobbet och planerar veckans kvällsgrupper....

Utmaning

Jag har blivit utmanad av min kära vän Annika


Vad gjorde du för tio år sedan?
* Åh, vad gjorde jag då? Januari -98, då började  jag på Danscompagniets förberedande, sökte jobb som barnflicka och bodde hos min storasyster

Vad gjorde du för ett år sedan?
* Var mammaledig, jobbade deltid, och njöt av livet

Fem snask jag gillar:
* Choklad, kolanappar, bananbumlingar, popcorn, allt som är saltlakrits

Fem sånger som du kan hela texten till:
* Eh, utan hjälp kan jag nog inte texten till en enda sång...

Vad skulle du göra om du var miljonär?
* Dra ner på jobbet, anlita hemhjälp och RESA 

Fem saker som du gillar att göra:
* Vara med barnen, sola, sova, resa, basta

Fem saker som du aldrig skulle klä dig i eller köpa:
* magtröja, stilettklackar, lackkläder, stickad tunika, poncho

Fyra favoritsaker:
* bastun, kameran, sängen, soffan

Ledigheten tar slut...

Så är då snart julledigheten slut och allvaret börjar igen. En riktig skön ledighet har det varit, med mycket god mat, god dricka och vi har umgåtts med familj och vänner så mycket vi bara kunnat. Förutom dom senaste dagarna då vi bara har varit hemma och vakat över vår lilla. Feber har nu gått över och vårt liv börjar återgå till det normala. Förutom att jag nog kommer att ha med mig alvedon lite överallt närmaste tiden. Något mer som är skönt är att få återgå till dom normala rutinerna, då det har blivit lite för mycket av det goda under ledigheten. Barnen behöver också återgå till rutinerna, för nu är sömnen konstig, mattider ur läge och test och skrik hör man ganska ofta.

Dom närmaste två veckorna kommer det att bli hårt arbete, då vi ska göra ett projekt på arbetet, då jag ska vara väldigt kreativ (hoppas jag) och sen ska jag få stå på scenen under nästa vecka. Kommer att bli riktig kul, men samtidigt så ska jag göra all planering och hur tiden ska räcka till, det undrar jag. Så då vet ni varför jag kanske är lite frånvarande härifrån. Ha det gott!


Ambulansfärd och feberkramp

Ja, det var en väldigt otäck gårkväll för oss. Vi var på besök hos goda vänner, för en försenad grattisvisit. När vi var där upptäckte vi, strax efter sju, att lillan fick feber och ganska hög trodde vi. När vi var på väg hem, så föll hon ihop, och efter några skräckslagna minuter så kom ambulansen. In till akuten och träffa barnjouren, som konstaterade att hon haft feberkramp. Fick info om hur vi ska göra nästa gång hon får det och hur vi ska förhindra det. Sen fick vi välja om vi ville stanna över natten eller åka hem. Medicinsk fanns det inga skäl till att stanna, det var i så fall för att vårda föräldrarna. Men vi är inga sjukhusmänniskor så vi åkte hem.  Sen sov hon rätt bra i natt och idag har hon varit blek, men annars pigg. Skippade tom sovningen idag. Men så har vi matat henne med alvedon också. Så idag har jag varit en hönsmamma, jag som annars brukar ta väldigt lätt på att mina barn är sjuka och inte vara särskilt pjåskig.

Det var mycket otäck alltihopa. Helt klart mitt livs värsta händelse. Och jag hoppas att det så förblir. Vill nån veta mer om hur det är och vad man ska göra, hojta så kan jag berätta.

Ikväll  blir det en lugn hemmakväll, är rätt trött känner jag. Sen resten av helgen ska jag intensivnjuta av dom sista lediga dagarna, för på måndag börjar allvaret igen. Ha en trevlig helg allihopa!