Jul

Ja, så nu är julen här. Snön faller ner och har gjort det i snart två dagar, så en vit jul får vi i alla fall. Skönt! Ser så mysigt ut. Vi försöker ta det lugnt och bara vara, mellan varven då lite nyttiga saker blir gjorda, tex förbereda lite julmat, sista städningen, sista julklapparna och allt hår som ska klippas. Den här julen blir lite speciell, eller julledigheten kanske jag ska säga. För första gången så ska hela familjen ha ganska många lediga dagar tillsammans. Idag gör sambon sista arb dagen före jul och sen är det bara två dagar innan nyår då inventeringen ska göras och sen blir det ledigt till efter trettonhelgen. Skönt!!! Vilken lyx med en hel familj som är ledig samtidigt!

Jag vill passa på att önska er alla en riktigt trevlig jul och hoppas att ni varit snälla så tomten kommer med riktigt bra paket!


Julkort

Ja, nu dimper det ner julkort, både på skärmen men framför allt i postlådan. Mycket trevlig tycker jag. Jag gillar att skicka julkort och, förhoppningsvis, glädja andra. Men varje år funderar jag på vilka som ska få, för hur många som helst kan jag ju inte skicka. Det blir både dyrt och inte särskilt miljövänligt heller. Så dom närmast sörjande och nån långväga vän får en julhälsning. Men när jag får julkort från någon som inte får julkort av oss, mår jag alltid jättedåligt. Dåligt samvete, känner mig superdum och får ångest. Hoppas bara att ingen blir sur för att dom inte får julkort av oss. Jag blir inte sur om jag skickar julkort till någon men inte får nått tillbaka. Hoppas andra tänker likadant...

Stora barn

Ja, några småbarn har vi inte längre, det är bara att konstatera. Att storasyster växt mkt kan man iaf se på hennes kläder, då jag tror att alla hennes byxor är för korta, även dom som är nya för hösten. Men att lillasyster också blivit stor har jag börjat inse. Både det att hon växer hon också, men så har hon även flyttat upp till sitt nya sovrum nu. Går ner på toa på nätterna alldeles själv, och sover som en stock, i sitt nya rum. Lite tomt känns det hos oss, men det här var ju vårt mål. Längtar bara till IKEA där en ny säng ska inhandlas, det hon har nu är för liten.

Jullovet är så gott som här, några timmar kvar imorgon att göra. Om jag är redo för lov vet jag inte, har massor att göra, men det som inte är gjort får vara helt enkelt. Våren har löst sig till viss del för mig iaf. Har kvar två av mina jobb och min ena timanställning har blivit ett förodnande, mkt skönt!

Förberedelserna inför julen är nästan klara, har spritt ut det mesta så det är bara roligt i år. Koka älgtunga, lite mer julgodis, grädda rån och dom sista julklapparna, sen är det klart. Jag har försökt njuta så mkt jag kan, eftersom att julen alltid är över för fort, men i år kommer det nog vara skönt när allt är över.

Nu ska jag sätta mig i soffan en stund och njuta av friden här hemma!

Snart jullov!

Vi har redan kommit till dryga andra advent. Gud, vad tiden går fort! Vi/jag har i alla fall kommit en bit på väg med alla julsaker som ska/bör/jag vill ska göras. Bakningen är på g, pepparkakshuset ihopsatt, julklapparna nästan färdiginköpta. Sparat några för det är ju så kul att shoppa julklappar. Lite julgodis och tomtarna ska få komma fram när jobbet lugnat ner sig lite mer. I veckan kör jag ett sista ryck med kvällsundervisning och juluppvinsningar ute på skolorna. Full rulle minst sagt...

Julkorten är klara för att postas, men som vanligt får jag aldrig iväg kortet till USA i tid, förstår inte detta. Men i år tror jag att hon får ett försenat kort än inget alls. Får kanske skicka med ett handskrivet brev som plåster på såren, för handskrivna brev är ju underbara att få nu för tiden.

Julen är underbar och jag önskade bara att vi fick lite mer snö och kallare luft så att man kan få njuta ännu mer. Tyvärr är inte barnen i någon vidare speciell trevlig ålder. Storasyster gnäller, gråter och aldrig är något bra. Lillasyster testar gränserna HELA tiden. Tålamodet är slut och jag vet ibland inte vad jag ska göra. Men det är bara att härda ut och försöka njuta av dom härliga, lyckliga stunderna man har tillsammans istället för att längta framåt, för tiden kommer inte tillbaka, det bara svischar förbi