Värme

Äntligen har vi fått lite värme, lite sent men dock värme. Jag älskar värme! Kan aldrig bli för varmt. Badar och slappar hela dagarna, hela huset gror igen och alla måsten står stilla. Men skiter går ingenstans, den finns kvar, liksom alla fotoalbum som ska bli klara, det kan jag göra när det är vinter och kallt. Nä, jag är ute och njuter.

Ikväll blir vi en liten familj igen. S ska till mormor och sova, själv. Det var viktigt, att inte M skulle med. Hon har senaste veckan sagt flera ggr att hon vill göra saker själv, utan lillasyster, så då får man sig en tankeställare. Dom har varit tillsammans hela sommaren, det är nog dags att vi försöker göra saker var för sig. Men det är inte lätt att komma ihåg, tur att hon påminner oss. Nä, nu ska jag ut igen och se om molnen kommit närmare, eller om det blir bad idag igen.

Sola lugnt!


Firad

Trodde jag visste vad lördagen skulle bjuda på. Men ack så fel jag hade. Men jag steg iaf upp och började med strandmaten, eftersom att vi äntligen skulle följas hela familjen på stranden, innan vi skulle till vänner och grilla på eftermiddagen. Middagen skulle bli rätt tidig eftersom att vi skulle till grannstaden och lyssna på musik på kvällen. Barnvakt var ordnad för natten och jag hade allt planerat. Men så ger sambon mig en påse och ett kuvert. Ah, nu är det dags! Det var min tur att firas, trots att jag bara är 29 än. Jag fick kläder att ta på mig och lite saker att som jag skulle samla ihop och ta med mig innan jag skulle bege mig av på cykeltur. Några stopp och lite uppgifter fick jag, innan jag skulle till minigolfen och där var Johanna. Jag fattade rätt snart att vi firades båda två, men där tog det lite längre tid innan poletten trillade ner. Sen bar det iväg till stranden och där väntade supergod lunch, lite bus och lekar och uppdrag. Lösnaglar, neongult nagellack och tatueringar för att nämna lite. Lite dusch och god drink innan vi samlades igen. Sen bar det iväg till kvällens festligheter där killarna slöt upp. God mat, lekar och umgås, fest hela natten lång. Var hemma strax före 4 på söndagsmorgonen. Våra sambosar hade ordnat en jättetrevlig kväll med god mat och trevligt sällskap. Och mina vänner, tack för en supertrevlig dag och kväll. Det var verkligen toppen. Men kom ihåg, jag är bara 29 än!


Altanen

Har länge tänkt jag ska lägga ut en före och efter bild på vår altan. Trots att den inte är riktigt färdig än, det fattas räcke, ena trappen och så ska vi klä in den under. Men jag hade ingen färdig efterbild ännu, och idag lockar inte vädret till att gå ut och ta en, så ni får hålla till godo med en nästan innan bild och en nästan efterbild. Ni får i alla fall en uppfattning om hur det såg ut innan och varför vi är så nöjda med en ny, stoooor altan. Även en snutt av våra 30-års presenter syns, våra fina bruna markiser, som vi är oerhört nöjda med. Mycket snyggt och mycket skönt inomhus!

Här ser man alla fina gropar vi gräft och den gamla uteplatsen, som senare också kommer att bli ett trädäck, på marknivå. Blir perfekt att sola på...


    


Skördar

Äntligen har jag fått plocka in jordgubbar och äta mina alldeles egen skördade. Finns det nått godare? Jag bara älskar jordgubbar. Hur gott som helst! Mina övriga trädgårdsresultat är inte allt för bra än så länge. Morötterna är på väg, men vi får väl se om dom bara blir små skott som tidigare eller om jag får några riktigt fina i år. Salladen går sådär. Ruccolan har kommit bra, en annan sort är på g, vi får väl vänta och se, men isbergssalladen kom bara ett huvud. Men hur svårt kan det vara att plantera ett trädgårdsland? Tydligen ganska svårt, eftersom att jag inte klarar av det. Men om några år kanske jag har kommit på det hela.

Idag öser regner ner igen och numera orkar jag inte försöka ta itu med några projekt. Tycker det är riktigt trist med den här regniga sommaren. Det finns alltid att göra men jag orkar inte. Uchs och fy för trista regndagar! Ska nog se lite tv medan M sover. Ha det gott!

Frisk igen

Magsjukan är förhoppningsvis borta från oss nu, men helt säker kan vi nog inte vara ännu. Det tar på krafterna vara sjuk, känner fortfarande mig trött och slut. Tog dock en rask promenad imorse, med barnen. Det gäller att gå fort, innan de lessnar allt för mycket. Lite gräsklippning har jag hunnit med också, innan jag var tvungen att svalka mig i poolen. Efter lunch tänkte jag lägga mig och vila i solen, men vad kom då, jo regnet och nu är det dags för mellis. Jag får nog vila ett annat år. För sen väntar lite städning och disk. Hur kan det finna så mycket att göra?

Vilken avslutning på semestern

Idag är sista semesterdagen för sambon. Iofs så har jag några veckor kvar, men det är inte samma sak att vara ledig själv med två barn hemma och att få vara ledig tillsammans med sin älskling. Hade planerat att njuta och åter njuta de två sista dagarna, äta gott och umgås. Men det är ingen som vill umgås med mig och jag vill inte äta. Eller vill och vill, det går nog inte så bra. Drabbades nämligen av magsjuka igår. Trodde först att det var baksmälla efter grillfesten på fredagen, men utan att gå in på några detaljer, jag lovar, detta var ingen baksmälla. Illamåendes och febrig låg jag i sängen hela dagen. Inte blev det bättre av att det faktiskt gick vara ute igår, och solen lyste tom. Men jag låg inne och tyckte faktiskt synd om mig själv. Det brukar inte jag göra, men igår gjorde jag det. Idag är det inte lika synd om mig och ikväll kanske jag vågar mig på att äta lite. Hoppas att ni andra har det bättre och att ni fick njuta av solen igår, även om man inte kunde prata om någon luftvärme direkt.

Vilken ångest!

Har för nån vecka sen fått veta att jag kommit in på den kurs jag vill gå i höst. Jag har längtat efter denna kurs och jag är så peppad på att gå den. Har sökt pengar av arbetsgivaren, men tyvärr fått nej. Att själv stå för alla kostnader är inte möjligt, då bara resorna går på närmare 15 000 kr. Innan den första augusti ska jag svara och jag vet att jag måste tacka nej, men jag vill inte. Är inte heller säker på att jag kommer att få denna chans ingen, då jag inte är säker på att kursen kommer att gå flera gånger. Har försökt hitta andra sätt att få bidrag från, men hittar inga där man kan få resebidrag. Men jag vill gå kursen!!!!
Jag drar nog på att meddela nån vecka till.

Ångesten har jag spätt på med att tacka nej till jobb. Hade fått erbjudande om att undervisa i elevens val på en gymnasieskola, men det gick inte ihop schematekniskt. Även om jag kan ändra en del på mitt nuvarande schema, så skulle jag i så fall undervisa i stor sett från 8.30-20.30, med två superkorta raster, stressig körning och inga kaffepauser. Hur ska man orka resten av veckan då? Men det är inte kul tacka nej, då jag både vill undervisa på gymnasiet plus att jag vill ha mer jobb och mer pengar. Hade varit bättre jag inte fått erbjudandet. Men jag får hoppas på att jag kan få erbjudandet nått annat år och att det passar bättre då.

Hemma igen

Efter en veckas semester, i världens minsta husvagn, är vi nu hemma, utan att ha slagit ihjäl varandra. För det är ett under, husvagnen var så liten så att vi knappt kunde stå allihopa när bädden var utbäddad. Och då gick det inte att röra på sig. Men räddningen var nog den andra husvagnen (som var betydligt större) och vi satte upp förtältet på varje camping. Kolmården, Vimmerby och Stockholm hann vi med under semestern. OCh alla ställena var bra, på olika sätt. Se giraffer, lejon, tigrar och delfiner är alltid kul, se alla husen i miniatyr var fascinerande och få shoppa i stockholm är inte fel. Åka bil är väl inget jag längtar efter just nu kan man väl säga, men jag tycker att även det har gått bra. Lite filmer och godis som muta har funkat bra. Men M har tyvärr inte blivit bättre. Hon är inne i nån sorts testperiod just nu. Ska inte göra som nån annan säger, ska göra allt själv, ska göra som alla andra, ska ta alla andras saker, skriker och gråter hela tiden. När ska det bli bättre? Eller ska vi måsta sätta ut en annons på blocket, under bortsänkes? S har som vanligt varit en helt underbar storasyster, jag slutar aldrig att förvånas över hennes förståelse, den  är enorm. I alla våra bilfärder har hon hjälpt sin lillasyster, gett henne leksaker hon inte nått, skickat tutte, dricka, försökt trösta henne mm. Trots att hon kanske är mitt inne i filmen och man kan förvänta sig att hon inte vill bli störd. Det är helt otroligt vilken unge hon är!

Kvällarna har varit sköna. Mycket vin, prat och snacks. Men nu måste vi nog på avvänjning, för när har jag någonsin tömt en dunk på en vecka? Men det är gott....
Vädret har vi också haft på vår sida. Lite regn när vi körde dit, men annars uppehåll hela veckan och man har inte behövt långbyxor nån dag. Och väldigt få gånger har man behövt långärmad. Det är ett gott betyg, iaf den här sommaren.

Bäst gå ut och städa husvagnen så att vi får lite bättre plats på infarten. Hoppas att ni andra haft det lika bra som vi...