Familjedag

Har senaste tiden haft lite svårt för att koppla bort arbetet när jag varit ledig en vardag. Men inte denna gång. Jag har haft fullt upp hela dagen, gjort lite jobb, men ändå kunnat koppla av och njuta. Hela familjen har varit ledig idag och med facit i hand så har vi fått riktigt mkt gjort här hemma. Och det bästa av allt, jag har ledigt imorgon också! Halva arbetsdagen skulle gå bort, pga andra än mig, så då tog jag chansen och vara ledig med barnen. Så skönt!

Nu är det ju snart advent så vi ska pynta lite, men bara adventssaker, tomtesakerna får vackert vänta till julen närmar sig lite mer. Men det ska bli så mysigt med adventsljusstakar och stjärnor i varje rum. Mmmm, längtar!

Lite har jag börjat idag, vi har plockat lite ris som vi satt belysning i utanför dörren, ser så trevligt ut när det lyser lite utanför huset. Har saknat det sista åren, men nu så har vi köpt en ny.

Vilken ungdom!

Var på systemet häromdagen. Iförd träningskläder, smutsigt hår slarvigt uppsatt, gammal svett i pannan och helt osminkad. Funderade länge på vilken glögg jag skulle köpa och när jag äntligen kom till kassan fick jag frågan:
- Har du leg?
- Ehh, jaa...

Kände mig verkligen inte ung den dagen, och kan för mitt liv inte förstå hur kassören kunde tro jag var under 18. Kan väl inte finnas någon som frivilligt vill se ut som mig den dagen?

Längtar till jul!

Förkylningen vill inte ge med sig och det har verkligen satt sina spår. I veckan har det känts som om jag har reumatism eller nått, haft så oerhört ont i lederna, plus att jag har lite feber och är hur trött som helst. Mina barn tycker inte att jag är hemma nån gång, grinar varje gång jag ska till jobbet eller att dom går till dagmamman för jag åkt iväg. VIll följa mig hela tiden. Jag har ingen framförhållning planeringsmässigt just nu, så det känns som kris varje kväll för jag inte riktigt vet vad jag ska göra på lektionerna dagen efter samt att jag inte vet hur jag ska hinna planera allt det jag borde göra. Mkt just nu. Försöker stänga av arbetet när jag är ledig och tänka att jag kan inte göra annat än mitt bästa och hittils har det funkas bättre än tidigare. Njuter iaf av min familj, när vi väl ses, och försöker att inte jobba på kvällar och helger. Det som inte hinns på dagarna får vara, hur hemskt det än låter. Tyvärr drabbar det ju mig själv rätt mtk, det blir en salig oreda bland papper, planeringar och musiken. Men nån gång kanske jag hinner ifatt...

Men mitt i allt detta så försöker jag ha framförhållning privat, tänka ut vad som ska göras flera veckor innan, har börjat förbereda julen (det som går) men mest är det tankemässigt. Men i helgen blir det till att börja sätta planerna i verket och baka lite julgrisar, samt ta tag i lite grovstädning som vi brukar göra den hår årstiden. Satsar lågt och blir glad om jag hinner och orkar mer!

Nä, bäst sluta blogga och jobba sista 20 minuterna innan det är dags för dusch och dansskjutsning.

Helgen inleds med...

Nä, jag kan ju inte ha förra inlägget längst upp hela helgen, måste ju få vara ett trevlig bemötande ni får när ni går in, så att inte helgen blir förstörd.

Helgen är fullspeckad (som vanligt), med jobb, jobb, utgång, en kort familjedag och jobb/nöje. Sen är helgen slut.

Lördag på dan är det möte, sen hem en snabbis, slänga i sig lite mat och lämna barnen för att återvända till jobbet, jobba hela lördagkvällen för att sen gå ut med kollegorna. Ser verkligen fram emot det, hoppas att vi blir några stycken. Söndagen blir en kort familjedag, för på kvällen blir det dansföreställning och lite prat med eleverna. Ja, sen är det väl sängen för att man ska orka med nästa arbetsvecka också. Tur att den inte är lika intensiv som den här och förra. Men ikväll är det ledig så vi får väl se om jag orkar umgås med familjen, eller om det blir till att sova i soffan.

Trevlig helg!

Kyrkoskatten

Jag förstår inte dom som väljer att gå ur kyrkan, men ändå vill ha kyrkan kvar.

Te.x finns det dom som har gått ur kyrkan, dom anser sig aldrig gå i kyrkan, använder sig inte av de "tjänster" som kyrkan erbjuder mm. Men som ändå vill ha en kyrklig begravning och som gladeligen berättat att man ändå kan få begravs, men man får betala för det. Om alla tänker likadant skulle kyrkan få betydligt mindre pengar, fler kyrkor skulle stängas och vem vet, skulle alla få begravas där som vi har det idag? Ja, jag har faktist svårt att förstå dom, men alla gör vi ju våra egna val och respekterar det.

Men så har vi dom som riktigt irriterar mig. Dom som väljer att inte betala kyrkoskatten, men som ändå utnyttjar kyrkans aktiviteter. Körer, barngrupper, familjesamlingar, vissa gudstjänster osv. Hur tänker man då? Man vill inte vara med och betala kalaset, men gärna vara med när det passar en själv. Det är ju verkligen att äta kakan och ändå har den kvar. Det skulle ju verkligen inte gå att alla tänkte så. Jag kan verkligen inte förstå hur man tänker och har nästan svårt att respektera deras val. Ok fine, betala inte skatten, men använd dig inte av deras tjänser då, oavsett om det är du eller ditt barn som medverkar.  Så tycker jag!

Som ni säkert förstår betalar vi båda här kyrkoskatten, kanske inte alltid ett så ekonomiskt val, men jag har valt det, eftersom att vi har barn som är nyfikna på kyrkan och vill få bibeln när man är 4, som vill vara med i barntimmen, jag och sambon vill nån vacker dag gifta oss i kyrkan, vi har valt att döpa barnen i kyrkan och en dag, fast det är många år tills dess, så ska vi begravas i kyrkan. Så om jag dessutom bidrar till att några gamlingar får besök av diakonissan, att byns ungdomar kan träffas och umgås eller nått annat i kyrkans regi, så varsågod. Det bjuder jag på!

Undrar hur han tänkte?

Igår kväll skulle jag snabbt, mellan lektionerna, hinna med ett toabesök. Men den var upptagen och det var tydligen en till som ville besöka den. Hämtade nycklarna och låste upp det stora omklädningsrummet till den andra väntande toanödiga tjejen och så låste jag upp till det lilla omklädningsrummet. När jag var halvvägs inne så såg jag en portfölj på golvet och en toadörr som stängdes. Han se, genom springan, naken hud hela vägen ner, och så mumlar en mansröst nått obegipligt. Jag backar ut och stänger fort dörren. Går in på pojkarnas omklädningsrum och gör mina behov. Men hur tänkte den nakna mannen? Varför valde han tjejernas omklädningsrum, när det finns 3 st omklädningsrum för killar? För även om man låser dörren efter sig så är det väldigt många som har nyckel och kan komma in. Ja, han får då skylla sig själv, jag har inte dåligt samvete för att jag rusade in. Ta killarnas nästa gång, vet ja!

Fars dag

Så har vi firat hela dagen lång, mest med mat, mat, fika och tårta, tårta och åter tårta. Har nog gått upp både två och tre kilo idag, men gott har det varit. Vi (jag o sambon) avslutade firandet med en bio, Rallybrudar, en mkt sevärd film, lagom söndagsfilm helt klart. Lättsam, rolig och lagom lång. Rekomenderas!

Denna vecka har verkligen varit intensiv. Förutom mina vanliga heltidsjobb, så har jag haft både en och två och tre extra grejor denna vecka. Och nästa vecka ser inte bättre ut den, så bloggandet får komma i skymundan just nu. Extra jobbet har jag valt själv, det är ju så roliga grejor, men det ska bli skönt när vi återgår till normal vecka senare. Känns inte att jag hade lov förra veckan, känns mer som om jag skulle behöva lov, efter en tung och intensiv höst. Inte bra! Får kämpa på och ta mig förbi detta som jag försatt mig själv i. Imorgon är det måndag igen!

Spruträdd

Idag är det dags för lillasysters tredje, och sista spruta i sin twinrix vaccination. Det är mot hepatit. Berättade att jag skulle hämta tidigare idag och att vi skulle besöka syster Berit för att kolla om hon blivit större och ta en spruta. Med tårar i ögonen säger hon "Nä, inte spruta, mamma!" Det är nu snart 9 månader sen sist, men ändå så har hon kvar skräcken efter alla blodprov hon tagit. Tur att jag har miraklesalva hemma, så då vet jag att hon inte kommer att ha ont, det är bara skräcken som kommer att låta. Men det är nog jobbigt ändå. Längtar till em då det hela är överstökat!

Halloween

Varför envisas det att falla ner på höger sida. Andra gången det bara faller ner, utan att jag vet vad jag gör. Hm, tror att det spökar...

Så var det söndag igen...

Som vanligt så går helgerna alldeles för fort. Men jag kan inte klaga, har njutit av, framör allt, barnen och hunnit med både bad, lek och lite nyttiga ärenden på stan. Ibland bara måste dom med, för att prova ut. Och utan bråk blev det också. Ett besökt i tomtestaden hann vi även med, som både jag och barnen uppskattade. Jag längtar så till jul.

Min nya fina header får jag tacka syster yster för, själv hinner jag aldrig med såna finesser. Nu väntar ännu en arbetsvecka, men det är ju bara 7 veckor kvar till jul. Ska ha praktikant i veckan, hinna med en flamencoförställning, lite extrajobb på högskolan, utvecklingssamtal på DVH, så det är blir nog en tidig kväll så att jag orkar med denna intensiva vecka!