SÖMN, sömn...

Varför ska sömn var så svårt? Äntligen har vi hittat ett bra sätt att få sömnen att fungera hyfsat i alla fall på lilla M, ibland somnar hon på 5 min och ibland tar det 30 min. På morgnarna sover hon nästan för länge ibland, men oftast vaknar hon vid 9-tiden. Men det är den stora vi har bekymmer med. På dagarna är hon så trött att ´hon bara grinar ibland, och hon tjatar om att få sova. Igår somnade hon i bilen hem från grannstaden och sov drygt 30 min. På kvällen la hon sig strax efter halv nio, men vid halv elva fick hon komma ut till mig och lägga sig i mitt knä i soffan för då hade hon fortfarande inte somnat. Det går bara inte att hon sover på dagarna, då kan hon inte somna på kvällen. Men de dagar hon inte sover på dagarna är hon jättetrött under dagarna och bara grinar och tjatar om att få sova. Man kan då tro att när hon inte sover på kvällarna så ska hon somna fort och enkelt, men se det gör hon inte. Där är hon precis som sin mor. När det är läggdags är hon piggare än hon någonsin varit och kan inte somna. Minst 45 min tar det innan hon somnar. Jag tror jag blir galen, och vet inte vad jag ska ta mig till. Hoppas bara att det löser sig snart för jag är less på allt grinande hela dagarn pga trötthet!

Hoppas ni andra är piggare trots det regniga vädret!


Nu är sommaren här

Nu är det kört! Grannarna har köpt en studsmatta, utan nät. Jag som hade hoppats slippa.  Våra barn får använda den hur mkt dom vill, istället för att köpa en egen säger grannarna, men jag vill inte att dom hoppar utan nät. Dessutom så hoppar dom 3 å 3, vilket är 2 för mkt enl mig. Kanske överdriver jag, men jag vill kunna bada hela sommaren med mina barn, utan att ha gipsade kroppsdelar. Nu så funderar vi, tillsammans med våra andra grannar, om vi ska köpa en egen, med nät för dom mindre. Men nu är det nästintill slut överallt, och jag vill hellre vänta till nästa år. Får se hur vi gör...


Men ikväll så har Allsången börjat om igen. Jag blev alldeles nostalgisk och längtade tillbaka. Det var en otrolig stämming vara där förra sommaren, nått helt annat än att sitta hemma. Får nog överväga att besöka allsången en gång till


Glad Midsommar

Jag vill önska er allihopa en glad midsommar

Våra midsommarplaner är först den traditionella midsommarstången som ska kläs, dansas runt och kransarna i håret. Det ska vi göra tillsammans med våra grannar här hemma på gården. Sen får vi se vart lunchen intas, beror på vädret och värmen. Kvällen firas inne i stan tillsammans med goda vänner, god mat och gott vin.

image9

Sömn

M har ju senaste dagarna visat en tendes till sommarlov hon också. Sovmorgnar fram till nio är ingen fantasi, men S däremot sover inte lika länge längre som hon gjorde när hon var mindra. Men hon klarar sig rätt bra själv en stund så man kan sova ut lite. Men inatt blev det inte mkt sömn. Hade tänkt lägga mig vid elva-tiden men då vaknade S och var ledsen och kunde inte somna om, så jag satt och slötittade till halvtolv innan jag la mig. Hade själv svårt för att somna men strax innan halvett började ögonen kännas tunga. Men då var det Ms tur att vakna och grina. Sen grinade hon till och från till strax efter två. SÅ vid halvtretiden somnade jag och det känns idag kan jag lova. Hoppas att jag får sova mer inatt!

Sov gott allihopa

Regn i lekparken

Vi trotsade vädret och åkte in till stan vid halvtio i morse. Några kortare regnskurar kom, men inte nån som varade särkskilt länge. Vi hade med oss mat till svanarna och efter en kort promenad stannade vi i lekparken med det stora skeppet i. Barnen lekte en stund innan vi intog lunchen under några träd samtidigt som regndropparna kom. Dom små fick sova och vi mammor satt under träden och frös, dom större barnen kom och värmde sig bland filtarna för att sen spring och leka. Strax efter två åkte vi hem, så det blev en långdag i lekparken idag. Det kan behövas nu när vi allihopa har sommarlov. En mycket lyckad dag blev det i alla fall, som vi gärna gör om igen!

Ikväll vankas det fönsterkitt för min den, hoppas bara att regnet passerat förbi tills dess.

Misslyckade bak

Idag har jag bakat och bakat och bakat. Och nästan allt har misslyckats. Förstår inte varför jag fortsätter att baka när det börjar att gå dåligt, då är det lika bra att ge upp. Men jag började med kubbar, men av någon anledning så blev dom råa, så det var bara att slänga. Sen fortsatte jag med en långpannekaka, som blev lite för kladdig för min smak, men sambon gillade dom, sen en ny sats kubbar, som gick bättre denna gång, men utseendet blev inte det bästa precis och sen avslutade jag med blåbärsmuffins, som den här gången fick för lite blåbär. Mitt vanliga misstag är att ha i alldeless för mkt blåbär, men nu blev det för lite. Ja, det är inte lätt att lyckas jämt. Men om jag ska vara ärlig så brukar jag misslyckas ganska ofta, men det är inte så vanligt att jag måste slänga baket, som idag. Och det är nog tur för annars skulle jag kanske sluta. Eller det kanske skulle vara bra, för när man bakar bara måste man ju äta upp bakverken.

image8


Imorgon ska vi åka in till svandammen och "skeppet" tillsammans med våra grannar. VI planerar en heldag om vädret tillåter, med matning av svanarna, lunch på filten och under tiden dom små sover får dom stora leka i lekparken med det stora skeppet och mammorna planerar att ligga på filten och prata. Hoppas bara att vädre är med oss!

Umgås med sambon ska jag också hinna med innan läggdags, bäst att gå!

Rekord x2

Ja, så är ännu en helg överstökad. Ja, vad gjorde vi då: på lördag var det premiär för badet och självklart skulle det badas. Både lördag och söndag badade vi, inte det skönaste jag gjort men vad gör man, man kan ju inte vara en badkruka heller. Och i helgen firade vi faktiskt att det här var den sista lördagen för i sommar som K skulle jobba. Två dagars helger får vi under sommaren. Helt underbart. Vi grillade i goda vänners sällskap och åt massvis med jordgubbar och grädde. Mums!

image1

Men idag ringer han hem från jobbet och så har chefen bestämt att dom ska jobba lördagen efter midsommarhelgen också. J***a chef!!!

Men tillbaka till helgen, så gjorde M ett sovrekord. La sig strax före åtta och tjugo i 1io vaknade hon. På mogonen alltså. Och det var nog tur, för vi la oss inte förrän vid två-tiden, vilket är otroligt sent för oss nuförtiden. Men nu på sommaren går det så otroligt mkt lättare att vara uppe länge, det måste vara ljuset.

Söndagen påbörjade jag mitt jobb med fönsterna, tre stycken blev det, men det är så mkt väntetid mellan allt, som ska torka flera dagar.

Sen cyklade vi till morfars, även S, utan problem. En halvtimmes paus innan vi vände hemmåt. En cykletur på ca 1 mil. Inte illa gjort av storprinsessan tycker jag.

Kameran har jag också hunnit med att leka lite med i helgen, men nån mästarfotograf är jag inte direkt. Jag får nog ta en fotokurs för att lära mig mera.
image2

Barnen har inte direkt tålamod med sin långsamma mamma, som ska kolla och prova flera gånger. Dom ger mig bara en chans så jag har insett att jag nog får träna på mer stillastående saker

     

Middagen vankas så jag får nog lov lämna datorn för denna gång. Kram

Hittade nycklar, bröllop och bikini

Ikväll har jag varit ute och sprungit igen, men det måste ha varit ett tag sen sist. Inte för att det var jobbigare än vanligt utan för fyndet i fickan. Förra torsdagen hade jag borta min cykelnyckel och letade och letade. Vi försökte tillsammans komma på när jag hade den sist och båda var mkt fundersamma om jag haft den med mig på festen helgen före. Trots att vi var nyktra när vi parkerade cyklarna kunde ingen av oss minnas svaret. Men idag hittade jag alltså nykeln i jackfickan. Så det var ett tag sen sist alltså.

Jag har även sprungit på stan idag och letat och letat efter kläder till bröllopet vi ska på. Men inget satt särskilt bra tycker jag. Det slutade med att jag köpte hem en oprovat klänning som var rätt ok faktistk men jag vet inte om man kan ha den på ett bröllop. Den är knallgul, kanske lite för utmärkande? Hur är klädkoden för tjejer när det står kavaj, är det nån som vet så svara mig gärna

Jag letade även efter en bikini, vilket jag gjort flera gånger tidigare denna vår, men som vanligt var det jättesvårt. Det slutade med att jag hängde av en jättetråkig, enfärgad trist bikini, men jag får nog lov att köpa den, för på lördag öppnar grannbadet. Och då kommer S att ska bada, det garanterar jag. Som hon har frågat och frågat när det ska öppna.

Nä, nu ska jag ducsha och fräscha till mig innan CSI börjar.


Jag har faktiskt lyckats

med att få in låtarna på iPoden. Men just nu håller jag på att sortera all min musik på datorn och där får jag det inte att sorteras som jag vill. Varför gör datorer som dom vill och inte som jag vill?

Igår var vi förbi "gammelfolket" i stan och hämtade kameran jag fått. Så nu hoppas jag på att jag ska få lite finare bilder både på mina barn och min omgivning.  Men jag har fått instruktioner hur man ska sköta kameran, tom fått instruktioner i hur man sätter i batterierna, det är ju väldigt svårt och viktigt. Och sen så har jag fått läxa i instruktionsboken och läsa massa olika tester på kameran. Undrar bara när tiden ska finnas till det? Men jag är i alla fall väldigt glad och lycklig över att få en sån fin kamera.Ibland har man tur. Hoppas kunna lägga in några bevis inom kort

Nu måste jag fortsätta sortera min musik innan M vaknar. Ha det bra, kram K

Teknik och ålder

Ja, jag är gammal, det är bara så. Jag klarar inte av teknik längre och jag är inte 30 år fyllda ännu. Hur ska detta gå?

Vi har, på mitt förslag, köpt in iPod till jobbet, för att använda i undervisningen istället för släpa på alla cdskivor, för att underlätta och effektivisera. Men jag kan säga så här, det är tur att jag har ett långt sommarlov framför mig, då jag kan mixtra och träna mig på den, för annars kommer det inte att underlätta det minsta. Jag har haft ukrainska som språk, engelska och tredje gången gillt fick jag svenska. Har inte lyckats radera allt skrot som följde med i överföringen, och så vet jag inte hur man gör egna spellistor, vilket är ett stort måste i undervisningen. Känner mig jättegammal, nästan som mamma. För hon tycker teknik är jobbigt och för första gången känner jag mig likadant. Ångrar nästan att jag kom med förslaget... Åhhh, jag får nästan panik!

Annars har jag haft en bra helg, eller särskilt fredag rättare sagt. Jag lämnade barnen hos farmor och lunchade med mina kollegor i solen. När jag kom hem fick jag ett telefonsamtal och frågan om jag ville ha en systemkamera, bara sådär. Och det ville jag. Efter middagen blev jag och S bjudna på cirkus av grannarna och vi hade jättemysigt. När vi kom hem la vi barnen och gick ut till vår gemensamma grillplats och drack vin och försökte elda bort myggorna till långt in på natten.

Resten av helgen har vi mest jobbat med lite småsaker här hemma. Jag har äntligen fixat blommor i krukorna, och planterat i trädgårdslandet. Vi får väl se om det kommer upp nått eller inte. Fick experthjälp av S och grannpojken, så det är nog lite ojämnt med fördelningen av fröerna. Lördagkväll fick vi besök av stadsborna med barn, det var trevligt och sen såg vi en film, Hotet inifrån, den var riktigt bra. Kan rekomendera den.

Idag är det avslutning med hela jobbet och mamma får vara barnvakt. Hoppas bara att hon kommer ihåg det, har inte påminna henne senaste dagarna. Annars så kanske vi kan vara inne och städa lite idag, det är ju inte sol och varmt idag, så då gör det inget att man är inomhus. Nä, nu måste vi äta frukost. Ha det bra!

Ber en bön

Häromdagen fick Märta ett brev, där vi föräldrar påmindes om hennes dopdag som snart infaller och lite kloka ord på vägen. I brevet földe det med en omskriven bön, som jag skulle behövt för ett år sen, men jag tycker att den är rätt bra nu ändå, så här kommer den:

Gud som haver oss så kär
se till mig som sliten är
Låt mitt barn få somna nu
och inte vakna före sju
Men om hon vaknar före tre
och skriker, vill jag särskilt be
att partnern vaknar ur sin lur
 och glömmer att det är min tur



Ja, jag är ju inte nån som brukar be en bön, men denna är inte så tokig ändå

Åh, vilken värme!

Jag bara njuter och njuter. Vilken härligt helg! Och dessutom har vi haft två lediga dagar tillsammans. Vilket är över 6 veckor sen vi hade senast. Helgen blir så lång då. Och vi har hunnit massor också. Jobbat med lekstugan och nu står den på plats, fixat med jordgubbslandet, klippt gräset, donat och fixat lite här och var, gått på marknad här i byn, och dessutom varit på fest och legat mest hela söndag. Fast som vanligt var det ju jag som fick piggna till först för barnen kom ju hem till lunch. Och även om jag mådde dåligt på förmidaggen så piggnade jag till lagom till det var dags hämta barnen. Det var ju skönt.

Nä, nu är det dags att gå ut. Nu när det är sånt här väder kommer det inte att bli så mycket bloggande, jag vill vara ute istället för sitta vid datorn, men jag ska förska åtminstone en gång i veckan här i sommar. Njut av värmen mina kära!