Ommöblerad

Ja, så äntligen har jag tagit mig i kragen och besökt knotknackaren. Llite ommöblering och dra loss lite kroppsdelar här och där. Så känner jag mig än så länge inte bättre, men hoppas att det ska bli det så småningom. Axeln har jag äntligen börjat nysta i, så jag ska verkligen försöka jobba med den så att jag blir bra. Har ju haft dåligt i den i snart 10 år. Men bäckenet börjar nog växa ihop igen, för det var inte lika mycket som hade fastnat som tidigare. Hurra!

Smultronbänken är snart klar, är just nu bara lite tveksam till hur långt ifrån jag ska sätta planterna. Rekomendationerna säger ca 20-30 cm, men jag har hört dom som säger att inte mer än 20. Ja, jag får väl göra om det om några år, som allt annat jag gör på vår gård. Men man lär sig väl av misstagen, eller? Kanske just därför jag är lite osäker just nu också,  jag vill inte behöva göra om det om några år.

Bäst jobba lite till, innan det är dags skjutsa S till dansen. Nu är det snart dansuppvisning och hon längtar verkligen!

Smultronbänk

I helgen hann jag alltså prova på livet som 4-barnmamma. Vilket gick galant! Jag är ju en supermamma! Nä, skämt åsido, det gick faktiskt bra. Men jag vill nog inte ha 4 barn, det är lite mycket. Jag hann ändå med att påbörja barnens smultronland, men jag kan bara säga en sak: jag hatar förarbete. Gräva upp gräsmattan är inte kul. Men söndagen var mycket roligare, då jag fick lägga ut kantstenarna och få en hint om hur det hela kommer att bli. Men det går inte fort när man samtidigt ska sköta 2 barn, som ska lyftas i och ur gungan, hoppa studsmatta, ramlar, vill ha hjälp med torkning, lunch, mellis, snorpapper... Och det tråkigaste är att vänta på att få fortsätta. Måndagar tränar jag ju så då hinner jag inte gräva, och idag arbetar jag till efter 9, men imorgon så ska jag få fortsätta. Men i samma långsamma takt som i helgen. Men varför ha bråttom? För att jag vill se resultatet... Men jag har iaf köpt några åkerbärsplantor också som ska få dela rabatt med smultrorna. Om inte barnen vill äta bären så kan jag offra mig.

Årets första jordgubbar!

Ja, idag har jag ätit årets första jordgubbar. Åh, så gott det var. Jag älskar jordgubbar, det är det bästa som finns. Doftade gott, smakade underbart! Nu längtar jag ännu mer efter att mina egna jordgubbsplantor ska börja blomma.

Ikväll blir det test. Jag är gräsänkling och ska dessutom vara barnvakt. Så ikväll blir det till att prova på livet som ensamstående 4-barnsmamma. Men det går säkert jättebra!

Ha en trevlig helg!

Kära blogg

Ja, så har jag nästan vant mig vid denna tjocka lilla skärm. Trots att skrämen  kommer närmare mig, så tycker jag det oerhört svårt att läsa texten. Vet inte om det har med skärmen att göra, att den är suddig på nått sätt. Eller är det så att nu går det inte längre, jag måste köpa glasögon. Men hur ska man ha råd med det? Nä, det får nog bli suddig bild, och sen får vi se när nya skärmen kommit. Men än så länge är det ingen budfirma som hört av sig. 10 arbetsdagar kunde det ta. Få se, nu har det gått 4 - 6 kvar...

Jobb, jobb, jobb, jobb och brand

Ja, det är verkligen bara jobb just nu. När jag i söndagskväll tänkte för mig själv att det var så skönt med en helg utan jobb, att bara vara ledig en hel helg och insåg att jag faktiskt hade jobbat, nästan 4 timmar på lördag, men ändå tyckte att det var en helg utan jobb, så förstod jag att det är lite mycket nu. Hela dagarna och varje kväll är fylld av arbete. Och numera så är det lite mindre och tråkigare än vanligt att arbeta. Vi hade nämligen en dataskärm brand i lördags morse.
Skärmen knäppte till och började ryka en massa. Slog av den och ryckte sladden, och inget mer hände, som tur var. Men jag fick mig en tankeställare, att inte lämna skärmen på när jag inte är hemma. Eftersom jag skulle iväg och arbeta ställde jag ut skärmen på grusgången, om det var nått som pyrde där inne. Måste sett roligt ut för dom förbipasserande. Mitt på grusgången står det en plattskärm, bara sådär...
Har ringt efter service och förhoppningsvis får vi en ny inom några veckor. Men så länge har vi en gammal 15" tjockskärm. Definitiv inte lika roligt sitta vid datorn numera.

Dags att sova nu, så jag orkar jobba imorgon ;)

Jobb och kalashelg

Ja, i helgen är det dags för kalas. Ikväll blir det 20 års kalas hos svärföräldrarna, och sen blir det nog till att sova. Är så trött. För imorgon ska både jag och sambon jobba. Inte så länge, men några timmar och det räcker. För vem ska ta barnen? Jo, sm vanligt blir det jag som tar med dom till jobbet. Hoppas att det ska gå bra, får väl ta med lördagsgodis som muta. Vilken tur det är lördag imorgon! Och efter det ska vi på nästa kalas, hos systeryster. Men först måste vi ju hitta en present, vilket är lättare sagt än gjort. Jag tror att jag kommer att bojkotta presenter framöver, tycker det är så svårt att hitta nått och jag har inte tid just nu. Men det blir kanske lite tråkigt?

Nä, det är väl bäst jag ger mig iväg och letar en present då. Ha en trevlig helg allihopa!

Städdag på jobbet

Ja, idag är det en städdag på jobbet. Mina elever har lov idag men jag jobbar ändå. Det finns mycket att göra idag, tex att komma ikapp med planeringarna, istället för att ligga precis på håret, kan det ju kännas skönt att vara nån dag framåt i planeringen. Plus att jag har städat lite i iTunes. Men det borde jag inte gjort. Tog bort en massa udda musik, tycker det är så jobbigt med alla låtar jag har, där det bara är en låt, jag vill ha hela album. Så i farten slängde jag en låt jag verkligen tycker om och har använd till dans vid ett tillfälle, men gärna skulle använd igen. Men nu är den borta och jag hittar den inte på nätet heller. Visst är det typiskt? Minns inte vad låten heter heller, bara att det är från "sånger från andra våningen". Ni kan väl hålla ögonen öppna och ropa om nån hör låten...

Tips

Jag är ju verkligen inte en språkmänniska, då tom engelska är ett svårt språk för mig. Hitta information på nätet kan ibland vara svårt då många sidor är just på engelska och när man vill hitta nått udda, är det ofta på nått annat ännu svårare språk. Men idag har jag hittat min räddning. Ni andra har kanske använt denna sida lång tidigare, men inte jag.  www.google.com/translate Där skriver man in sidan man vill ha översatt och vips, så kan man läsa den på svenska. Kanske inte alltid världens bästa översättning, men ändå...

Jag har dansat!

Var på en härlig ws i fredags. Trodde till en början att det skulle bli tre långa, långa timmar, men ack så fel jag fick. Vi pratade bort knappt en timme, men dom andra två dansade men det var nog bara 3-4 övningar/kombinationer. Men jag blev ordentligt varm, hade hela tiden nått att tänka på/arbeta med, utan att det kändes allt för svårt. Riktigt kul var det, hade nästan glömt hur kul det är att dansa...

Men så kan jag också fundera, varför kan inte mina elever göra samma sak i 30 min, utan lessnar efter 10. Och då har vi kämpat på bra. Tror inte dom tänker, analyserar och försöker förbättra och varför inte? Är det jag som brustit som lärare eller är dom inte mogna för det? Ja, inte blir det ikväll jag ska fundera ut svaret på det, nu ska jag sova.


Bara det där mailet kom fram nån gång...

Sov, mitt kära barn, sov!

Hur lite behöver man sova egentligen? Det håller M på att utforska numera tror jag. Har haft väldigt svårt för att somna kvällstid i flera veckor nu, det tar 90 min allt som oftast nu. Och sen så vaknar hon vid 4 och sover oroligt och efter 6 är det inte säkert att hon somnar om nått mer. Så nattetid blir det ca 7-8 timmar. Och nu har vi försökt dra ner på hennes dagsömn för att se om hon somnar lättare, så då är det bara 1 timme. Men gissa om hon är svårväckt! Ja, men än så länge kan vi inte se någon skillnad, förutom att hon är mer grinig på dagarna, eftersom att hon sover så lite. Tror jag måste investera i en sov-klocka till henne

Ljuset är här!

Igår kväll när jag arbetat färdigt, äntligen, och var på väg hem, njöt jag av ljuset vi har fått. Klockan var drygt halv tio på kvällen och det var ljust ute och jag hade en helt fantastisk himmel framför mig när jag körde, som var alldeles rosaskimmrande. Nu är det inte många timmar vi har mörkt och lamporna får allt oftare förbli släckta hela dygnet. Och det bästa av allt, är att det bara blir bättre. Åtminstone i några veckor till.

Men hur stor är skillnaden neråt i landet? Hur ljust har ni det?

image21

Vilken härlig ledighet!

5 dagars ledighet, så underbart. Fast idag känns det knapps som om jag varit ledig. Men jag har iaf hunnit med en hel del tycker jag. Bakat i bagarstugan ons och gott blev det med mjukkaka och ljusungsbröd. Valborgsfirande hemma hos oss, med grillat och brasa utanför. Och en mycket god efterrätt, tack för den!
Torsdag satte vi ihop barnens studsmatta dom fått tillsammans med grannarna.  Numera får vi nog inga problem få med barnen ut. Barnen stannade och jag åkte för att baka dag 2.
Fredag var en fixardag hos oss. Lite ärenden på stan, barnen lekte och stojade och vi fixade lite här och där. Innan middagen åkte barnen till mormor och morfar för att sova över och vi åkte hem och lagade middag. Men så tyst det var. Vi hade glömt bort det! Tidigare så var vi rätt duktiga på att lämna bort barnen för att få vara med varandra, men numera är det jämt nått som ska ske, nån fest eller dylikt, och det har inte varit så populärt att lämna M, tror att det ligger kvar sen hon hade kolik. Men vi njöt av att bara vara 2 vuxna hemma.
På lördag åkte vi till IKEA och shoppade ett nytt barnrum åt S. Så kändes det iaf, hon fick nytt skrivbord med hurts, skrivbordsstol, liten hylla med korgar till småförvaring, en bokhylla med lådor. Sen var det mest småkraft till oss själva. Söndagen bjöd till en början på härligt väder så jag passade på att vårstäda i rabatten och jordgubbslandet. Vi mätte också upp vart altanen ska vara, hur stor den blir och vi funderade massor på hur vi ska göra för att inte få den så hög. Vi får väl se hur det blir med det.

Idag är det måndag och jobbet är kvar plus lite till. Det är bara att köra järnet, fram till sommaren.