1 arbetsdag kvar

Ja, nu är det bara 1 arbetsdag kvar, innan mina 4 veckors ledighet börjar. Och ännu så har vi inga känningar på sjukdom. Det är bara att hålla tummarna. För det går både magsjuka och feber/förkylningar, överallt runt omkring oss. Men vi ska väl klara 5 dagar till?

För då bär det av till varmare breddgrader. En sådär 35 grader kan vi nog hoppas på. Det är varmt, och jag älskar värmen. Bikini, bada, och sola, jag ska njuta. Ja, fast kanske inte av att visa mig i bikini, men det andra. Äta gott och umgås. Har det mesta iordning, tänkt igenom vad vi ska ha med oss, men det är lite tvätt kvar och en runda på apoteket. På söndag blir det nog till att packa. Men vad ska jag göra på måndag då? ;) Leka med mina barn kanske?

Imorgon är det redan fredag och jag längtar. Helgen är oplanerad men jag hoppas på nått trevligt sällskap av våra vänner. Ha det bra!

Pappornas kväll

Besökte igår goda vänner på beachroad här hemma och papporna ansvarade för läggningen av barnen. Dessvärre vaknade det minsta barnet när våra barn lade sig, och det blev ett härligt skrikkalabalik. Det största barnet kunde, som genom ett under, somna ändå, men dom minsta ville inte riktigt. Själv satt jag nere i soffan och tittade på tv. Efter en lång stund gick upp och kollade läget, då stod en pappa överböjd över resesängen och försökte söva, och den andra pappan, halvlåg i sängen och försökte söva. Det hela slutade med att vårt minsta barn kom ner och fick somna i min famn. Men det var en härlig syn när papporna sövde barnen. Ganska skönt att bara få sitta nere själv och höra hur papporna jobbade. Fler såna tillfällen ;)

Nä, jag ska inte klaga, har en pappa till mina barn som ganska ofta lägger barnen och sköter det bra, men det är så skönt ibland att slippa ändå...

Svårt val

Har allt sedan vi målade huset haft en bestämd åsikt om vilken färg våra markiser ska ha. Nu börjar det närma sig och helt plötsligt finns det en till färg som kandidat. Men hur ska jag kunna bestämma mig, hur ska jag veta vad jag tycker om några år, hur ska jag veta att jag inte ångrar mig?
Det är ju rätt mkt pengar som ska ut, så jag vill ju vara nöjd länge, länge. Hm, svårt är det i alla fall


Motionera med barn

Motionera när man har barn är inte lätt tycker jag. Ta med sig två barn ut själv är inte det lättaste och kvällarna är så korta, tiden så knapp då vi är två föräldrar hemma, så man får ta dom chanser man får. Idag var vädret ganska bra, så jag bestämde mig för att sparka till mina föräldrar, som bor ca 5 km bort. Prinsessan orkar inte sparka hela vägen, men fick ta sin spark och sparka så långt hon orkade. Lillan fick åka sparklåda, sedan spännde jag fast den lilla sparken framför min och satte prinsessan längst fram. Rätt bra gick det faktistk. Väl framme hon morfars blev det både skoterkörning, lunch, fika och lekstund med morbror som var hemma. Sen bar det iväg hemmåt och då blev det sparktåg hela vägen, och lillan somnade innan vi hunnit hem. Såg rätt skönt ut faktiskt.

Fick mig i alla fall en sparktur på nästan en mil, uppdelat på två pass, så det får väl duga för dagen. För som sagt, det är inte lätt hitta sätt att morionera på när man är hemma med två barn, som dessutom inte gillar att sitta stilla allt för länge. Men idag gick det bra. Får väl se hur det går med morgondagens motion...

Bättre idag

Idag har jag jobbat som vanligt, dvs hemmifrån. Har haft ont i huvudet, men inget illamående. Tror att det var från huvudet illamåendet kom, eftersom att det inte blev nått mer. Men jag känner mig trött, slut i kroppen, sover dåligt på nätterna, drömmer konstiga, men realistiska drömmar. Men jag  har inte tid att vara hemma nu, ska ju snart vara ledig 2 veckor så då kan jag inte vara hemma nu. En dag får räcka. Ja, jag vet, är man sjuk så är man, men ibland är det verkligen inte läge... Men nu är snart denna arbetsvecka slut, och då är det bara en kvar innan sportlovet, skönt!

Nu ska jag bege mig och gratta min barndomsvän, som fyllt 30 år i februari. Själv så måste jag väl ha några år kvar till det, eller?

Hemma idag

Gårdagen var seg och jag var jättetrött. Trodde det berodde på avsaknaden av sömn som jag fått under natten, då lillan gråtit sig igenom natten. Men på kvällen kom det en fasanfull huvudvärk och jag mådde riktigt illa, trodde jag skulle behöva gå på toa flera gånger. Gick och la mig vid nio redan, men när jag vaknade idag, var illamåendet kvar, huvudvärken likaså, plus att jag svettats som en gris under natten. Bestämde mig för att vara hemma och steg inte upp förrän strax efter elva idag. Jag låg i sängen alltså 14 timmar, varav jag sov ca 11 timmar. Ändå kan jag känna nu att jag skulle kunna lägga mig och sova ett tag, så jag är nog inte så fräsch. Illamåendet kommer och går lite, huvudvärken är bättre men inte bra. Tror nog att illamåendet har med huvdvärken att göra, men det är inte så lätt att avgöra i dom här dagarna, då det går både magsjuka, influensa och gud vet vad. Jag var tydligen inte ensam som ringde skolan imorse, det var tät telefontrafik med både personal och elever som var hemma. Hoppas att det inte är nått långdragit, har inte tid att vara hemma nu.


Lyx!

Njuter verkligen av saker som inte sker så ofta nu för tiden. Häromveckan var det en promenad dagtid som var lyx för mig, eller duscha i fred är också lyx, eller en helg med två dagar ledig tillsammans. Eller som denna dag, en ledig dag mitt i veckan med mina barn. Fast att jag kommer att måsta jobba imorgon kväll istället, det förtränger jag. För idag njuter jag, jag leker och busar. Men hinner kanske köra en tvättmaskin också. Efter lunch blir det badhuset med våra förra grannar från stan, ska bli trevligt. Vi hinner inte ses så ofta nu för tiden.

Men eftersom att jag är hemma en vardag, betyder det att sambon inte är det den här veckan, och det betyder i sin ordning att lördagen är ledig! Det är inte ofta och det är en lyx. Så alla ni som är lediga både lördag och söndag tillsammans, varje helg, njut, för det är mycket värt tycker jag. Nu ska jag göra lunch, hörs!


Helgen som var...

Lördag så jobbade ju K som vanligt, men jag och vår skidprinsessa lämnade den minsta med morfars och for och åkte slalom. Riktigt kul var det, men gud så jobbigt att stå med böjda ben hela tiden. Men jag måste ju ploga och så för hur ska annars prinsessan lära sig? Vädret var inte det bästa men trevligt hade vi ändå. Det måste vi nog göra om.

På kvällen var det fest hemma hos oss. Det var länge sen sist och det var riktigt kul. Det är verkligen för sällan vi ses allihop, men på nått sätt så blir det ju aldrig av. Vi har blivit för gamla och bekväma helt enkelt. Eller så kanske det är lite opraktiskt ses allihopa, en sisådär 20 vuxna, plus alla barn, varje helg. Ja, så kan det ju vara... Men då är det desto roligare när man ses istället.

Söndagen var lugn och harmonisk. Jag var jättetrött efter bara 5 timmars sömn, så jag längtade mest efter kvällen hela dagen. Men jag hann och orkade ändå med att vara ute 2 omgångar med barnen och baka en kaka. För det är ju dags att börja med det om jag inte ska måsta baka hela påsklovet istället. Det är ju lite födelsedagar och kalas som väntar när vi kommer hem. Desutom hade jag ett jobbmöte också, så för en gångs skull fick jag komma hem till dukat middagsbord och bara sätta mig och äta. Vilken lyx!

Men nu är det måndag igen och en dag närmare helgen. Visst var det så man skulle tänka?

Trångt

Trots att vi har ett stort hus, stängde vi idag, återigen, in oss i husets minsta rum, jag och barnen. Varmt och klibbigt blir det, men jag blir åtminstone ren. För när man inte vill tvätta håret sent på kvällen, för att slippa blåsa håret torrt, eller somna med blött hår, får man stänga in hela familjen när man ska duscha så man kan se vad dom gör. Tur är att dom tycker det är kul vara inne i bastun och leka. För det är bara medans jag duschar dom får göra det. Hoppas att det funkar några år till...

Åter normalt

Ja, så då har våra liv återgått till det normala, febern är över för den här gången och vi kan pusta ut. Att  vara hönsmamma är inte min stil, jag tycker det är jättejobbigt att vara så orolig och ständigt vaka över någon. Inte för att det är nått fel med det, men det passar inte mig direkt. Nu gäller det istället att ladda inför helgen, då det ev blir lite slalomåkning och fest på lördag. Så det är nog bäst jag återgår till arbetet nu, så att jag kan få ha ledigt i helgen istället...

Jo, förresten, barn är välkomna på lördag. Vi trycker ihop dom och låter dom sova uppe, eller i tvättstugan. Det går väl bra?

Ingen kramp än så länge...

Igår kväll kom första febern efter feberkrampen i julas. Fick ge både alvedon och ipren för att snabbt få ner febern, och sen sov hönsföräldrarna oroligt hela natten. Minsta lilla ljud och vi gick dit. Idag är febern kvar och snoret rinner. Vi får nog fortsätta med alvedon hela dagen innan jag vågar kolla om febern är kvar. Och sen får vi hoppas vi andra klarar oss utan att bli sjuka.

Än så länge har vi en slappardag, har ritat och nu ser vi lite barnprogram. Ganska skönt faktiskt. För jag är rätt trött efter natten.