Nu åker jag

Ikväll åker jag och mamma på en sista minuten-resa till Turkiet. Ska bli riktigt skönt. Vila, sola, läsa bok, samtala utan att bli störd, få tänka bara på mig själv. Kändes väldigt konstigt och gick oerhört fort packa väskan. Ser så tomt ut nu i väskan, jämfört när vi åkte alla 4 i vintras. Känns som om jag har glömt allt, men det är nog bara för att jag packar för en istället för fyra. Ska verkligen försöka släppa arbetet, även om det är oerhört mycket just nu och jag vet inte hur jag ska hinna allt. Men jag kommer att sakna barnen (och sambon) men det är ju bara en vecka, och jag brukar ju vara borta en eller två kvällar per vecka då jag inte träffar barnen, så det ska nog gå bra. Men sambon känns det konstigt att sova utan. Har knappt sovit utan han dom senaste 7 åren. Hur ska det gå?

Bäst jobba lite till, så det blir mindre att göra när jag kommer hem. Ha det så gott allihopa så hörs vi nästa vecka!

Tack

Tack för alla gratulationer, kramar, sms, blommor, paket i brevlådan, tårtor och presenter. Jag har verklligen haft en bra helg, men kanske lite för mycket tårta... Tur man bara fyller 30 en gång!

För er som ännu inte fyllt, var inte orolig, det finns antirynk krämer och för er som fyllt, varför varnade ni inte mig?!!?;)



Trevlig vecka, det här!

Så är då arbetet igång på allvar. Väckar klockar ringer alldeles för tidigt, jag lägger mig alldeles för sent.
Och igår var det inte bättre. Hade vi dambastu, några kollegor, med vedeldad bastu, badtunna och å som rinner utanför. 40 grader i tunnan och 13 grader i ån. Mycket skönt! Men trött var jag när jag kom hem och somnade direkt huvudet landade på kudden, hann inte ens ropa på sambon för godnattpussen. Så trött var jag. Men det var det värt, för jag hade mycket trevligt.

Det är en trevlig vecka det här, mycket trevliga saker som händer. Känns skönt att leva då.

Schemat är på gång, planeringarna påbörjade, rutinerna börjar komma. Känns ganska skönt. Har en del kvar att göra ikväll, så det lär bli en sen kväll, vilket resulterar till en trött morgondag, men vad gör det, jag kan ju vila nästa vecka!

Har bakat lite inför helgen, för nu är det ju riktigt nära. På lördag kommer släkten och äter tårta och på kvällen får ni andra komma och äta tårta (om ni vill förstås) Alla är välkommna efter middagen. Visst vet ni jag brukar baka goda tårtor?!!

Det är väl bäst jag jobbar ett tag till, så jag får lägga mig före tolv ikväll, så jag har en chans att få mig upp när väckarn ringer imorgon...

Tanten retade upp mig!

Idag började jobbet om igen. Lite segt att stiga upp, men det gick ändå hyfsat. På jobbet fick jag ändra dagens planer, och jag fick inte särksilt mycket gjort. Fast jag var där och "visade upp mig". Hoppas på lite mer effektiva dagar framöver, annars blir det mycket kväll och helgjobb.

Idag gjorde jag även premiärpasset på gymmet. Tror minsann att jag kommer få träningsvärk imorgon. Det var länge sen jag använde maskiner för att träna min kropp, tror att det var 5-6 år sen. Får se hur det känns gå i trapporna på jobbet imorgon.

Solen lyste som en varm sommarkväll och jag och barnen grillade lite pinnbröd efter middagen. S plockade ett hallon, från grannens hallonris som står mer eller mindre på vår tomt,och bjöd även M. När hon var inne på rond två kom det fram en tant (inte grannen) från vinbärsbuskarna och tittade på mig, men hälsade inte, utan frågade barnen: Är inte det där tant K:s hallon? Jo, svarade S. Då kanske du inte ska plocka några mer då, säger tanten. Men jag får smaka, svarar S. Det är tur att S vågar svara och vad trodde tanten, att jag satt och tittade på när barnen pallade hallon från grannen. Och grannen K är ju världens snällaste granne, hon tycker så mycket om våra barn och brukar alltid säga att jag får plocka hur mycket jag vill. Hur kan man komma och säga till om nån annans bär, när man inte vet vad "ägaren" sagt? Nä, det tycker jag är dålig stil. Tacka vet jag snälla och generösa tanter

Mamma Mia!

Vilken avslutning på semestern. Igår kväll kom sambons lillasyster hit och vi fick gå på bio, bara vi två. Vilken lyx! Och vilken bra film det var dessutom. Men jag kan inte säga att alla skådespelarna gjorde sina bästa insatser, tex så passar Brosnan betydligt bättre som Bond än som nån romantiskt, dramatiskt kärleksfull karl. Och det finns dom som är betydligt bättre på att sjunga än han. Men musiken var bra, och hela stämmningen, man blev mycket glad av filmen.

Dessutom så vaknade jag vid halv nio i morse och trodde sambon försovit sig, väcker han och frågar om han ska upp. Nä, inte än, får jag till svar. Ok, ibland så tar dom ju sovmorgon, så jag tänkte inte mer på det. Efter en stund hörde jag barnen och frågade när sambon skulle upp och får då veta att han ska vara ledig, tillsammans med oss, vår sista lediga dag. Jag älskar såna överraskningar! Vi har inte gjort nått speciell dock, arbetat på här hemma, men jag älskar vara ledig tillsammans med sambon, så jag har njutit.

SÅ imorgon drar det igång, då är det slut på vin på altanen strax efter två. Men just nu känns det inte så farligt, lite kul faktiskt. Jag har ju trots allt det roligaste jobbet jag kan tänkta mig, men jag är en sån person som  hellre är ledig än arbetar, jag skulle gärna vara hemmafru om ekonomin tillät. Kanske svårt förstå för vissa, men jag gillar vara ledig och tror inte jag skulle få långtråkigt. Men det lär vi ju aldrig få veta.

Ska förbereda lite jobb nu, samla ihop lite material på usb:et, så jag är redo imorgon för sen är det nog jobb till sent på kvällarna, kanske gör det sig påminnt här på bloggen, vi får väl se...


Trötter

Trött idag, efter att ha lagt mig vid två inatt, och sen upp strax efter åtta imorse för att var med barnen. De ville gärna ha en tv dag idag, och både vädret och mamman var på humör för det. Vad passande! Gårkvällen var i alla fall mycket trevlig, vi firade av en gammal 30-åring som såg rätt förvånad ut när vi hämtade henne. Vi lekte lite olika lekar och drack och åt. En av lekarna under maten var att alla fick var sitt uppdrag, mitt var att skåla för sommaren många gånger. Man tyckte att några var lite konstiga, trots att man visste om leken, så tog det lång tid innan poletten föll ner på vissa. T.ex hade en tjej fått att hon skulle säga att maten var det värsta hon ätit. Och jag trodde henne, smakade på köttet ensi för att verkligen känna efter, och tyckte det var konstig att hon tog mer mat, trots att det var så dåligt. Med lite hjälp så fattade jag till slut. Födelsedagsbarnet hade inte fattat nått, men tyckte vi betedde oss lite underligt med facit i hand. Som sagt, mycket trevligt!

I helgen blir det till ångest. Eller jag ska försöka njuta, men jag tror att jag kommer att gruva mig lite också. Nu är det ju bara 4 dagar kvar av semestern. Men lite målarfärg på fönsterna, en middag med goda vänner och mysa med sambon ska jag försöka hinna med. Och sen så är jag sugen på bio, Mamma Mia! Har ju min "ingifta" svåger med på ljud i filmen och även namnet i eftertexten. Tror minsann att det är första gången jag känner nån som står med på eftertexten på en sån stor film. Lär nog bli första och sista gången jag sitter kvar för att läsa all eftertext på en film. Men vi får se om vi hinner med det i helgen, annars får det bli en annan gång...

Nu är det dags laga lunch, trevlig helg!

Här händer ...

Här händer det inte mycket nuförtiden, men tiden rusar iväg och snart är sommarlovet slut, fattar inte hur snart 8 veckor kan ha gått, redan? Tankarna har iaf påbörjat jobbet, lite smått än så länge, men tankarna går lite nu och då. Känner mig lite laddad iaf till att börja, får se hur det känns om några veckor. Ska bli skönt med lite mer energi till barnen. Kan tyckas konstigt att få mer energi när man jobbar, men som vi har det just nu, så tär det oerhört på tålamodet och pedagogiken. Det är mycket tester hela tiden, bråk, skrik och tårar. Arga barn och föräldrar som är less. Men det blir nog bättre när vi börjar om med dagmamman. Ska försöka köra en sväng med potträning då också, skulle vara skönt slippa blöja till vintern.

Ikväll ska jag iaf vara barnlös, då vi ska fira en gammal 30-åring. Lite lekar, mat och god dryck. Hoppas bara vädret är på vår sida, med uppehåll. Värme kan man ju glömma att drömma om nu för tiden.

Ska passa på att måla lite fönster nu medans M sover,  det tar ju aldrig slut dom där renoveringsjobben...