Vin? En söndag?

Idag har sambon sin födelsedag och det firade vi imorse med tårta på sängen. Hade tänkt få vara ute och njuta av våren och vädret, men när vädergudarna bara erbjöd mulet och snöfall, fick vi ändra planerna. Istället har vi fixat här hemma, med massa småsaker som aldrig hinns med. Mycket blev gjort, men än finns det mkt mer att göra. Sambon har fixat med "skadorna" som blev efter trapprenoveringen. Trappen är förövrigt klar, ska lägga in bild gång här framöver. Vi blev väldigt nöjda :) Jag bytte ut gardinera i vardagsrummet, dom blir så solblekta av vårsolen och passade på att torka fönsterna, på insidan bara, och tog fram symaskinen och gjorde en insats med den.

Storasyster har haft en "kompisdag" med två olika kompisar här, en före middagen och en efter middagen. Då jag precis skulle börja med middagen så ringde kompis nr två och ville komma. Det är en tjej som aldrig varit hos storasyster tidigare, så jag ville att dom skulle få leka så mkt som möjligt. Middag då? Ja, det låg 4 korvar i kylen och mos fanns i skafferiet. Barnen åt det och sen fortsatte jag med den inplanerade middagen. Som då helt plötsligt bara blev för mig och sambon. Eftersom det är en födelsedag i familjen så är traditionen att man får välja middag, och idag blev det potatisgratäng, fläskfilé i fransk senapssås med smörstekta kantareller och vitlöksbröd. Och vad ska man dricka till det? Vin, givetvis. Men det är ju söndag? Det sket vi i och gott var det också. Så det är anledningen till att jag drack vin en söndag. Men det är bara denna helg, inte alla vill jag lova.

Väntar...

Ikväll sitter tjejerna i soffan och väntar, väntar, väntar. För ikväll ska vi se Så ska det låta. Särskilt storasyster är spänd på att få se David "in action" särskilt efter att jag varit på musikalen "High school musical".

Tidigare år har vi varit en trogen tittare på Så ska det låta, men i år har ju storasysters favorit hängt kvar i Let´s Dance, Magnus Samuelsson, så i år har vi valt Let´s Dance ist. Men inte idag, för nu ska vi sjunga med i alla låtarna. Men det blir nog reprisen av Let´s Dance senare i helgen.

Hoppas att Puttes lag vinner, bara!

Weekend

Vi har äntligen utnyttjat presentkortet sambon fick av chefen förra födelsedagen. Det var en hotellnatt med två-rätters middag, samt inträde till nattklubben, här hemma i stan. Vilken lyx!
Vi lämnade barnen hos morfars och tog oss en sväng på stan, vilket vi inte gjort tillsammans sen september, eller ännu längre sedan. Inte direkt någon shoppingrunda, det blev var sin t-shirt, men att bara på strosa runt och fönster shoppa tillsammans är inte helt fel. Även en fika i lugn och ro passade vi på att ta. Sedan slappa på hotellrummet, samt öppna en flaska vin, innan vi gick ner till Johanna restaurangen och fick avnjuta hummersoppa, entrecote och chokladkaka. Mums!
Sen lite mer vi och en sväng till coffe-stället och sen tillbaka till nattklubben för att shejka loss lite. Men vid 1-tiden var vi less och gick upp och la oss. Och tur var väl det, för vid 8 vaknade vi, vana att bli väckta av barnen. Men vi drog oss till halv tio innan vi åt frukost.

Sånt här borde vi göra oftare!

Inte lätt att förstå

Det är inte alltid så lätt att göra sig förstådd, eller att förstå för den delen. Alla tolkar vi olika och hör nyanser och hör inte tonfall mm

Läste detta på en skola idag, tyckte det stämmer rätt bra:

Jag vet att du tror att du försod
vad du tyckte att jag sa
Men jag är inte säker på
att du fattade
att det du hörde
inte var det jag menade


Sportlovet över

Ja, nu är sportlovet i princip över. Ett ganska bra lov måste jag få säga,om än med ett tråkigt slut

Har verkligen försökt njuta av barnen och ledigheten och vi har hunnit med massor med roliga familjesaker. Hade lyckats göra mkt arbete så det var bara en söm med symaskinen som fattades inför morgondagens arbete.

Men vi har hunnit vara på stan, blev inte mkt shopping, men barnen valde att fika och storasyster tog hål i öronen. Modigt måste jag säga, inte en min, bara spänning i ansiktet, för spännande var det. Otroligt stolt har hon visat det för alla hon känner och även dom hon inte känner.

Sen hade vi några mysiga hemmadagar, men lek, bus och kompisar på besök. Storasyster har haft sovfrämmande, fd grannen från stan, och det var länge sen. Kanske dags för småsyskonen sova hos varandra snart, storasystrarna var nog ca 3 när dom som hos varandra första gången, kom jag och kompisens mamma fram till.

Onsdagen tog jag med mig barnen till slalombacken nära stan och åkte några timmar. Solen tittade fram och det var underbart väder. På afton inhandlade jag ny slalomutrustning, mina skidor och pjäxor var säkert 17 år gamla, så det var på tiden. Inte något lyxköp, en enkel och billig variant, som det inte gör nått att barnen åker på, över och under...
På kvällen, efter vår sena middag strax innan sju, bestämdes det att vi skulle åka bort tors-fre. Tur att vi är vana att vara spontana. För det var mkt som skulle fixas den kvällen. Middag för sju till torsdag, handla mat, packa väska, packa takboxen, åka förbi mina föräldrar och tända/släcka mm. Och vila upp sig för slalomåkning i två dagar till!

Torsdag och fredag var sambon ledig så vi åkte iväg till Galtis för skidåkning och sov hos v'änner i deras husvagn. Barnen älskade det, och var helt slut på kvällarna.  Men gud vad roligt det var! Och mina nya skidor var underbara, vilken skillnad. Nu kan man ju åka nerför backarna utan att vara rädd att ramla. Lånade även en hjälm och jag måste bara önska mig en i julklapp, det var så bekvämt, varmt och skönt. Och snygg var den med.

Fredag och lördag blev lugna hemmakvällar, barnen trötta som somnade tidigt och även jag. Natten till söndag fick jag dock ett tråkigt telefonsamtal. Min lillebrors hund, som han vuxit upp med, hade blivit överkörd och dött. Jag fick försöka trösta och råda en tröstlös lillebror och ingen annan kunde jag be om hjälp. Bestämde mig för att åka upp till honom, mitt inatten, både för att kolla läget och försöka lugna/trösta och för att lugna mina föräldrar som är kvar i Thailand. Kom fram vid femtiden och la mig då att sova i 1 1/2 h. Pratade och tröstade och följde med som stöd till veterinären när vi lämnade Molly, för sista gången. Trist och sorligt!

Nu så är snart sportlovet slut och jag kommer behöva lägga mig tidig ikväll för att orka med arbetsveckan som kommer. Mkt arbete och lite fritid är det fram till påsklovet, med det är väl bara att köra på och hoppas på det bästa.