Bullbak

Idag blev det bullbak, på K:s begäran. Vädret inspirerade ju inte till så mtk så jag nappade. Vi gjorde mjölkfria så att alla våra vänner kan äta. Nu är det bara kusinen som inte kan, då dom innehåller ägg. Glömde spara lite solhavre till att pensla med, så det fick bli ägg. Jag passade även på att baka lite annat också när jag ändå höll på. Och S gjorde negerbollar. Så nu är det färdigbakat tills jag fyller år, det känns skönt!

Tradera

Ja, idag har jag gett mig in i en ny del av Tradera. Jag har blivit köpare. Eller budgivare i alla fall. Jag har ju sålt en del barngrejor på Tradera och även lagt några bud där tidigare, men aldrig hängt med så långt så att jag har varit den med högst bud. Men idag har jag lagt högst bud på två grejor. Det är kläder till barnen för den som är nyfiken. Får väl se om några timmar om jag vinner eller om jag förlorar. För jag vet inte om jag är beredd att gå så mkt högre i pris. Får tänka och känna efter...

Sovfrämmande

Inatt har S haft kompis som sovit över. Hennes förra granne, från stan. Det var andra gången hon sov här och med henne kan man aldrig veta om man själv får sova eller inte. Men det gick galant även denna gång. Dom hade lite svårt för att somna igår, men det kan man ju förstå. Sen vaknade dom vid halvsju men vi skickade bara upp dom och dom somnade om igen. Vid tio gick jag upp och väckte dom. Men det blev lite stressigt på morgonen, då föräldrarna kom och hämtade strax före halv elva. Så det var bara tur att kläderna var på. Det var visst sovrekord tror jag bestämt. Skönt att hon gjorde det hos oss, vi som är sjusovare.

Det är såna här gånger det verkligen känns att S håller på att bli stor. Ja, gud vad tiden går fort , snart börjar hon väl skolan och sen smäller det bara till innan hon flyttar hemifrån.

Usch så fult!

J, våra 26 (förlåt, vi hade inte 28 som jag sagt tidigare) fönster måste målas om och även delvis kittas om. Lotten föll på mig och målningen må vara, men kittningen. Fy f-n säger jag bara. Det kladdar och far överallt, går inte få rakt och jämt och det ser för jävligt ut. Men snart har jag kittat klart alla våra fönster och sen ska jag aldrig titta på dom nå mer. Nån annan får tvätta dom, så jag slipper titta. Jag längtar verkligen efter nya fönster...

Vilken middag!!!

Blev bjudna till mina föräldrar på middag idag. Och vilken god middag det var. Jag visste att det skulle bli grillat, men det var helt gudomligt gott. Baconlindad kycklingfilé, med färskpotatis och grönsaker i ugnen, tzatiki och grekisk sallad och världens godaste grillsallad. Men kycklingen slog allt tror jag. Det ska jag göra hemma nån gång.

Tidigare idag så jobbade vi på här hemma lite. Vi insåg häromkvällen att nästan allt vi skulle göra under sommaren/semestern var ogjort. Så vi jobbade på några timmar med målning av fönster, tvättning av dörrar och oljning av sandlådan. Men sen blev det paus, vid svandammen inne i stan och fika i gräset vid lekplatsen. Det blev en väldigt lyckad dag, idag. Hoppas att det kommer fler!

Hemma igen

Ja, så var man hemma igen. Skönt var det med ett dygn utan barn, slippa ha nån som gnäller och tjatar hela tiden. Men man längtade efter dom två såklart och vi var jätteglada att dom inte sov när vi kom hem. Så vi kunde kramas och gosas en stund. Men så mkt shopping på IKEA blev det inte. En bänk till S dockhus, nytt vardagsporslin och nya påsförslutare. Sen blev det inget mer. Vi shoppade nog lika mkt till andra som till oss själva tror jag... 

Men det dröjde inte länge innan vi valde att ha barnvakt igen. För igår kväll var det middag på O´learys som gällde och lite gott att dricka till, så då passade två barn inte in i bilden. Många goda vänner och en god middag gjorde kvällen lyckad. Men är lite trött idag då vi inte somnade förrän närmare halvtre och vaknade strax efter åtta i morse. Men det är det värt!

Idag är det kalas, svärfar fyller år, annars skulle det nog vara stranden som gällde. Men god tårta är inte fel det heller. Får se om vi hinner med ett dopp i poolen i eftermiddag, det är alltid bättre än inget...

Njut av solen så hörs vi!

Loppis premiär

Ja, idag har jag stått på loppis för första gången i mitt liv. Till viss del lite skämmit tycker jag, men det gick bättre ju längre vi stod. Lite pengar fick jag in i alla fall, ca 1300 kr i vinst, men jag hade ju med mig hem flera kartonger, vilket jag hade hoppats slippa. Men, men, vi har mindre skräp hemma nu än igår. Det var bara synd att det var första varma semesterdagen för oss. Får verkligen hoppas att det kommer fler...

Imorgon bär det av norrut, sisådär en 25 mil, för en övernattning och en dag på IKEA bla, utan barn. Mkt skönt, bara vara jag, och inte mamma för en dag. Särskilt då M senaste kvällarna varit jättegrining och gnällig, och bara vill hon vara hos mig hela tiden. Tror att det är förkylningen, sommaren och tänderna som gör det. Och att det går över snart

Och inte går hon än heller. Snart ger jag upp och säljer henne på blocket. Så här kan vi ju inte ha det hur länge som helst heller. Jag orkar inte bära längre!!!

Kram

Dåligt med bloggande

Äntligen har K fått semester. Som jag har längtat och längtat. Finns det nått bättre få vara ledig tillsammans med sin man? Nä, jag tror inte det. Så därför har jag inte tid att sitta vid datorn nuförtide, har så svårt för att slita mig från honom. Nja, kanske lite överdrivet, men ändå... Ni får ha lite överseenede om bloggandet är sporadiskt nu, men när sommarlovet är slut bättrar jag mig säkert.

Vi har ju varit på bröllop i helgen, alltid lika kul med bröllop. Och brudparet var jättefina och lite avundsjuk blir jag allt. Men en vacker dag är det kanske min tur också, får jag väl hoppas.

Igår fick vi oss ut till havet för första gången, men det varade bara en timme, sen fick vi packa ihop då regnet kom. Men på kvällen klarnade det till och vi fick skjuts ut till ön med bastu här utanför. Grillade och surrade hela kvällen, mkt trevligt.

Idag hade vi bättre tur med vädret, vi hann nog vara där drygt tre timmar, innan de tjocka molnen kom. Men det dröjde ända till ikväll innan regnet kom, och det med råge. Och vädret för de närmsta dagarna verkar vara dystra, regn, regn och regn. Vad ska man då hitta på?

Ja, vi får väl se om jag bloggar här dagarna i ända eller inte. Sköt om er!

Snart är jag överflödig

Ja, senaste veckan har S lärt sig spänna fast bältet i bilen själv, kliva på cykeln utan att man håller i den och starta själv. Ja, vad ska jag behövas till snart, då hon hela tiden lär sig sakerna själv...

Tårarna bara rinner

Sjukhus serier, både verkliga och "påhittade" har alltid lockat mig. Jag brukar även se förlossningskliniken när jag hinner, tycker det är intressant att se. SÅ igår såg jag givetvis barnsjukhuset. Men det ångrar jag nu. Det var ett par som väntade tvillingar, men vattnet gick i v 21, men bara för det ena barnet. Förlossningen sköts upp till v 23, då barnet som legat utan vatten föddes först. Läkarna undersökte henne, men fann att hennes liv inte skulle gå att rädda utan allt för mycket skador, så barnet las på mammans mage, medan hon födde barn nr 2. Ett barn dog samtidigt som ett barn föddes. Vad livet kan vara grymt! Tårarna bara rann och hela kvällen kände jag mig nedstämd och som om jag skulle börja storgråta när som helst... Ibland ska man nog undvika se sjukhusprogrammen ändå 

Och regnet det bara öser ner...

Ja, så har regnet kommit även till oss. Men jag ska väl inte klaga, några översvämmningar har vi inte. Men det är kallt, 9,5 grader och inne var det bara 18,1 när vi steg upp idag. SÅ jag satte faktiskt på pumpen en stund, trots att det är juli. Men nu har värmen stigit inomhus så då känns det bättre.

Trots att det är jättetråkigt väder har helgen varit rätt ok. Fredags var vi hela familijen samlade hos mina föräldrar. Alla barnen och barnbarnen, fullt blev det men trevligt. Lördagen var vi in till stan, för K har ju ingen skjorta till bröllopet vi ska på nästa helg, och både M och jag behövde bikini. Inga roliga ärenden, men det gick över förväntan. Kvällen tillbringade vi hos våra kompisar som numera även är våra grannar, som bjöd på hamburgare och gott vin. Mkt trevligt. Surströmmingen får vänta till en annan gång, när vädret är bättre.

idag har jag städat sånt där som man aldrig hinner med. I syhörnarn, alla trådrullar som bara brukar ligga huller om buller ligger nu sorterade i lådor och även på datorn har jag städat och säkerhethetskopierat bilder för fler år tillbaka. Skönt i fall det skulle hända nått med datorn.

I kväll blir det nog bullbak, K ville bjuda på fika innan semstern och snäll som jag är ställer jag upp. Jag ser ju ut som en bullmamma så jag försöker även leva upp till det...

Hoppas att ni andra inte fryser ihjäl i kylan eller flyter bort i översvämmingarna

Ps. Annika, jag tänker på dig och håller hela tiden en tumme för att allt kommer att gå bra för dig när det är dags...

GAAAHHHH!!!!!

Mitt inlägg försvannn...

Nu orkar jag inte börja om


Värmen är tillbaka!

Ja, äntligen är värmen tillbaka. Och det rejält också. Jag njuter så mkt. Älskar värmen, men det är tur vi bor granne med poolen, så man kan ta sig ett dopp morgon och kväll. Mitt på dan är det så mkt folk att jag inte vill gå dit, bara jobbigt hålla reda på sina egna barn då, gillar mer den egna gräsmattan då.

Imorgon är det Ikea som gäller, trots att det ryktas om sommarens varmaste dag. Men nått ska man ju göra den dan också. Har eg inga pengar att handla för, så några stora inköp blir det inte. Men lite servetter och värmeljus ska jag nog ha råd med. Det är mest som en rolig grej, tillsammans med mamma och syster yster. Barnen ska vara hos farfars hela dagen, så dom går det inte någon nöd på. 

Sen är det ju bara två dagar kvar denna vecka, då jag hoppas hinna med en fika med en tjej från en ankomstgrupp jag är med i på nätet. Det blir i så fall andra gången vi träffas irl, hoppas bara att vi hittar en dag och tid som passar oss båda. Men i den här värmen är jag inte så sugen på sitta inne med två barn på nått café inne i stan, får väl se vad vi hittar på.

Helgen hoppas jag ska bjuda på strålande väder och surströmming, men det får vi om när det närmar sig.

Sola med förstånd allihopa!

Trött, trött, trött...

Jag är så trött, det har verkligen blivit alldeles för lite sömn denna helg. Och det beror på flera olika saker.

Fredagen tog vi det lugnt här hemma med några vänner som hade varit bakis, så läget var lugnt och sakta. Trots att de inte stannade allt för länge så var vi vakna till nästan två av någon anledning. Men det hade nog gått vägen om våra barn sovit som dom brukar, dvs till nio. Men ack dom vaknade halv åtta, och natten var slut. Hela lördagen kände jag mig trött och hade hoppats på en vilopaus på eftermiddagen, men det fanns bara tid till en kvart, och under den kvarten var S in tre gånger och pratade med mig.

Lördagkväll var det FEST. Oj, oj, oj vad mkt jag drack. Men jag tror att jag bara låg på topp hela tiden, det blev tack och lov inte för mkt. Vid fyratiden på morgonen blev det sängläge och före nio hade jag sovit klart. Så hela söndagen var jag som en zombi, inte bakis men j***igt trött. Så söndagkväll blev tidigt, men då vaknar jag halv fem och småslumrar sen bara tills åtta då S vaknar. Så jag känner mig trött och sliten efter en helg med lite sömn, men som varit väldigt rolig.

Hoppas ni andra också haft en bra helg!