Gott och Blandat

Först näsan: näsan har gått från blå till lila och nu till grön. Svullnaden har lagts sig en del, men jag tycker fortfarande att näsan är lite sned. Men det är väl bara att avvakta några dagar till och se

Lekstugan: har äntligen fått ett tak. Hela dagen igår höll dom på, Kristoffer och morfar. Men dom fick ta sig en paus mitt på dagen då regnet kom och temperaturen sjönk från 9 till 4 grader. Men nu behöver vi inte presenningen längre, skönt! Men den är omålad än så länge, då det är allt för kallt för att kunna målas. Men det är grundar klar utvändigt i alla fall. SÅ nu hoppas vi på varmare väder och att gräsmattan torkar upp så att vi kan ställa den på sin rätta plats och få tillbaka vår infart

Fönster: Har länge suktat efter ett tyg på hemtrevnad men tvekat länge. Det är hur snyggt som helst, tittat på det varje gång jag varit på stan. Tänkt att det skulle passa så bra i vårt kök. Men det var inte nått sånt tyg jag skulle ha till köket, dit skulle vi ha svarta gardiner och tyget är vitt, med lite gult och grått på. Vet att jag anser det allt för ljust till vintern, men nu kunde jag inte motstå längre. Använde vårt presentkort och skippade gardinstång så då kostade oss ingenting, så då gör det inget om vi måste köpa nya gardiner till hösten. Men när jag tog ner dom gamla gardinerna såg jag hur skitiga fönsterna var, så det var bara till att torka fönsterna. Men det blev bara två, sen hade jag ingen känsel i händerna kvar. Det var ju trots allt bara 4 grader igår.

Jobb: Idag har jag jobbat några timmar, jag ska hjälpa en sjukskriven kollega och har idag insett att det snart är dags för föreställningarna och eleverna kan inte danserna än, så det blir roligt att lösa. Men det är inte förrän på torsdag lektionerna är så det får jag oroa mig över då!

Varlborg: Blir här hemma hos oss. Grilla kyckling, åh så gott, och sen blir det brasan här brevid, med korvgrillning och fiskedamm, sen är det fest hemma hos oss. Så då har vi morgondagen räddad. Det blir nog till att städa och ta det lugnt. För sen kommer det ju en vardag. Ja, jiises så fort veckorna går

Ha en bra valborgs allihopa!

Nu är det över

för den här gången i alla fall och jag överlevde. Men jag måste få skryta, vilken bra föreställning vi gjorde, det var en succé. 300 skolbarn som medverkade i en timmes dansföreställning, där vi hade bakat ihop nummerna så att det blev en helhet. Fullsatt och bara positiva kommentarer har vi fått. Ja, jag är stolt över att vi gjort denna föreställning, det är svårt vara annat. Synd bara att chefen inte trodde att vi skulle ro detta i hamn. Men nu vet hon bättre.

Luften har gått ur mig, jag är tom på energi och ork, men nu väntar en långhelg så då kommer förhoppningsvis kraften tillbaka, för riktigt än har jag inte sommarlov, även om det kommer att bli inom kort. Men jag som trott att det skulle vara en lugn period nu, fick idag ett samtal om att en kollega är sjukskriven och undrade om jag kunde arbeta en kväll i veckan under maj, för att rädda grupperna. Och så kommer det troligtvis att bli. Jag får trösta mig med att det blir en liten sommarslant, kanske kan jag göra nått roligt för pengarna?

Annars så har vi tillbringat hela dagen på stan, eftersom att vi hade en olycka med cykeln igår. S ramlade och slog näsan på nått konstigt vis, troligtvis ramlade hon med näsan på handtaget, och den svällde upp och blev lite röd och blå. Näsan är även lite sned tycker jag, så vi har först besökt en skötersak kl 10 och sen tillbaka till läkaren kl 14. Däremellan har vi gått på stan men vi hade bara 3 ärenden så det blev lite långtråkigt i slutet. Men ang näsan: näsan har inga ben, bara brosk och ett så litet barn byter skelett på ett år så det gör inget om det är brutet, det kommer nytt. Skulle det vara så att näsan blir krogkg har vi tom nästan torsdag på oss att laga till det, men det går även senare, men då blir det plastikkirurgi. Nu är det bara att låta svullnaden lägga sig och vänta och se efter helgen. Hoppas bara att den inte är sned då, hoppas, hoppas!!!

Nä, nu bör jag gå ut till bilen och väcka prinsessan, för annars somnar hon inte ikväll.

Kan bara passa på att tipsa om det nya programmet på 4 ikväll, talangjakten eller nått sånt. Kristoffers lillasyster är med på nått hörn, för hennes kille ska tävla ikväll. SÅ det ska vi se, har vi lovat

Ha en trevlig helg!

Nu är den här

jobbveckan alltså. Jobbar hela 4 dagar denna vecka, och även kvällar, så det kommer inte att hända mycket här, bara så att ni vet.

Första dagen har gått riktigt bra, vi har lagt dansmatta, det har riggats ljus och ljud och det har fixats och donats. Läget är under kontroll, men imorgon kommer det 300 skolbarn och alla ska på scenen samtidigt så då kan det bli kaos.

Ja, vi hörs nog närmare helgen. Ha det!

Hon cyklar!

För knappt tre veckor sen tog vi fram cykeln till prinsessan, och tog bort stödhjulen på en gång. Efter två minuter skulle vi ge bort cykeln, hon ville inte lära sig cykla. Efter lite övertalning bestämmde vi att vi skulle träna lite varje dag. Och lite var till en början väldigt lite. EN minut max. Det höll i sig en vecka, sen har det blivit mer sporadisk träning, men fortfarande ganska korta stunder.  Men igår var det premiär runt kvarteret, med mamma springandes brevid, men utan att hålla i. När hon startade och när det kom andra på gångvägen hjälpte jag till, men annars helt själv. SÅ idag tog vi en längre tur, till biblioteket. Jag hade lillasyster i vagnen och prinsessan cyklandes. Lite spännande var det, hjälpa cyklisten att starta, ta vagnen och hinna med prinsessan. Men det gick bra. En vurpa när hon stannade var allt. Tänk vad stor hon blivit, som cyklar själv!

Idag var det fotografering för M, men två eller tre kort blev det bara. Sen ville hon inte mer, bara vara i mammas famn och annars gnälla och gråta. Så det blev totalt misslyckat. Så vi fick en ny tid nästa fredag men jag tvivlar på att det kommer att gå bättre då. Hoppas, hoppas...

Så  har vi ju fredag också och helg i antågande. Ikväll blir det besök hos farfars, de åker till Rom imorgon, så vi ska säga hej då till dom. Imorgon är det ju jobb för Krille, men resten av helgen blir det nog att sätta upp taket på lekstugan och om vädret tillåter så ska jag grunda färdigt utvändigt. Lite grillning ska vi hinna med och jag skulle verkligen åka och titta på den nyinköpta stugtomten/stugan som våra kompisar köpt. Vi är nog snart dom enda som inte varit förbi. Sen måste jag nog vila lite och ladda lite inför nästa vecka, då jag jobbar mån, tis, ons + kväll och torsdag. Så hur fotograferingen ska kunna gå bra, känns nästintil omöjligt. M kommer att vara mammigare än någonsing.

Ha en bra helg allihopa!

Födelsedag nr 2

Tänk, idag är det 1 år sedan jag låg på BB, men mitt andra efterlängtade älskade barn, som var så söt, så söt.

Tidigt visade hon sitt rätta jag, efter bara 2 timmar '"i det fria" skrek hon otröstligt flera timmar. Oändligt många fler timmar skulle det bli. Det var en hård prövning för oss föräldrar, men även för hon som äntligen blivit storasyster. Som hon längtat och som hon älskade sin lillasyster från första stund. Trots alla prövnigar som även hon fått utstå, för det har inte varit lätt vara storasyster detta första år.

Som tur är blev det "bara" 6 månader innan hon bytte jag, och det har blivit bättre och bättre. Idag är hon en rätt nöjd 1-åring, med vilja och envishet. Försiktig, men med ett häftigt humör. Trivs med sin storasyter enormt, hon är bästa leksaken, sen kommer nog storasysters tvättmaskin.

Ja, det har varit en härlig tid det här och bara för att vi inte har någon bebis i huset längre, ska vi inte sluta njuta av våra barn, utan vi har lyckan att få se och uppleva våra barn växa och lära sig nya saker hela tiden. Det är bara att njuta varje dag...

Lekstuga, bad och vin

Imorgon ska lekstugan hämtas.Prinsessan längtar och frågar ofta när det ska ske. Det känns spännande även för mig, för jag har ju egentligen ingen aning om hur den ser ut, jag har bara en bild i huvudet. Hoppas och tror att det kommer att vara en rejäl och bra lekstuga. Men än så länge får den nog stå på infarten, eftersom att den tilltänka platsen är det stället där det fortfarande finns lite spår efter snön och det är rejält blött än så länge. Men jag kan ju måla och så även om den inte står på rätt ställe, så jag hoppas på bra väder nästa helg, så jag i alla fall kan grunda.

Imorgon ska vi även hinna med ännu ett babysimbad. Det känns verkligen länge sen nu, det är 3 veckor sedan sist. Och jag tror att det är undervattens fotografering imorgon också. Det är ganska kul ha kort på när de simmar och dyker under vattnet. Tror att det är kvar bara 3 ggr, sen får vi hålla igång badandet själva. Men jag hoppas på en bra sommar, så då kan vi ju bada i "vår" pool.

När jag steg upp i morse var det gråmulet, regnet hängde nästan kvar i luften, men nu har det spruckit upp och solen lyser. Hoppas på en promenad i eftermiddag, för  Kristoffer jobbar ju som vanligt och då kommer jag mig ju inte ut. Men annars får jag väl längta till middagen, då det  blir säsongpremiär för grillen. Och lite gott vin till!

En födelsedag

Igår hade vi födelsedag nr 1 i april. Det var en stor prinsessa som blev 4 år. Oj, vad tiden gått fort, jag hänger definitivt inte med. Det blev en hel del paket, trots att hon "bara" skulle få pengar till en lekstuga. Men lite mer prinsess saker blev det, en prinsess spegel, prinsess stol och prinsesskrona, mer saker till dockhuset, kläder och böcker. Lekstugan kommer om några veckor och den har dom fått tillsammans. Vi firade även lillasyster, även om det är några dagar kvar innan hon fyller, och hon fick uteleksaker till sandlådan, en pyjamas och skor. Plus pengar till lekstugan såklart.

I övrigt hade vi en ganska skön påskhelg, med en hel massa mat, efterrätter och godis. 4 efterrätter, 3 förrätter på 4 dagar och så avslutade vi med pizza, kakor och tårtor igår. Jag undrar vad vågen säger om det här, det vill jag inte veta...

Idag har jag varit på mammapromenad och sen var två andra mammor här och åt lunch. Skönt med lite vuxenprat när man är mammaledig, man kan lätt bli tokig annars. Men jag har svårt att hänge med på att det är onsdag idag, jag har nästan måndag, ev skulle jag kunna sträcka mig till att det är tisdag idag, men definitivt inte onsdag. Men imorgon är ju K ledig, så skönt med ännu en ledig dag tillsammans. De nästakommande två veckorna lär vi ju inte se varandra särkilt mkt, då jag har otroligt mkt jobb, men sen lugnar det ju ner sig som tur är.

Vi har blivit bestulna

Under några timmar hade vi en stöd här hos oss i helgen. Döm om min förvåning när jag startar datorn och det kommer upp ett meddelande om en ip-konflikt. Va, vad är det tänker jag. Ringde brorsan som sa att nån har helt enkelt tagit vår ipadress så vi kan inte använda den. Ja, det var ju bara att ringa SkeKraft men hur hittar man telefonnnr utan internet? TAla om att jag kände mig handikappad. Men så småningom, eller dagen efter fick vi tillbaka vårt internet. Tydligen finns det inget vi kan göra för att skydda oss från det där i framtiden heller, vi hade helt enkelt otur.

Miss

Jag har insett att jag missat några kommentarer senaste månaderna. SÅ tro inte att jag ignorerat er, jag har bara inte sett dom. Det brukar ju oftast bli en siffra brevid kommentarerna längst ner på blogg inlägget, men det har inte alltid blivit så. Men nu ska jag kolla även om det står noll (0)

Bildbevis

Här kommer bildbeviset, kanske inte världens bästa bild, men ni ser mitt klösmärke i alla fall.





Har även försökt ta kort på lekrummet, men det är svårt få med det när det är så litet, vet inte var man ska stå för att få med allt.

            

Glad Påsk!

Äntligen påsk och påsklov. Det är helt underbart, vi har 4 lediga dar tillsammans, sen är jag ledig en vecka till efter det. VI har en bra påskhelg framför oss, med lagom mkt inplanerade saker och tid över till annat. Lite middagar, både surströmming (ovanligt till påsk jag vet, men det är en gammal hemavan-påsktradition som vi tagit med oss hem), påskmiddag men även annan mat ska vi hinna med. Känns skönt att inte behöva laga mat i helgen, ingen alls faktiskt. Bara tråkigt med vädret, man kan ju inte vara ute, det blåser alldelels för mycket. Hoppas att det blir bättre dom andra dagarna...

På tisdag har vi en födelsedag, lilla S blir stor, 4 år. i onsdags hade vi barnkalas, vilken pärs. Och ändå så var det bara 3 barn och deras förälder, tänk nästa år då jag lovat henne ett "riktigt" barnkalas. Det är städa innan och efter, smulor och leksaker överallt. Men det är tur att det är ganska lättstädat ändå. Sen så har vi bara ett kalas kvar, S och M ska ha släktkalas tillsammans. Vi har sagt att dom själva får välja om dom vill ha tillsammans eller inte och S ville det, tack så mycket sa vi bara.

Har inte hunnit med att ta kort på lekrummet ännu, men det kommer. Kanske kommer det även ett bildbevis på mitt slagsmål. Jag har en stort sår i pannan. Eller stort och stort, stort för att vara jag i alla fall. Det ser ut som om jag varit i slagsmål eller gått in i nått, men ack så fel, jag har bara dansat och råkat klösa mig själv. Ja, så stora risker är det i mitt jobb. Borde få risktillägg tycker jag

Hon har flyttat!

Lördagen i Luleå var jätteskön. Barnledig en hel dag, gå på stan utan barnvagn, med handväska och allt. Såg Bounce, inte det bästa jag sett men bra ändå. Hade en tydlig och klar story, men dansen blev lite enformig utemellan. Men dom är proffsiga, det må jag säga. Avnjöt en god middag (kyckling m cashewnötter) innan vi begav oss hem till våra barn och sambo.

Annars så har vi fixat nästan allt klart i lekrummet. Det ska ev upp en till tavla och så är det några ben som ska målas till en bänk. Men i går så bar vi in M:s säng. Äntligen! Alldeles för sent, tycker jag. Jag är ingen mamma som vill dela säng eller sovrum med mina barn. SÅ igår kväll njöt jag när jag la mig. Kunde tända lampan för att ställa klockan utan att oroa mig, kunde ropa på Kristoffer utan att oroa mig. Men framför allt, väckar ringde imorse och det var bara jag som vaknade, vilket gjorde så att jag kunde äta frukost i lugn och ro. Vilken skön start på dagen, det är lätt att bli bortskämd nu...

När allt är klart ska jag försöka fota lekrummet så att ni får se hur det ser ut. Om jag hinner. I veckan är det fullt: barnkalas, surströmming, påskmiddag, och efter helgen så har vi kalas igen, för på tisdag blir vår stora lilla tjej 4 år! Vart har tiden tagit vägen? Och snart fyller vår lilla lilla tjej 1 år!!! Man kan inte tro att det är sant. Men det är det