Dagens jobb

Idag har jag varit väldigt duktig om jag får säga så. Vi har varit till fotografen och valt ut bilderna vi tog förra veckan. Vi valde ut 10 st, dom var i alla fall ok. Hoppas bara att hobbyfotografen kan skanna in dom och skriva ut dom i lite större format...


Sen så var vi och shoppade en ny bh till mig, och det behövdes verkligen. Efter två amningar så har dom liksom ändrat form lite och alla bh jag har var fel storlek. Så idag blev det nytt. Jag hade ju fått presentkort på twilfit av mina barn på morsdag. Det var ju dom som "sabbat" dom så det var ju inte mer än rätt...


Sen så har jag målat klart lekstugan, både invändigt och utvändigt. Nu är det bara golvet tre varv kvar. Och i helgen hoppas vi att vi kan flytta den till sin rätta plats.


Och så har jag påbörjat arbetet med jordgubbslandet. Plasten hade krympt så jag var tvungen göra om det. Och stenarna jag lagt runt hade hamnat lite för lågt så det har jag påbörjat en ny läggning.


Så nu är jag helt färdig och ska lägga mig i soffan och se tv en stund innan john blund kommer


Värmen försvann

Ja, de senaste dagarna har det varit rätt skönt ute, i alla fall i lä, men idag är det kallt. Cyklade med S till dagmamman och jag hade velat ha vantar på mig. På promenaden strax får det nog bli så, för värmen är borta. Åh, vad trist. Jag vill ha sommar nu!!!!

Sommarlov!

Ja, nu kan man säga att jag har sommarlov. Ingen mer undervisning, eller så. Jag har ikväll en avslutningsmiddag, sen har jag kvar en lunch och en p-konferens med smörgåstårta. Som är på bestämda tider. Sen har jag kvar lite pappersjobb och så måste jag hämta hem alla mina cdskivor. För i sommar ska jag roa mig med att lägga in all min musik på datorn, för  i höst ska jag bli modern och börja undervisa med iPod. Hur nu det ska gå, jag har ju ingen aning om hur dom funkar...

Men sommarlov har jag i alla fall nu och solen lyser och det känns rätt bra. Jag ska njuta, njuta, njuta för jag vet av erfarenhet att det går så otroligt fort. Det känns som igår när jag tänkte att jag hade över ett år innan M ska börja hos dagmamman men nu är det helt plötsligt bara två månader kvar. Gaahh!

Nu är det dags för frukost och sen ska vi ut på promenad, i solen jag och mina barn. Kram

Tredje gången gillt

Ja, igår hade vi vår tredje tid hos fotografen. Första gången blev det inte många kort innan M vägrade släppa mig och bara skrek. Så vi fick gå hem utan några kort och med en ny tid inbokad. Kvällen innan tid nr 2 ramlade S med cykeln och blev blå och svullen på näsan så vi fick avboka tiden. Så igår var det dags igen. M var dunderförkyld med rinnande näsa och röd och torrt runtomkringt. Just innnan vi skulle fara ramlar hon och slår sig i pannan, givetvis. Ja, ja inget att göra, vi kan ju inte ta ännu en ny tid. Själva fotograferingen gick sådär, hon skrattade inte precis och hon gnällde och grinade till och från. Dreglade och snorade, men det är ju hon, så bilden visar väl bara den hon är. När vi kom till syskonfotona så ville inte M längre, utan skulle bara till mig, så jag lämnade rummet och då gick det lite bättre. Men majoriteten av korten har hon leksak i handen och dregger i mungipan, storasyster är gravallvarlig, men nått kort hoppas jag vi ska kunna köpa.

Angående klippningen då? Nä, jag fegade inte ur. Tyvärr måste jag nog säga. För borta är håret och jag ångrar mig. Eller ångra kanske är fel ord, jag är lite missnöjd med längden framtill. Men baktill känns det skönt, kort och tunt. Men vi får väl se om några veckor när jag stångats och bökats med håret ett tag. Kanske längden fram blivit bättre då?

Nu är karusellen igång, med genrep och föreställningar. Gud, så roligt det är. Jag hade glömt hur skoj det är med dessa föreställningar. Tidigare har det mest kännts jobbigt, men det kanske beror på att jag haft fler grupper som jag ansvarat för + att jag haft nått sort övergripande ansvar, så jag har inte kunnat njuta på samma sätt då. Men i år gör jag inte mer än jag måste och det känns jätteskönt och roligt då. Det är ett härligt gäng vi är, vi danslärare och teknikerna. Skojar och dummas mest hela tiden, men dessemllan är vi seriösa med eleverna.

Kyckling eller?

Idag ska det bort. Allt det nötta och fula, delade och spretiga. Ja, bort ska det. Det är håret jag pratar om. Om några timmar ska jag klippa mig, och hon ska få ta rejält. Om jag vågar vill säga. Jag brukar oftast gå till frisören med gott mod och tänka att nu ska jag, NU ska jag göra så där som jag alltid drömt om, jag vågar, jag vill! Men väl i stolen så fegar jag ur. Ja, vi får väl se hur det går idag.


Helgen som var...

Ja, så var det måndag igen och dvs jobbdag. Fast den här veckan är nästan alla dagar jobbdagar, det är bara imorgon som jag är helt ledig. I veckan är det genrep och föreställningar för hela slanten. Det är kul men jobbigt och i år kommer det nog att bli lite jobbigare än vanligt, då jag ska ha med barnen några dagar. Hoppas att dom har sitt bästa humör i beredskap.

Annars så är jag rätt slutkörd efter helgens bak. Tre dagar i ugn, sopandes, kavlades och knådandes. Det känns i kroppen. Att förkylningen inte blivit bättre är väl kanske inte så konstigt men det är inte så farligt, men det är lite värre med pollen. Det är så olika från år till år hur mycket jag känner av, men det är klart, när jag är förkyld så blir det helt klart mycket värre. Så den värme som är idag är helt underbar, men ögon kliar och näsan rinner. Dessutom så måste jag passa mig väldigt noga med vad jag stoppar i mig, så att halsen inte sväller igen. Har ju en korsallergi på kärnfrukter och nötter, men oftast går det bra, men sämre under pollensäsong och om jag är förkyld. Men som nu, när jag både är förkyld och har pollenallergi så behöver jag bara titta på förbjuden frukt så börjar det klia i halsen.

Men jag har lyckats skämma ut mig under helgen också. Bagarstugan ligger på andra sidan vägen från mamma och pappas hus. Jag var uppe i huset för att värma mjölk  och hade klätt av mig kläderna ute, eftersom att det är massvis med mjöl på kläderna när man bakar i bagarstugan. Jag var tvungen gå två gånger med mjölk och när jag värmt första omgången blev jag lat. Det är väldigt lite trafik på vägen brevid mamma och pappa, så jag chansade, klädde inte på mig utan gick i underkläder ner till bagarstugan med mjölken. Tror ni inte att det kom tre bilar när jag just skulle passera vägen. Så där står jag, i trosor och bh, med hilka på huvudet och med en panna mjölk i famnen och väntar på att bilarna ska passera. Resten av dagen kom det aldrig någon bil när jag passerade vägen...

Hoppas att ni andra haft en trevlig helg och njuter av sommarvärmen vi har idag!

Svett, svett och mjöl

Ja, bloggandet kommer nog att bli lite lidande de kommande dagarna, då jag kommer att vara i bagarstugan hela dagarna, som jag skrev tidigare. Och svettas, svettas, svettas och ha mjöl över hela kroppen. Men åh så gott det blir.

Hoppas att ni andra får sköna lediga dagar och bättre väder.

Kram på er allihopa!

Och regnet det bara öser ner...

Har nu bestämd mig ang sthlm kursen. Det blir 3 dagar och det får räcka. Jag har ju kvällarna och jag åker inte hem förrän med sista planet på fredag så det ska nog bli bra. Så Annika, jag vill gärna träffa dig och din familj nån gång mellan 15-17 augusti om ni är hemma. Och då är ni ju en 4-familj! Sen får vi se om jag åker på den andra kursen, den bara ökar och ökar i pris för varje år så nu tycker jag den är nästan för dyr. Första året jag var där betalade jag 2000 kr för kurs och boende, året efter betalade jag 2500 för allt. I år kostar den 3600 för allt, om man har varit där tidigare, annars är den ännu dyrare. Så vi får se...

Annars har jag haft en jättetrevlig helg. Vi firade en 30-åring i lördags, med bubbelbad på balkongen över torget, chokladprovning och singstar. Tänka sig, jag sjöng! Stackars dom andra....

Annars så är det ju kortvecka denna vecka, och vi ska baka i bagarstugan torsdag-lördag. Det blir så gott bröd och i år ska det bli mjukkaka, ljusungsbröd och hårdkaka. Och på torsdag blir det PIZZA. Hoppas bara att barnvakten (farmor och farfar) kommer ihåg att dom lovat ställa upp. Veckans arbeta är redan avklarat och det känns skönt med tanke på att nästa vecka kommer det att bli massor med jobb. Det är bara tisdag nästa vecka som jag är ledig. Men det ska nog gå bra, hoppas bara barnen är "snälla" då jag måste ha med dom de flesta dagarna

Nu ska jag dra på mig regnkläderna och ta en promenad tillsammans med en annan mammaledig.

Försvinn inte i regnet, ni är ju så söta!

Hur lär man sina barn?

Kan man lära barn uppskattning och tacksamhet`?. Hur gör man i så fall? Hur kan man förklara för en 4-åring att man ska vara tacksam för maten på bordet, att man ska förstå att inte alla kan få lördagsgodis, att inte alla har en egen lekstuga? Jag känner ibland att mina barn tar saker för givet, att dom tror att alla har det så här och att dom kan få det som alla andra har, men det går ju inte. Det är svårt att förklara att livet är olika, men det jag tycker är svårast är att lära dom tacksamhet. Kan man inte få gå hos en lärare?

Hjälp!!!!

Det har nu blivit klart att jag får min utökade tjänst nästa termin, skönt! Sen får vi se hur mycket mer jobb det blir. Men jag fick också besked om att jag får åka på kurs till Sthlm i augusti. Så nu måste jag boka flygbiljetter så fort som möjligt. Men jag har beslutsångest. Kursen är onsdag till fredag och hela dagar. Jag vill ju passa på att få njuta av stan också, lite shopping, lite strosande (om det är bra väder) och hälsa på några också. Men jag vill ju inte vara borta från familjen för länge heller. Grejen är ju den att jag ev ska på en till kurs och den är veckan innan, och den är hela 6 dagar. Blir det båda kurserna ser det ut så här. Borta 6 dagar, hemma 3 dagar, borta minst 3 dagar. Och den längre kursen är under Krilles semester. Jag som tycker att vi har alldeles för lite ledig tid tillsammans, och så åker jag på kurs under hans semester. Ångest!

Men med den korta kursen har jag har två alternativ. 1) åker onsdag morgon och hem sent på fredagskväll. Då har jag ledigt onsdag från 16, torsdag och fredag från kl 15.
2) åker tisdag förmiddag och hem fredagkväll. Samma lediga tid och alt 1 plus tisdag då.

Hur ska jag göra?

Kolla gärna in

Har länge haft en tankte om att det skulle vara roligt med en hemsida med vårt hus, kanske mest för er som inte bor här i närheten, men kanske kunde det vara roligt för er här hemma som inte besöker oss allt för ofta. Men datakunskaperan är begränsade så det har jag lagt åt sidan men nu har jag hittat ett nytt sätt att lösa det på. Jag har startat en till blogg. Jag kommer knappast att skriva dagligen, utan det är mer när det är nått nytt här hemma, kanske både större och mindre renoveringar, invändigt som utvändigt. Ni får gärna kommentera och säga vad ni tycker, kanske behöver jag lite råd och tips ibland. Länken finns här till vänster, annars så är adressen: http://holmfors.blogg.se


Beach 2007 är räddad!

Glöm GI-metoden, nu gäller Småbarnsdieten.Har du provat alla metoder utan
resultat läs nedan 100% säkra metod för att komma i form till sommaren.
Det har sedan länge varit känt att tvååringar i allmänhet är slanka. I
ett samarbete mellan barnläkare, röntgensköterskor, näringsterapeuter och
utmattade föräldrarhar därför denna nya diet tagits fram .

Dag 1
Frukost: Ett kokt ägg, en skiva rostbröd med aprikosmarmelad. Ät två små
bitar
av ägget och bred ut resten på golvet. Ta en bit av rostbrödet och smörj
sedan
in ansiktet och kläderna med marmeladen.
Lunch: Fyra färgkritor (valfri färg), en näve krossade potatischips och ett
glas
mjölk (tre klunkar, häll resten på golvet).
Middag: Ett kex, två mynt. Skräp från under soffan.
Kvällsmål: Rosta en skiva rostbröd och kasta den på köksgolvet. Till det
fyra
klunkar av kvällsbadvattnet.

Dag 2:
Frukost: Ta upp rostbrödet från igår från köksgolvet och ät det. Ät en sked
vaniljsocker.
Lunch: Ett halvt rosa läppstift. En bit av en från lekparken medtagen
cigarrettfimp (som de övriga familjemedlemmarna tvingar dig att spotta ut)
med
en isbit.
Mellanmål: Slicka på en klubba så att den bli klibbig, släpp ner den i
sand.
Slicka igen tills den är ren. Tappa den på mattan.
Middag: En sten eller en torkad ärta, tryck först upp den i vänstra
näsborren.
Blanda ner läsk i potatismos. Ät med sked.

Dag 3:
Frukost: Två plättar och mycket sylt, som du gnider in i ditt hår. Ett glas
mjölk. Drick hälften varefter du klämmer ner plättar i glaset. Plocka upp
klubban från igår från mattan, slicka bort luddet och göm den mellan
soffdynorna.
Lunch: Tre tändstickor, chokladdryckspulver och en smörgås med sylt.
Stoppa munnen full med bröd och spy till slut upp det på golvet. Häll ett
glas
mjölk på bordet och slicka upp det.
Middag: Glass, en näve chips, kaffe (om de andra inte märker det).

Dag 4
Frukost: En kvarts tub tandkräm, en bit tvål och en oliv. Häll ett glas
mjölk i
en skål med cornflakes. Häll på en halv kopp socker. När cornflakesen
blivit
mjuka dricker du upp mjölken och matar hunden med flingorna.
Lunch: Ät smulor från köksgolvet och vardagsrumsmattan. Sök fram klubban
från soffan och ät upp resten av den.
Middag: Spaghetti nedrörd i ett glas chokladdryck. Lämna köttbullarna på
tallriken. Som dessert andra halvan av det rosa läppstiftet.


Det är bra att göra dieten effektivare med lämplig motion. Här är några
exempel:
* Vrid och slingra dig på golvet i en stormarknad, stärk samtidigt dina
stämband genom att vråla högt. Gör kraftigt motstånd när mannen från Securitas
släpar ut dig ur butiken.
* Spring överallt, hoppa emellanåt. Ramla regelbundet, att kravla sig upp
stärker musklerna på ett mångsidigt sätt. Kom ihåg stämbanden:
skrik medan du springer.
* Be om en sparringpartner vid påklädning. Gör med alla krafter motstånd
mot att bli påklädd. Nöj dig inte med de första kläderna, kräv att få byta dem
åtminstone tre gånger.

Bloggar från jobbet

Efter en helt sjuk vecka och lång frånvaro härifrån är jag nu tillbaka en snabbis. Båda tjejerna har haft magsjuka och efter det fick M feber i några dagar. Hon var helt slutkörd stackare. Men nu är vi tillbaka på spåret igen.

Efter en vecka av sjukpyssel, pirrade det i benen igår, så det blev en promenad, och idag fick det bli cykeln till jobbet. Det gick bättre än väntat, knappt 45 min tog det. Tyckte det var en bra tid. Och ikväll blir det "gympa". Så nu känns det bra med motionen igen.

Annars så är det rätt fullt schema kommande veckorna, jag har tom fått göra ett familjeschema  till oss. Det är så mycket "ovanliga" sakar så jag har skrivit upp alla avvikande grejer dag för dag. Sen gäller det bara att läsa där också. Men nu måste jag jobba, annars får jag ingen lunchrast idag, och det kan jag behöva efter cykelturen...

Vi går inte ut

för S har precis spytt. Hon kom upp till mig och sa att hon inte mådde bra så vi skulle gå ner och halvvägs ut ur detta rum började det. Ni som vart här vet att vi har heltäckningsmatta, men vi klarade den, allt kom i tvrummet. Men S grinade och spydde, M ville krype i spyan så det blev totalt kaos för en stund. Nu är ordningen återställd, hoppas bara att det är snabbt övergående. Och att inte någon av er som var här igår blev smittade...

Valborgsfirande

Vilken trevlig kväll! Vi var 9 vuxna och 3 barn som avnjöt en utsökt middag, grillat såklart, och sen gick vi med raska steg till "grannen". Vi mammor ställde oss snabbt i fiskekön, det var jättelång, men fiska måste man ju om man är barn. Sen tändes brasan, men det var massor med granris så tyvärr så fick M ett brännhål på sin fina overall. Ja, ja inte mkt göra åt. Till slut fick vi ut grabbarna, som var rädda för kylan tror jag. Grillade lite korv innan vi gick in och värmde oss. Barnen fick lägga sig och det kom några till. När mörkret lagt sig gick vi ut till vår grillplats, surrade lite innan vi gick in och bastade. Sen drog sängen så vid två tror jag vi låg. Idag har det som vanligt varit jag som stigit upp med barnen, men jag kan avslöja att S fortfarande tittar på tv. Inte för att jag är bakis, utan för att jag är TRÖTT. Krille ligger fortfarande, inte ovanligt va? Vädret är ju inte det bästa idag, men ut ska vi nog he oss i alla fall, kanske piggnar man till av kylan?