Gott Nytt År!

Julen har passerat och nyåret är här. Vilken härlig jul vi haft i år, massa god mat, trevligt sällskap och fina julklappar. Vi är allihopa mer än nöjda. Ikväll blir det också förhoppningsvis massa god mat, trevligt sällskap och gott vin, hemma hos goda vänner på strandvägen. Hoppas att ni andra får en trevlig kväll och ett gott nytt år.


Vit jul

Det snöar ute och det är minusgrader. Vi får nog en vit jul i alla fall, även om det inte riktigt täcker den gröna gräsmattan, så ser det mkt trevligare ut ute. Har inte så höga krav längre... Så nu är jag på bra humör igen. God Jul på er alla!

Skinkan griljerad

Idag har det sista julstöket skett här hemma. Dagen började med att mannen i huset överraskade oss alla med att sova och sova och sova. Efter många frågor om när han ska upp klämmer han fram att han är ledig idag. Vilken start på dagen, kan inte bli bättre. Sen har det kokas knäck, tillagat älgtunga, kokat och griljerat skinkan, vispat ihop daimglass till julafton och alla tomtarna har hoppat ut ur lådan nu. Till middag blev det hemlagat tomtegröt, fortfarande varm julskinka på hembakat ljusungsbröd. Under bolibompa flyttade granen in vardagsrummet och ljusen tändes, sen hjälptes hela familjen till med pyntet. Efter sängdags för dom små, har det blvit packet inslagning, så nu är dom sista julklapparna i korgen. Nu är verkligen allt klart, gud vad skönt! Två lediga dagar kvar att bara njuta och ta det lugnt, vilken lyx. Strax nalkas glögg för att förhöja kvällen lite innan denna underbara dag är slut.

Jag vill passa på att önska er alla en riktigt GOD JUL eftersom att ledighet betyder lite tid framför datorn för min del. Känns både bra och dåligt, men jag ska njuta av min ledighet och min familj och inte spendera tiden framför datorn, inte allt för mkt i alla fall. Men det kommer säkert nån julrapport om nån dag. Sköt om er och tänk på era nära och kära!

GOOOOOOOOOOOOO                    JUUUUUUUUUUUUL

Fattar inte

Föda barn är gratis, eller nästintill i alla fall, men ett läkarbesök på 15 min, med en behandling som är 10 ggr värre än att föda barn, det ska man betala 300 kr för. Hur kan det gå ihop? Jag fattar det inte...

Domen har kommit

Idag har resultatet på lillasysters utvärdering kommit. Många i vår närhet tror att vi tycker att det är hemskt, att vi tror att det är nått fel på henne. För aldrig har så många sagt till oss att det inte är nått fel på henne, att hon är duktig på massa olika saker. Men jag  har inte haft såna tankar, utan jag har sett och vetat att hon är sen i utvecklingen och att hon är en speciell liten tjej. Men jag älskar henne över allt annat för det, det är ju bara som hon är som person.

Men resultatet visade ändå lite sämre än vad jag trodde. Det var flera delar i det här testet, 3-4 tror jag. På alla delarna var hon under på motoriken, grovmotoriken alltså. Och det beror inte bara på att hon var sen på att gå, där gjorde hon allt man skulle, typ springa och gå baklänges. Men gå i trappor, hon kryper bara, ta sig upp för höga stolar, och alla soffor, det klarar hon inte. Däremot på alla delarna som gällde finmotoriken, öga-hand, var hon inom ramen, fast jag trodde nog att hon skulle ligga högt där, men på en del låg hon lågt, men inom ramen och dom andra på normal. Talet låg hon långt under och det är väl det som gör mig lite orolig. Det beror nog på att vi redan sett resultatet av vilken jobb det är att vara sen med det. Vi skulle i alla fall få en remiss till logopeden och få träna in tecken, så hon ska få tecken som stöd. Motoriken tror jag att vi ska försöka jobba med här hemma och även kanske be vår granne hjälpa till. Få förslag på vad vi kan träna för att få hennes kropp mer rörlig, för jag vet att hon är stel och styv. Men vilka delar är värst, vad är bäst börja med osv måste vi få hjälp med. Sen får vi väl uppmuntra henne till att klättra mer och överhuvud taget låta henne göra mer "farliga" saker. Typ som att lära henne klättra upp på vanliga stolar, gå i trappan istället för att krypa. Men hon är inte så lätt att lära om hon inte är på humör. Det är en bestämd ung dam vi har.

När hon är tre skulle vi göra om testet och se hur utveckligen har skett. Kanske ligger hon ännu mer efter då, kanske har hon kommit ikapp, det får tiden visa...

Nej, nej, nej!

Nu är det plusgrader och regnar igen. Varför? Jag vill ha en vit jul...

Skriv på svenska!

Har efter lång väntan äntligen fått tid till kirurg mottagningen. Kan påpeka att jag fick kontakta dom två ggr, och senaste gången påpeka att det bara var nån dag kvar innan 3 månaders garantin skulle gå ut. Men jag fick i alla fall en tid till slut och sköterskan berättade att hon även skulle skicka en kallelse ber brev och det där skulle stå vilken sort behandling jag skulle få. Vad bra, tänkte jag. Två dagar senare damp brevet ner hos mig och jag öppnade och blev genast besviken. Två ord, som inte är begripliga för mig dök upp. Ok, det ena kunde jag gissa mig till, och googlade och det visade sig att jag, tyvärr, hade rätt. Men det andra ordet var helt obegripligt för mig. Försökte googla och hittade 2 (två) träffar, i olika doktorsavhandlingar, men dom hjälpte mig inte nått mer. Så fortfarande har jag ingen aning om vad som ska ske på torsdag, bara att jag ska infinna mig där. Tänk så mtk bättre det hade varit om dom kunde skriva på svenska i stället. Eller åtminstone skickat med en förklaring. Alla är inte läkarutbildade som får deras kallelser.

Ur barnamun

Sambon brukar påpeka att jag inte skjuter in stolen efter mig när jag suttit vid matbordet. Så även i lördags.

Prinsessan kommer till mig och säger:

- Mamma, jag älskar dig fastän du inte är så noga
- Vad menar du då? Vad är jag inte noga med?
- Glömmer stolen och lämnar tallriken på bordet

Ja, vad ska man säga? Det är väl bara till att försöka bättra sig...

Luften har pyst ut!

Hela december har varit häktiskt för mig. Mkt på jobbet, många extra rep, konserter, uppvisningar, och så allt här hemma som jag gjort, bakat och julstökat. Allt har varit väldigt roligt och jag har varit förvånad över vilken energi jag haft. Givetvis har jag känt mig trött nån gång, men ändå så har jag orkat med nya projekt på kvällarna. Men igår kväll när jag kom hem från ännu en konsert så var det dags för veckostädningen efter att barnen lagt sig. Men luften gick ur mig, jag orkade ingenting, bara somna framför tv. Så det blev ingen städning, men som tur är har jag nog världens bästa sambo, han städade nästan hela huset själv. Men inget dåligt samvete har jag ändå, det jämnar nog ut sig nån annan gång. SÅ ikväll blir det nog ett glas vin och sen slappa framför tv, innan ögonlocken lägger sig. Ha en trevlig helg allihopa!

Morgon när det är kväll

Efter sambons och min tandborstningen igår kväll kommer prinsessan klampandes ner för trappan.

- Är du kissnödig? undrar vi
- Nä, svarar prinsessan
- Varför kommer du ner då?
- För jag vill.
- Va?
- För jag vill
Då går ett liljeholmens upp för mig
- Tror du att det är morgon?
- Mmm
Och tårarna kommer i samma stund, då hon också förstår att det inte är morgon
Lite kramar och tröstningar senare går det ändå bra att följa henne upp och hon somnar på några minuter.
Men tänk så tokigt det kan bli, tro det är morgon när man bara sovit nån timme.

Bakarhelg

I helgen har vi bakat anisgrisar, flottiga och goda. Jag gillar verkligen julens bakverk, i måttliga mängder. Och även pepparkakor och givetvis pepparkakshus har vi bakat. Men än så länge är det odekorerat så just nu luktar det bara pepparkakor men ser ganska fult ut. Men på onsdag hoppas jag att jag kan dekorera.

Glögg, choklad och pepparkakor hann vi också med, mkt trevligt. Men nu är det måndag igen och arbete hela veckan. Just nu känns det som om jag bara överlever tiskväll, så kommer veckan att gå galant. Men tisdag känns tung. Men än så är det bara måndag så varför tänka på tisdag då?

Ska nu gosa med barnen innan det är dags bege sig av till tantgympan. Ska bli skönt med lite motion och rörelse...

Avsaknad av humor?

Får ofta höra av sambon att jag inte har någon humor, men jag hävdar att jag bara inte är så lättroad. Men för att bevisa att jag har humor kommer här en historia jag fick skickad till mig:

Häromkvällen följde jag med mina väninnor ut för en 'helkväll med tjejerna'.
Jag sa till min make att jag skulle vara hemma vid midnatt, 'Jag lovar!'
 
Nåväl, timmarna passerade och margueritorna slank ner alldeles för lätt. 
Omkring klockan 3 på morgonen begav jag mig hemåt, ganska packad.
 
Precis när jag klev in genom ytterdörren satte gökuret i hallen igång att 
gala 3 gånger. Snabbt som ögat, då jag insåg att min make förmodligen skulle 
vakna till, gal jag ytterligare 9 gånger. Jag var ganska stolt över mig 
själv över att ha kommit på en sådan snabb lösning (trots att jag var 
stupfull), för att kunna undkomma en förmodad konflikt med honom.
 
Nästa morgon frågade min make mig vilken tid jag kom hem, och jag svarade 
att jag var hemma vid midnatt. Han såg inte arg eller sur ut.
 Pust! Jag klarade mig denna gång! Sedan sa han 'Vi behöver ett nytt gökur.'
 
När jag frågade varför, svarade han
 'Ja, igår kväll gal göken i gökuret tre gånger, sedan sa den 'Oh Shit', gal 
4 gånger till,harklade sig, gal ytterligare 3 gånger, fnissade, gal två 
gånger till och sedan snavade den över vardagsrumsbordet och pruttade.'
 

NEEEEEJ

Vart tar min advents stämning vägen? Det är plusgrader ute och det har regnat. Jag vill inte! Jag vill ha snö och mysigt. December som är så trevlig tid, varför kan vi inte få ha kvar den lilla snön vi hade fått? Nä, nu blir jag arg!


Men vad hjälper det? Nä, jag får nog bara hålla tummarna att Kung Bore är med mig och ger oss mer snö.

Nu är det dags pysa, har genrep på konsthallen.




Dansmamma

Idag har jag varit en dansmamma, och inte dansfröken. S har haft sin första dansuppvisnin, på konsthallen, och hon var jätteduktig, så klart, partisk som jag är. Men det var faktiskt flera som sa att hon var duktig och att man inte såg att hon är två år yngre än dom andra i gruppen. Och då talade dom inte bara om längden, utan om att hon hängde med och kunde dansen lika bra som dom andra. För lång för sin ålder det är hon ju!
Men som dansmamma har jag hjälp till med ombyte för barnen och hjälpt alla hitta dit dom ska mm. Riktigt kul var det att få prova på den sidan också.

Innan det han vi förbi en lampaffär och köpa en ljusstake till S. Och både jag och hon blev nöjda. Hittade en liten och nätt, vit valde hon, med 5 ljus. Skönt att båda blev nöjda, annars brukar vi ha ganska olika smak, men inte idag. Strax ska vi ut till skridskobanan och åka skridskor. Eller i alla fall isprinsessan, jag går nog som Bambi på hal is istället.

Imorgon blir det troligtvis körning till lillebror med soffa och passa på att gå på leklandet där. Så det lär nog ta hela dagen och sen är ju helgen slut. Men tiden går fort så snart är det nog helg igen!