Veckans bil - en volvo v 50

Sen två veckor tillbaka är vi billösa, och vi har hankat oss fram med olika lånebilar. Men till helgen blir vi utan bil igen. Och hur vi ska lösa det då är osäkert. Än har vi inte hittat nån bil vi kan tänka oss, men snart måste vi ju bara köpa en. ..

Nu är hösten här

Ja, i lördags gick det inte måla. Allt för mkt regn. Men på söndag när vi vaknade sken solen så det blev till att stiga upp och måla. Det var då jag kände det. Den friska fräsha luften, inget klibb, bara kall. Så hösten har kommit.
Sen så kom ju regnet och målningen fick avslutas. Så jag tog istället itu med dom sommarblommor som varit bortglömda senaste veckorna, och såg ut därefter också. I soporna åkte dom och jag inhandlade och planterade nya höstväxter istället. Och inatt var det första riktigt kalla natten också. 3,7 grader ute och dryga 17 grader inne. Ja så nu är hösten här. Men det känns rätt bra faktistk, jag gillar hösten med dess vindar, friska luft och härliga färger. Och inte ska vi tala om alla värmeljus man kan tända inomhus...

Första veckan avklarad

Ja, den här veckan har det varit dåligt med uppdateringar här, men det har strulat några gånger, så då har det fått vara. Men det är inte bara bloggen som strulat, det har inte riktigt funnits tid heller. Så här efter en vecka med arbeta så känns det väl sådär, jag trivs bättre hemma. Men idag har det varit kul, varit ute och träffat eleverna och då blir man genast mkt mer sugen. Och min pilates grupp har blivit full, bara på några dagar, och det är nästan inga "vanliga" elever, utan lite äldre, bla min barnmorska ska gå. Ska bli kul!

I helgen blir det nog lite arbete, ligger redan lite efter, men så är det ju så här i början av terminen, mkt att göra. Sen så är det målning som gäller (vad annars?) Hoppas att vi närmar oss slutet snart. Kvällstid vet jag inte, hoppas få träffa lite vänner, känns som länge sen, men inget planerat än så länge. Den som lever får se...


Ha en bra helg allihopa!

Ständigt först med nya teknikprylar

Eller så inte...




Äntligen har vi köpt oss en dvd spelare. Och det var väl på tiden?!

Ny vardag

Stockholmsruset har lagt sig lite. Men träningssugen är jag fortfarande. Men jag känner att jag inte vill byta bort min familj och min bostad för träning. Men nån dag då och då skulle jag gärna åka iväg och träna. För det är ju så kul! Får se om vi lärare kan få ihop oss och träna nån gång i månaden. Men först måste nog terminen börja och man få kontroll på situationen. För just nu känns det som om allt hänger i luften.

Privat så börjar nu en ny tid i vårt liv. Hämtning och lämning av barn, arbetstider, vardagsysslor och hus att renovera. Fixande och trixande för att allt ska gå ihop. Egen tid får man nån annan gång. Så här till en början är vi allihopa jättetrötta, dessutom så har vi svårt att sova. Efter fyra så är det alltid nån som är vaken och det blir mest slummrande innan väckarklockan ringer. Men om några veckor känns det nog bättre. Får vi hoppas i alla fall...

Första stjärnan!

Ja, nu har jag fått min första stjärna på Tradera. Har sålt och köpt grejor, och då kan man lämna omdömen, som sen resulterar i olika färger på stjärnorna. Så nu har jag fått första. Nu är det bara att jobba sig uppåt...

Tillbaka

Ja, nu är jag tillbaka hemma igen. Vilken kurs och vilka trevliga och roliga och underbara dagar jag haft. Nästan för bra för att man ska vilja åka hem. Väl hemma känns det bra att vara med sina barn och sin karl, men i Sthlm kunde jag stannat länge, det var så mtk jag ville göra och jag ville stanna på skolan, träna för alla superba lärare och bara det: träna. Gud, vad jag saknar det här. Skulle verkligen vilja ha den möjligheten, men vad gör man? Men det är nått som gör att jag skulle kunna flytta, men jag vet jag får svårt få med mig min bättre hälft, så det får nog vara

Och tillbaka på jobbet är jag också. Igår kännde jag min nyvaken hela dagen, idag känns det som om jag aldrig varit borta. Men lite kul känns det att jobba, även om jag är en person som hellre är hemma än jobbar. Men nu är mammaledigheten slut, så det är inget annat göra än att gå tillbaka till jobbet. Om jag inte byter karl, till nån rik, vill säga. Men det känns inte heller som nått alternativ.

Stockholm, here I come!!!

Imorgon, tidigt, tidigt, åker jag på kurs till Stockkholm, i tre dagar. Och jag kommer inte hem förrän sent på fredagskväll, så jag kommer inte att träffa mina barn alls förrän på lördag. Och än så länge känns det inte allt för hemst. Klart det kommer att kännas, men jag kommer inte att längta ihjäl mig. Jag kommer att njuta av att vara kvinna, kunna gå, stressa och springa till t-banan, som på gamla dar, träffa vänner och förhoppningsvis shoppa lite. Men eg är jag där för en kurs, som jag tror mestadels kommer att bli kul och lärorikt.  Så sämre start kunde jag haft efter sommarlovet.

Hörs till helgen!

Ångest

Ja, imorgon är det slut på ledigheten. Dryga heltiden väntar på mig med skräck. Hur ska jag orka, hur ska jag hinna, hur ska det gå? Ja, på nått sätt går det alltid och det är klart jag kommer vara trött till en början men man vänjer sig nog. Hoppas  jag


M börjar hos dagmamman. Hur har hon blivit så stor? Känns verkligen inte som om jag har varit hemma i drygt 1 1/2 år. Det var ju bara nån månad sen hon föddes och inte är det länge sen jag var vaken hela nätterna med en skrikig bäbis. Eller? Är det inte lite tidigt att börja hos dagmamman ännu? Pratade om det idag, att hon känns så mkt mindre än S när hon började hos dagmamman, trots att de är lika gamla. Men M känns det som om hon inte kan nått, hur ska dagmamman orka?

Många funderingar och känslor så här dagen innan det är dags. S längtar otroligt mkt, har haft nedräkning senaste dagarna, själv skulle jag vilja stanna tiden om det gick. Men det är oundvikligt, imorgon kommer även om jag inte vill.

Själva inskolningen är jag inte orolig över. Det kommer säkert gå jättebra, men hur ska jag kunna vara utan mina barn hela dagarna och kunna koncentrera mig på jobbet. Men man vänjer sig säkert när jag kommer dit. Ännu har jag ju några dagar på mig.

Ha en fortsatt trevlig söndagskväll!


Idag firar vi!

Efter en jättetrevlig inflyttningsfest igår har vi tagit det rätt lugnt idag, inte för att vi varit bakis utan för att vi unnat oss det. Men nu blir det andra bullar, K ska klippa gräset och jag ska måla (vad annars?). Förhoppningsvis sista varvet på dessa dörrar. Sen har jag ju bara kvar lika mkt... 

Men ikväll hoppas jag på en god middag och lite vin till, för idag firar vi 7-årig förlovningsdag. Men nån romantisk middag på tu man hand blir det inte, vi får fira hela familjen tillsammans. iofs inte helt fel det heller, men...

Årsdagar brukar vi inte fira särskilt mkt längre, förutom i vintras då vi hade 10-årig dag, men säga att vi älskar varandra lite oftare en sån här dag kan vi i alla fall göra. Får se vad kvällen bjuder på mer

Kram

Fest ikväll

Efter ännu en dag på stranden känner jag mig åtminstone mättad för ett tag på det livet. Kanske kan jag klara mig fram till mars i alla fall. Efter en sån här sommar så kan man inte vara så kräsen, så 4 dagar på stranden duger tycker jag.

Ikväll är det inflyttningsfest hos goda vänner. Vädret är på deras sida ser det ut som. Solig, varm och nästan molnfritt. Hoppas att det blir en skoj kväll. Barnen ska faktiskt få vara hos farfars, trots att det är fredag och dom har jobbat. Men det är kanske för att dom nyss haft semester? För annars brukar det vara svårt få barnvakt annat än lördagar, men idag gick det bättre.

Ha en trevlig fredagkväll allihopa!

Sommarvärmen åter!

Ja, äntligen är värmen och solen tillbaka. De senaste två dagarna har vi tillbringat på stranden och det har varit så varmt och skönt. De tre gånger vi åkt dit tidigare den här sommaren så har vi inte ens velat bada, men både idag och igår har vi badat flera gånger. Åh, tänkt om vi haft fler såna dagar. Men vädret verkar hålla i sig även imorgon, men sen verkar det mer oskäkert. Men jag njuter så länge det varar.

Djurparksbesök idag!

Ja, idag åkte vi till närmaste djurpark, bara 16 mil bort (hur många djurparker har ni Stockholmare inom den radien?) och gjorde en heldag. Åkte tidigt imorse för att komma fram lagom till öppningen kl 10. Då var det 11 grader och småduggade. Inte det bästa vädret för en dag ute med picknick till lunch. Men vi strosade runt en stund och bestämde oss för att äta lunch på restaurangen istället. Efter lunch blev det varmare och det kom inget mer regn. Det blev helt enkelt perfekt väder för en dag på djurparken. Inte sol och värme för då syns inte djuren till och inte för kallt och bara regn så man fryser hela tiden. Vid fyratiden var vi allihopa slut och färdiga så vi åkte hem. Med oss på utflykten fick vi dessutom sällskap av våra vänner från älven. Som dessutom bjöd på spontanmat när vi kom hem. Mkt trevligt!

Känns skönt att faktiskt göra nått hela familjen på semestern, även om det inte blev nån längre semestertur det här året. Vi har ju vår tur kvar till vintern istället.