Bästa motemedlet är träning

Har haft en rejäl städdag idag. Började med storasysters rum uppe, där vi plockade och slängde, fixade och trixade och var sak fick återigen sin egen plats och så avslutade vi med en bön om att ordningen kan hållas i några veckor iaf. Sen har städningen fortsatt huset igenom. Kollade igenom barnens garderober och plockade undan och fyllde på, sen blev det den sista städningen utomhus, hade kvar lite löv på framsidan. Det var i sista stund kan jag säga, det hade börjat frysa fast. Men så har vi haft minusgrader hela dagen idag också. Sen lite mer vanlig städning inne, såsom dammtorkning, dammsugning och toastädning.

Middagen är avklarad och den var helt underbar. Fick sånt sug på tomtegröt igår och hela familjen nappade, så idag blev det hemmagjord gröt, mums! Nu längtar jag verkligen till jul!

Träningsvärken är kvar, inte lika ond som igår, men nästan lårkakor har jag på benen. Träning är ju bästa botemedlet mot träningsvärk så jag tog mig ut på en rask promenad i em. Farten var inte så snabb till en början, men efterhand musklerna värmdes upp så kunde jag öka farten. Brännsåret är lika ont idag, vad fort jag har glömt hur onda dom kan vara. Dock är det inte bara träningsvärken som känns. Givetvis har ju en förkylning kommit, eftersom att jag är ledig. Som ett brev på posten. Hoppas bara att jag slipper feber, men förkylningen känns i hela kroppen och den envisa hostan har kommit, och stör min nattsömn. Får nog satsa på medicin inatt.

Kvällen ska avslutas med film tillsammans med sambon, som förövrigt haft en ledig dag idag. Det är inte fel!

Idag känns det

Har haft två underbara arbetsdagar. Vi hade K-dagar mån-tis, dvs kompetensutvecklingsdagar. Vilka nya rörelser jag har fått fram i min kropp! Och vilken feedback jag fått! Ska jobba mer neråt framöver, trodde inte jag kunde göra så stora saker. Men idag så känns det i kroppen, både träningsvärk samt ett oskönt brännsår på vä foten. Men det känns samtidigt skönt att fått dansa.

Resten av veckan har jag ledigt med barnen. Idag ska jag en tur till stan, sen är resten av veckan oplanerad. Får se vad dagana erbjuder. Hör av er om ni vill hitta på nått!

Min tand är lös...

Ja, inte min men storasyster. Som hon har längtat! Och ikväll efter tandborstningen så kollade jag som vanligt, och det var nu en lös tand. Hon kunde inte riktig låta bli att vara där och pilla, men samtidigt var det lite spännande. Hur känns det att tappa en tand? Hur går det till? Känns stort för en tjej, som bara levt några år av sitt liv ännu.

Fredag

Äntligen fredag! Veckan har gått fort men varit tung. Jobbat tre kvällar denna vecka, så att jag har helt fria kvällar nästa vecka känns helt underbart. För efter det väntar det några veckor med extra arbete. Men det är roligt arbete och jag trivs. Ska bli en spännande nästa vecka, då vi har K-dagar och ska arbeta med en koreograf mån-tis och sen är jag LEDIG!!!

Skavsåren är kvar, får se hur det går med skorna, om jag kommer att ge upp helt eller. Men jag vill inte köpa nya, och har inte råd heller, för nu har pengarna gått till glasögonen, så dom är slut. För snart bör man ju dra igång julklappsinköpen, så allt annat (onödigt) får stå tillbaka. Åh, vad jag längtar till jul! inte länge kvar innan jag får börja julstöka. Pepperkakorna har börjat sitt liv inne i skafferiet, men annars är det lugnt på den fronten. Kanske dags att spela lite julmusik snart?

Glasögonen ja. Vi får väl se om högerögat kommer att bli bättre, jag hoppas det, för dom senaste veckorna har det bara blivit sämre och sämre. Har ofta ont och ser väldigt suddigt på höger öga ibland. Glasögonen kommer inte att göra under, men kanske avlasta så jag får mindre ont. Men hur ska jag kunna hålla reda på dom? Kanske får jag skaffa senilsnören, som nån föreslog tidigare...

Nä, bäst packa ihop och göra mina två ärenden på väg hem. Kanske har jag tur och hinner duscha av mig innan jag ska hämta barnen, är så skönt att få duscha utan att ha två barn med mig. För duschar jag, så ska dom promt duscha. Det blir trångt!

Ha en bra helg!

Misslyckande och konstaterande

Väckarklockan ringde strax efter sex, som vanligt på tisdagarna. Steg upp, halvt sovandes, halvt vaken, klädde på mig, tog ytterkläderna inkl reflexvästen och gick ut. Har bytt till vinterskorna nu, eftersom att joggingskorna är så tunna och jag blir jämt våt om fötterna i dom. Men det skulle jag inte gjort. För efter 15 min av min 50 min promenad så börjar jag känna skavsåren växa i hälarna. Hinner tänka en snabb tanke, ska jag vända och gå hem? Men nä, jag har ju stigit upp så nu ska jag gå. Ca 20 min senare måste jag ge upp. Då haltar jag fram, med fula grimaser och tårarna känns inte långt bort. Jag kapitulerar och ringer hem och väcker sambon som får komma och hämta mig. När jag kommer hem och tar av mig skorna har jag två stora blåsor på höger fot och en på vänster. Tala om misslyckad promenad!

Och nä, jag kan inte ha mina vinterskor, det är bara så. Spelar ingen roll att det är gore-tex, Ecco och att dom var dyra. Jag måste ha nya, för så här kan jag ju inte ha det. Det är ju tredje säsongen jag använder dessa och fortfarande får jag skavsår. Men dom ser nästan helt nya ut så jag kommer inte att kunna slänga dom. Får väl stå i garderoben och samla damm några år först...

Lite rolig helgläsning

Har fått tips om dessa annonser från flera ställen. Tänkte dela med mig till er som ännu inte läst. Kolla in den här och den här!

Orange

Oranget vart det här! Ville piffa upp bloggen lite, men jag är inte nån höjdare på sånt här, så jag har verkligen fått prova mig fram och testa, testa, testa. Till slut så bytte jag all färg till orange, så blev det lättare. Får se hur länge jag står ut. Tur att det finns orginal att gå tillbaka till. Trevlig helg...

Det är väl bara att lägga sig?

Hur svårt ska det vara? Det är väl bara till att bestämma sig, eller? Varje dag gör jag ett nytt försök, som misslyckas. För varje kväll känner jag mig piggare än förra kvällen och tror att det ska hålla i sig. Men varje dag ångrar jag mig och tänker att "ikväll, ja då ska jag lägga mig i tid", men tror ni att det sker? Nä, för just då har jag just fått sätta mig ner i soffan och slappa, det är ju så skönt, och att få se ett helt tv-program nån gång, är inte det hur underbart som helst? Men jag behöver ju sova också, får det inte till att gå ihop helt enkelt. Får nog sova i mitt nästa liv...

Rosa månad

Denna månad, oktober, är rosa, till förmån för Bröstcancerfonden.

Vet ni att:

Varje år är det drygt 7000 kvinnor som får bröstcancer?

det betyder att det varje dag är 15-20 kvinnor som får beskedet bröscancer?

1/4 av kvinnorna som får diagnosen cancer, har bröstcancer, och är den vanligaste cancerformen hos kvinnor?

10 år efter diagnosen är det idag 80 % som lever?

Visst stöder ni forskningen, så att vi kan få ännu högra siffra för överlevande. Jag köper varje år ett rosa band, eller flera och brukar skicka sms till rix, där man skänker 50 kr för varje sms. Vad gör du?

Tror dom är nöjda

Satte mig på bussen vid lunchtid igår och några timmar senare klev jag av, med flera timmar för mig själv, stosande på stan. Var hur skönt som helst och innan tiden var slut var jag tom less på att gå på stan. Det blev ett par byxor och känner mig nöjd.

Sprang på några av eleverna från DVH innan vi gick till platsen för kvällens föreställning. Strax innan sju samlades vi allihopa och såg sen föreställningen, med dom koreografer som ska arbeta med eleverna efter jul och göra deras föreställning. Musiken var sådär, inte min typ, undviker störande ljud i största mån, så det störde min koncentration men själva dansandet var ok. Den ena var riktigt bra, så det ska bli spännande att se vad dom ska göra med mina tjejer senare. Iaf så stannade vi kvar efteråt för att bli presenterade för varandra och surrade då lite med en kultursekreterare från stan, som undrade om tjejerna var intresserad av att se Håkan Hellström, innan bussen gick hem. När dom fick höra nyheten skrek dom som äkta tonåringar. Kvällen blev riktigt lyckad tror jag, kanske tom Håkan var kvällens höjdpunkt? Jag avvstod och åkte istället bil hem med lillebror, kul att få sitta och prata med han en stund, det är inte så ofta vi ses och hörs nuförtiden. Men jag hoppas att han flyttar hem snart....

Nu väntar film, hörs!

Vilken helg!

Det var en helt underbart helg! Hann med lite shopping, men jag satsade mer på ögonshoppa och lägger mitt krut på fredag, då jag ensam ska shoppa loss. Men det var trevligt att strosa och fick med mig några ljuslyktor, en korg/skål och en sjal. God mat, både lunchen, men framför allt middagen. Vi åt tapas och det var så GOTT! Kan jag varmt rekomendera. Mycket gott att dricka, både på restaurangen, hotellet och barerna. Natten avslutades med nattamat. Och vi var tre stycken som inte skulle ha nått, men det slutade med att vi alla fyra åt och åt och åt. Sängarna var gudomligt sköna och att få ligga kvar i sängen på morgonen, kunna prata med varandra och titta på tv, utan att ha två som hoppar och skriker samtidigt, det är lyxigt. Hotellfrukost skulle jag önska att jag fick varje helg, det är så trevligt med alla valmöjligheterna. Trötta, men glada åkte vi hem till barnen på söndagen och låg sen i soffan hela eftermiddagen. Skönt att det var sånt väder, nästan.

Men idag är det måndag igen och veckan har precis börjat. Ska i veckan få besök av en koreograf, som arbetar med våra elever och även en workshop med oss lärare, det ska bli kul. Men jag kan avslöja att jag längtar till höstlovet!

Nu ska vi bara vara två

Ja, snart åker vi iväg och ska bara njuta av varandra. Ska bli så skönt! Middagen är reserverad på en tapasrestaurang, hoppas det blir gott. Shoppingen får vi se hur det går, har inte så höga förväntningar, då blir man inte besviken. Dessutom ska jag åka till andra grannstaden på fredag och har chans till shopping då med.

Fredagen var jätteskönt. Började dagen med en dansföreställning för barn. Inte den bästa kan jag säga, men barnen verkade gilla den. Tror dock inte dom förstod handlingen och tanken bakom, men, men...
Sen så hann jag laga alla dom där kläderna som jag aldrig orkar dra fram symaskinen för. Två centimeter sömn här och en här. Men nu blev det gjort. Lite chokladbollsbak blev det också, och sen lek för hela slanten.

Men nu är barnen lämnade i tryggt förvar hos farfars och vi väntar på skjutsen. Hörs efter helgen!

Så otäckt!

Skulle köra ut från en 4-vägskorsning och inga bilar kom. Halvvägs ut på vägen säger sambon "Akta moppen" och jag panikbromsar och rakt framför mig kör moppen förbi. Gud, så rädd jag blev. Det hade nog inte blivit någon krock även om jag inte bromsat, då moppen höll ut och jag genade ut på vägen. Men jag såg verkligen inte moppen, den måste precis varit i stolpen på höger sidan. Jag hade inte hög fart, stannade och tittade efter bilar, då ingen brukar lämna företräde från denna väg, trots att det är högerregel som gäller. Men moppen syntes inte. Den hade lyset på, men jag såg den inte. Vid såna här otäcka händelser, blir man påmind om hur lätt och fort en olycka händer. Nu ska jag återigen kolla otroligt noga innan jag kör ut i en korsning...

Äntligen helg!

Ja, jag kan säga helg fast det bara är torsdag. För imorgon ska jag vara ledig och umgås med mina barn. Känns hur skönt som helst, då jag denna vecka arbetat drygt heltid på 4 dagar. Förra veckan var det också övertid, så en extra ledig dag är jag värd. Ska försöka göra så få måsten som möjligt, och bara leka och ha roligt med barnen. Krama om dom en extra gång, liksom...
För i helgen ska jag och sambon åka till hotell och shoppa, fika, äta, dricka, sova och äta hotellfrukost. Ja, det blir en hel del äta, men det är bäst passa på när man kan få äta i fred, utan nån som avbryter m.m. Det är eg sambons födelsedagspresent från mig, men nån ska ju följa med och inte får han ta med nån annan än mig, det var väl en bra present? Så då får jag också njuta, det gäller att vara smart!

Har tittat lite på bloggdesign ikväll, det är verkligen inte min grej, och det är ju inte det lättaste. Hm, får nog titta lite fler gånger och skulle det bli en bra design skulle jag nog behöva en hel dag med lekande och testande. Tror inte jag har den tiden över till det. Bäst jag accepterar dom fula standardvarianterna, suck!