Friskvårdsdag

Hade friskvårdsdag idag på jobbet. Och vilken friskvård jag haft oxå. Startade dagen med en frisk promenad i minusgraderna, sedan hade jag yoga. En av mina bättre upplevelser av yoga, kan tom kanske tänka mig träna yoga nån mer gång, det är inte illa för att vara mig och yoga. Sen blev det styrketäning på det.
Fast jag avslutade friskvårdsdagen med att äta nygräddade bullar. Kanske inte så hälsosamt?
Men en bra dag har det varit, fått mkt gjort, tom sått lite gräs...

Får se om morgondagen är lika intensiv, ska ha elevens val, med 5! elever. Känns inte så lockande, tro mig

Nu ska jag fortsätta se om fågelinfluensan, sen är det godnatt, för morgonpromenaden är verkligen tidig, så jag är trött redan nu

Äntligen hittat en jacka

Har äntligen hittat en ny vinterjacka. Var tvungen lämna tillbaka min bruna fina Tierra skaljacka, som jag bara älskade. Tyget nöttes sönder, så jag skulle få en annan jacka istället. Jag letade hela vintern/våren och hittade ingen jag ville ha. Ingen lika snygg fanns det. Men nu så har jag hittat en annan, ännu en brun, dock inte gore-tex, så vi får väl se om jag ångrar det. Men istället köpte jag mig ett par gore-tex täckbyxor, så nu är jag utrustad för vintern. Längtar efter snön så jag får ut och prova kläderna. Så här ser jackan ut iaf:


"Pratat" med text

Har precis "pratat" med en kollega som flyttat till huvudstaden i sommras. Utåt verkar hon må rätt bra, skönt att höra. Sen så vet man aldrig hur hon eg mår. Kan bara hoppas på det bästa. Tänker på henne nu och då och undrar hur det går. Lite jobbigt med papperna med flytt av barnet hade dom, men hon verkar positiv och tror på en lösning. Barnet har fått börja på en dansskola, balett, med en fröken som heter samma sak som mormor...

Ville att jag skulle hälsa till er som känner henne, så nu vet ni

Nu går det skriva

Har varit utan tangentbord några dagar, så handikappad man varit. Bara kunnat använda musen och surfa in på favoriter. Batteriet tog slut i tangentbordet och vi hade ju givetvis inga nya. Och när jag jobbar kväll och sambon är hemma sent med två trötta barn är affären inget  man går till. Men idag gick jag dit och nu har vi ett tangentbord igen, hurra!

Just nu håller våra stubbar på att ryka och våra rosenhallon är borta. Helt plötsligt fick vi en sida på huset också, vilken gräsyta det kommer att bli. Ska bli kul att planera tomten och få göra nått kul med den. Önskade bara att man hade lite bättre fantasi och kunskap, så att man kunde få en bättre helhetsbild av hur tomten skulle se ut med buskar och träd utplanterade, istället för att man planterara och sen ser resultatet. Men, men, vi prövar oss fram så blir det säkert bra så småningom.

Nä, nu tar jag fredag och ledigt, ska gosa med barnen tror jag.

Hoppas på vana

Startade dagen med att stiga upp en timme före alla andra och ta en stärkande promenad. Hur skönt som helst när jag väl kommit ur sängen. Hoppas verkligen att detta kan få bli en vana, för på kvällarna är det verkligen svårt få tiden att räcka till. När jag kom hem hade barnen stigit upp och jag fick tid att mysa och fixa håret på dom, vinka hej då och sen göra mig klar för dagen. Men inte särskilt lång tid hade jag på mig, max 20 min, tur man är snabb. För jag har gjort en god gärning, som jag gjort många år nu, nämligen lämnat blod. Men nu förbereder jag det sista inför medarbetarsamtalet, håll tummarna för mig!

Familjeutflykt

Helgens väder inspirerade oss idag till att packa en liten matsäck och åka till skogs. En hink hade vi med oss, ifall vi skulle komma till nått ställe där inte thailändarna redan varit. Vi gjorde en chansning och hittade både ett ställe där det fanns lingon och där inge varit tidigare. Några liter fick vi med oss, handplockade, och lite skogslektion för barnen och så gott det är med fika i skogen. Riktigt trevlig var det.

Sitter just nu och funderar på vad värdegrund är för mig, det är inte lätt. Bäst fundera på så jag har svar till medarbetssamtalet på tisdag.

Förstår inte

Vid promenaden idag såg jag en sko i diket. Jag kan för mitt liv inte förstå hur den hamnat där. Har någon tröttnat på skorna, öppnat bilrutan i farten och slängt ut den, eller tog man en promenad och "råkade" tappa skon? Och bara en sko dessutom. Hur kan den hamna där?

Idag är det fönsterputsning på schemat, men tog en liten paus, det är ju inte alltför kul det där. Ska lägga på ett kol snart och torka färdigt och sätta upp gardinerna, så att jag kan gå ut när lillasyster vaknat, så ska vi ta mellanmålet ute, tänkte jag. Det får bli ett sent mellanmål, som vanligt på lördag, då vi väntar på sambon. Det är trist med lördagsjobb, tycker han borde få vara ledig med sin familj istället.

Nä, nu tillbaka till fönsterna

Redan helg

Så var det fredag igen. Vecka har verkligen gått fort, har haft mycket att göra, ingen tid till rast och ro. Men det är kul och jag är peppad på jobbet. I våras var det tyngre, kvällarna kändes jobbiga, men i år har jag en bättre balans med arbetsuppgifter på jobbet, det känns mkt bättre. Har tom tagit på mig lite extra jobb några veckor framöver. Känns kul åka till högskolan och träffa studenterna, det blir sån självanalys och så många roliga funderingar. Men det blir lite ledig tid, och då är det egentiden och tiden med sambon som ryker. Barnen prioriteras alltid i första hand. Räknade ut häromdagen att jag arbetar ca 97-100 %. Beror på hur man räknar... Jag som hela sommaren gick och trodde jag skulle arbeta 80%, som ställde in mig på att vara lföräldraedig en dag i veckan, tji fick jag. Men pengarna tar jag gärna emot, så då måste man ju ta de jobb som erbjuds.

Hade tänk hinna med en promenad på friskvårdstimmen idag, men det har precis börjat regna. Känns inte lika kul längre, men kan inte avvakta så mycket längre till, barnen ska hem om en timme. Får nog klä mig bra och ge mig ut iaf. För en promenad skulle nog göra mig gott, är lite trött och sliten efter gårkvällens upptakt  med jobbet. Trevligt sällskap, god mat och gott vin. Men idag är jag trött.

Helgens planer är att mysa med familjen, spela lite spel, tvätta fönster och byta gardiner, och laga mat. Det blir matfrämmande på lördag, det var länge sen sist, så det ska bli kul. Hoppas bara att det kommer att smaka bra för gästerna också. Sen så ska jag försöka hinna måla fönstret i M:s nya rum, men vill inte göra det när jag är hemma själv, för precis när man doppat penseln, så slåss barnen, det är som på beställning. Bättre göra det när man är två hemma. Så det blir söndagens planer. Och så måste jag förbereda mig för utvecklingssamtal, eller vad vi nu kallar det, ska ha samtal med chefen till veckan. Hur ska jag effektivisera våra resurser? Klona mig sjäv...Åh, måste nog tänka till en stund.

Nä, nu är det dags för regnstället, ha en trevlig helg!

Vart är den?

Använder mig av en fjärrkontroll när jag jobbar, platt och liten, som alltid ligger i min väska eller i min ficka på tröjan. Men nu är den spårlöst försvunnen? Vart har den tagit vägen? Jag känner mig så handikappad utan den, men hittar den inte. Hoppas att den ligger kvar på jobbet, för vad gör jag annars?

Hatar att ha borta saker, ändå händer det mig rätt ofta. Glömmer vart nycklarna är, vart jag har ica-kortet, men dom sakerna hittar jag tillslut och då känner jag nästan aldrig någon oro, för jag har nog vant mig. Men den här fjärren, jag vill hitta den!!!

Vilken dag

Lördagen var en intensiv dag som gav eftertanke. Vi firade livets start och lyckan av ett barn och avslutade med samtal om sjukdom, allvar och livets gång. Väckte många tankar och det är bara att inse,  vi blir alla äldre och det händer myckte mer, både sorgliga och underbara saker.

Nu får det vara nog!

För några veckor sen kom min bonuscheck från HM. Det brukar vara 50 kr som jag försöker köpa nått roligt för, ibland nått onödigt till barnen eller nått till mig själv. Men denna gång var det på hela 150 kr! Det märks att man har två barn nuförtiden, och en storasyster som nöter kläder, dvs lite att ärva för lillasyster. Eftersom att jag är rädd att tappa bort den bland kvitton i börsen sätter jag upp den på vår anslagstavla.

Igår tog jag med barnen till stan en sväng och just innan vi skulle åka kom jag på checken. Men jag hittade den inte. Frågade sambon om han sett den och ja, den hade ju gått ut, så han slängde den. NEEEJ!!! Ibland kan man få slå sin sambo, eller hur? Han är alltför pedantisk ibland och älskar att slänga saker utan att titta så noga eller fundera. Han kollade datumet, slutet av augusti, då har den gått ut, men kollade inte året. Checken är giltitg ett år! Slutet av augusti 2009. Och det värsta är att det är andra gången han gör så här. Kan inte sluta att tänka på det, bubblar upp till ytan nån gång då och då och jag har bara lust att skricka på honom. Men vad hjälper det? Får försöka hålla mig i schack... Men det är inte lätt. Dessutom så vet jag att det sannolikt kan hända igen, det spelar ingen roll att jag säger åt han att sluta kasta lapparna, det går inte lära en gammal hund att sitta...

Hoppas ni andra haft en bättre start på helgen än jag!

Utmanad

Har blivit utmanad av Annika. Så vad göra, det är väl bara att hänga på...

Har med telefonboken att göra och man ska gå efter nummerordningen, men jag hittar inte det utan räknar mig fram efter alfabetsordningen istället. Håll till godo:

Har du kysst nummer sju? Nja, det är mitt nr jag använder när jag skickar sms i jobbet. Kan man kyssa sig själv?

Har du träffat nummer nio i veckan? Ja, rektorn på jobbet

Älskar du nummer tio? Nä, det är ett gammalt nr till en institution

Är nummer elva en sötnos? Nja, en ytligt bekant från Alingsås

Är nummer femton en bästis? Nä, länsdanskonsulenten


Har nummer sexton gått i samma klass som du? Nej, men är gift med en klasskamrat från högskolan

Brukar du hänga med nummer nitton? Ja hela tiden. Återigen mig själv, ett annat jobb nr

Är nummer tjugo bra? Jo, det är hon.

Gillar du nummer tjugosex? Ja, det var svägerskan

Vet du om nummer trettioett har ett förhållande? Ja, gift med svärfar


Hur känner du nummer trettioåtta? Ja, en är jag sambo med och två är jag mamma till

Är du intresserad av nummer fyrtiotvå? Delvis. Mitt ICE nr, däribland man hittar sambons nr

Hur länge har du känt nummer fyrtionio? Åh, Johanna, när kan det vara? Tror det är sen 2000

Jag utmanar Pia och Sofia


Hur gammal är jag?

Inte trodde jag att bara för att man fyllt trettio så skulle allt rasera...

Var på synkoll idag, då det är ca 10 år sen sist och jag fått pikar av mina kollegor som läser oh-texten bättre än mig om dom tar av sig glasögonen. Det visade sig att jag hade ett svagt synfel, som inte nödvändigtvis behövdes korrigeras. Men iom att jag har ett öga som vill ta över var det nästan bättre vara utan några år till. Men dock så ansåg optiker att jag kunde prova läsglasögon. Va, tänkte jag. Hur gammal är jag? Trodde det var gamla människor som hade läsglasögon, som inte har nog långa armar. Fick förklarat för mig att människor anstränger sig olika mycket när dom läser/arbetar vid datorn. Jag får ofta ont i huvudet och ögonen när jag arbetar så hon föreslog att jag skulle prova med läsglasögon. Fick ett par låneglasögon, som sitter jättedåligt för övrigt, med mig hem, som jag ska använda under tre veckor. Sen ska vi utvärdera det hela. Men jag är inte snygg i dom, hur ska jag kunna ha dom på mig på jobbet, undrar jag. Får nog jobba hemifrån dom närmaste veckorna...

Hemmahelg

Haft en riktigt lugn och skön helg, bara slappat och njutit av att vara hemma på kvällarna. Vi har även haft en lyxhelg, med sambo ledig lördag. Nu dröjer det en månad innan nästa gång. Vi har passat på att höststäda litegrann. Kastat vissna blommor, klippt gräsmattan (för sista gången?), tvättat fönster, bytt lite gardiner, plockat vinbär och kokat vinbärsdricka. Mums!

Men nu så är helgen snart slut och arbetsvecka väntar. Blir första "riktiga" arbetsveckan för mig, såsom de kommer att se ut här i höst. Får se hur det går, om jag planeret tillräckligt, om jag minns mina planeringar eller om jag kommer att få jobba sena kvällar hela veckan. Men jag längtar också, ska bli kul att få dansa med alla eleverna och ska bli spännande att lära känna dom allihopa.

Ska njuta av kvällen och mina barn, då jag inte träffar dom förrän på tisdag. Ha en skön kväll!

Hemma men nu åker jag igen

Kom hem på måndagkväll efter en helt underbar vecka i Turkiet. Varmt (40-45 grader), svettigt, skönt, avkopplande, god mat och trevligt sällskap. Har läst TVÅ böcker, vet inte när jag gjorde det senast, haft samtal utan att bli avbruten, fått äta i lugn och ro, bara tänka på mig själv. Sovit och slappat. Saknaden av barnen och sambon gick förvånansvärt bra. Visst saknade jag dom, men det blev nästan värst när jag väl kom hem och fick pussa och krama mina nära och kära. Då kom tårarna och jag kände en enorm saknad. Men nu är jag i alla fall hemma, en liten stund.

Drog på mig en förkylning, kanske från alla turkar som skulle peta på en, så jag känner mig lite risig faktiskt. Man kan inte tro jag vilat en vecka, så känns det iaf inte. Men ingen rast och ingen ro, idag åker jag till Stockholm för ett möte och lite shopping, kanske lite träning och förhoppningsvis hinner jag träffa Annika. Men det känns lite jobbigt åka från familjen, men jag försöker trösta mig med att när jag jobbar kväll hinner jag inte se dom mer än vad jag gör nu. Jag kommer ju hem i morgon eftermiddag.

Nä, nu är det bäst packa det sista och åka mot flygplatsen. Skynda, skynda...