Kvällens planer

Trots vädrets makter åker vi in till stan ikväll och om regnet är frånvarande kommer vi nog att tillbringa kvällen i öltälten och bli sentimentala och lyssna på Europe. Regnmolnen har varit här hela dagen, men regnet har uteblivit så vi hoppas att så fortsätter. Att tillbringa fredagkvällen i öltälten är nått ovanligt, de senaste åren har vi varit där på lördagar, om vi har besökt dom. Men nu blir det lite förändring...

Morgondagen ska vi tillbringa i stan också, men då är det barnens dag. Lite karusell, fika och bara strosa har S beställt. Hon är en riktig festival/marknadstjej. Sen så har vi nog några ärenden på affärenerna, när vi ändå är där. Men vi får se hur mycket vi orkar, både ev baksmälla och mycket folk.

Hoppas att ni andra får en toppenhelg!

Allsångs premiär

Ja, igår så var det dags för Allsång på skansen igen. Jag och barnen satte oss framför tv med melon och laddade till tusen. Men jag måste nog erkänna att det var inget höjdarprogram. Men jag gillar det ändå. Men det finns nog inget som går upp emot att få vara där live, det är en sån härlig stämmnig att man inte kan tro det. Men jag och S bestämde att nästa sommar ska vi ner och se igen.

Sommaren har ju tagit slut, verkar det som. Idag har vi bara 11 grader och det blåser isvindar. Skulle behövt mössa när jag var ute på promis i förmiddags. Eftersom att man fryser ihäl utomhus så försöker vi göra lite inomhus istället. Jag syr nya överdrag till våra dynor till utemöblerna, eftersom att dom är extremt fula och trasiga, men dagens dynor är för smala för våra möbler. Så det blev till att sy själv. Det går faktist bättre än väntat, 2 av 5 avklarade. Óch hittils har jag inte svurit en endaste gång, vilket jag brukar göra allt som oftast när symaskinen är framme.

Altanbygget går framåt, nu är all trall på plats, och ena trappen är så gott som klar. Det känns som om vi kan åka på semester nu. Men än är det några dagar kvar... Hoppas bara att det är lite varmare då, för vi kommer ju vara utomhus i stort sett hela dagarna. Nä, bästa passa på att sy lite när man har en som sover.

Och regnet det bara öser ner...

Ja, vad ska man göra. Tror minsann att vi inte haft en enda regnfri dag på vår semester hittills. Hur kul är det?!?!
Och inte verkar det ska vända heller...

Ikväll så har jag försökt trotsa vädret och var på teater, utomhus. Kallt, regnigt och osköna stolar. Men teatern var bra. Fick värma mig med lite te när jag kom hem.

Annars så händer det inte så mycket här, vi försöker jobba vidare med altanen, där all trall nu är ditskruvad, och vi arbetar med trapporna. Sen väntar stolparna till räcket´och täcksidorna. Räcket och lilla altanen får nog vänta till nästa år. Får se hur mycket vi hinner i veckan, ska ju bort snart så då blir det ju inget gjort.

Det är bara att hoppas på att meteorologerna har fel och att det blir sol och värme snart igen...

Trevlig midsommar!

Ja, så är det då midsommar imorgon. Förberedleserna är igång, vi har plockat blommor och björkris och efterrätten är påG. Det blir midsommarstång med dans runt för barnen och sen sillunch med grannarna, som avslutas med kaffe och jordgubbstårta. Kvällen ska vi fira här hemma med vänner och förhoppningsvis, om vädret tillåter, får vi premiär äta ute på vår nya altan. Men jag ställer in mig på äta inne, vädret verkar ju inte ska bli det bästa.

Men på tal om altanen, vi har premiärfikat på den, utemöblerna står numera uppe på altenen, istället för på de gamla plattorna. Känns verkligen bra!

Hoppas att alla ni andra får en trevlig midsommar!

Vilket skit väder

Altanbygget fortlöper men det dåliga vädret är inte samarbetsvilligt. Idag har det inte blivit en enda skruv neddragen. Suck! Och ikväll har jag höstmöte så ikväll blir det inget heller. Men kanske imorgon. Men nått som gör att jag längtar ännu mer till imorgon är att jag kanske får hålla en tredagars bebis i min famn. Åh, hoppas, hoppas!!! Det finns inget som går upp mot att hålla nyfödda i sin famn, få gosa och snusa, men lämna tillbaka när dom skriker eller man vill sova själv ;)

Känner verkligen att jag kommit in i semesterlunken, startar inte ens datorn varje dag. Uppdateringen kommer nog att bli sporadisk i sommar, minst sagt. Men jagska väl in och läsa tidningen nån gång, får passa på att skriva lite då.

Annars händer det inte så mycket här hos oss just nu. M tränas utan blöja, men hittils har det varit fler olyckor än lyckor. Får se hur länge vi orkar tvätta. Nä, ska ta och läsa tidningen nu, hörs senare!

Hm, måste nog designa

Ja, så har även min blogg flyttats men jag måste nog göra lite inställningar, tyckte den såg lite trist ut. Jag hatar sitta och fundera ut hur man ändrar till nått annat än standard, men vi får väl se hur det går...

Sista dagen!

Ja, efter en otroligt intensiv, men rolig arbetshelg, med två genrep och sex föreställningar så har denna vecka gått fort men jag kännt mig trött. SÅ nu är det skönt med sommarlov. Har bara denna dag kvar att göra först. Hade trott att jag skulle hinna så himla mycket denna vecka, men det har jag inte. Men iofs så är det ingen katastrof, det viktigaste är gjort...

Altanen är på G, väntar på lite bättre väder och förhoppninsvis blir det en trapp i helgen och nästa vecka blir det trallskruvning. Sen är 50 kvm altan färdig! Eller åtminstone så att man kan använda den. Får se om det blir räcke och det lilla soldäcket nästa år eller om orken kommer i slutet av sommaren.

Sommarens semester är bokad: husvagn ner till Komården och Vimmerby och förhoppningsvis ett stopp i Stockholm på vägen hem, men det ser mörkt ut med campingplatser. Nån som vet var man kan ställa två husvagnar en dag eller två? Skulle vara så skönt att bara få strosa runt på stan en dag, som avslutning på semestern.

Nu ska jag ge mig ut på promenad och senare idag ska vi fortsätta träna på vår "städdans". Vi danslärare brukar träna tillsammans ibland och nu har vi som mål att lära oss just denna dans och även stå på scenen med den. Men om det tar ett år innan vi kan den, eller sex månader, det vet vi inte. Men kul ska det bli i alla fall.

Ha en bra dag!

Sista kvällen!

Ikväll är min sista kväll för terminen. Åh, så skönt det känns. Inte för att jag inte trivs med arbetet, utan jag vantrivs bara med arbetstiden. Jag vill inte arbeta varken kväll eller helger, men det är ett måste i mitt yrke. Men nu blir det många veckor utan kvällsjobb. Förutom ett kvällsmöte (såklart) inför hösten om nån vecka. Men det ska jag försöka förtränga, och njuta av min sista kväll på jobbet.

Annars så rusar det på, mycket att göra, sista intensiva veckan och framför allt kommer det en intensiv helg. Men nästa vecka har jag några dagars nedvarvning, med städning och fixa och dona. Det känns otroligt skönt. Och snart stundar sommarlov! Och vem vill inte vara ledig när vi har sånt här väder?!?!