Vilken härlig dag

För några veckor sen beslutade jag mig för att ta föräldraledigt en dag. Och idag var det den dagen. Har varit en lekmamma idag, lekt i snön, spelat spel, läst böcker, varit mamma/syster/barn/indian och tusen andra karaktärer. Dessutom har jag pysslat och städat hela dagen, bakat ännu en omgång lussebullar, mkt gott, och bakat pizza. Och nu så har jag ändå två dar kvar av helgen. Tänk om alla veckor kunde få vara så här: Jobba måndag och tisdag (mer än full dag) ledig onsdag, jobba torsdag och ledig fre-sön. Det vore verkligen skönt, men det är bara en dröm för oss. Av någon konstig anledning behöver man pengar. Ja, ja det är väl bara att njuta när man är ledig istället för att gnälla.

Nä, nu ska jag anmäla föräldrapenning, det brukar ju ta en stund. Ha en trevlig helg!

Lussebullar, mums!

Årets första lussebullsbak är avklarat. På fredag blir det dags för nästa. Har nämligen två varianter och jag bara måste göra dom båda. Men tyvärr hinner jag inte smaka dom innan jag åker och jobbar, så det får vänta tills ikväll, efter nio. Men då tror jag att jag tar mig ett glas mjölk och ska avnjuta bullen framför tv. Längtar!

Starta städfirma? Nä, tack!

Nä, någon städfirma ska jag inte starta om jag får brist på jobb. Det är då ett som är säkert. Efter en helg hos lillebror med flyttstädning, städning av hans nya lgh efter tapetsering och sent om sider, lite inredning vet jag med säkerhet att någon städfirma ska jag inte ha. Och inte arbeta åt heller för den delen. Då måste det finnas andra jobb. För vilket slit! Städat i två dagar har jag gjort.

Men söndagkvällen var kul, att inreda. Vardagsrummet och köket hann jag med. Riktigt fint blev det och det mesta gick hem hos den kräsna lägenhetsinnehavaren. Det var extra kul! Men det hade varit trevlig om vi hunnit med att få klart sovrummet också, och få tyckta till om möbleringen där och få se hur gardinerna skulle se ut. Men jag tycker ändå att vi han mkt. Från fredag eftermiddag till söndagkväll blev tre rum tapetserade, varav två inredda,  en lägenhet flyttstädad och en hel del IKEA möbler ihopsatta. Tror att det var 6 st närmare bestämt. Dessutom oljade jag in köksbordet.  Allt som allt var det  2 personer fre-lör, och 5 personer lör kväll-sön kväll. Inte illa va?

Men nu är det måndag och en hel arbetsvecka väntar. Nä, förresten, det är bara 2-3 dagar kvar efter idag. För fredag ska jag vara ledig och onsdag jobbar jag bara några timmar. Så det ska nog gå, även om jag är dödstrött och har ont i hela kroppen efter den här helgen.

Livet rusar fram


Ja, just nu går livet i 200 knyck. Men roligt har jag!
På jobbet är det bara roliga saker på nu, det är verkligen en jobbig men härlig tid just nu. Även om det blir mkt kvällar/helger så hittar jag mer tid under vardagarna, så jag kan hämta barnen tidigare eller t.o.m. unna oss en sovmorgon då och då. Så det känns tur, att mina barn inte lider av mitt fulla liv. Men sambon kanske mister tid med mig. Även hemma finns det mkt att göra. Jag älskar att pyssla hemma, fixa och dona. Julbakas både det ena och det andra, julgardiner, adventsstök och julklappar. Vissa brukar säga att dom har gjort bort julklapparna, men jag ser det inte så, jag tycker det är kul handla julklapparna och sparar gärna på det lite till, för jag vill ha det kvar.

Men det finns det som prioriteras bort i mitt liv just nu. Tyvärr; mina vänner. Inte ens hinner jag ringa, vilken typ av vän är jag? Men jag tänker ofta på er och hoppas att ni kanske läser det här istället!
Bloggen lider också, men det är ju inte så väsentligt när det är mkt att göra i livet. Den finns kvar imorgon också. Så ge inte upp, jag kommer (förhoppningsvis) bli bättre, när det lungnar ner sig på jobbet

Annars så fyller jag på livet lite till och ska hjälpa lillebror i helgen, då han ska flytta och tapetsera om i sin nya lägenhet. Tapetseringen tror jag inte att jag lägger mig i, men städningen av den gamla lägenheten och jag hoppas verkligen att jag hinner det roligaste av allt. Montera möblerna, fixa och trixa med inredningen. Ett riktigt Roomservice kommer det att bli i helgen. Men vi har bara 2 1/2 dag på oss, jag tror att det kan bli knappt med tid fixa en 3:a... Pappa åker fredag, men vi andra åker först på lördag, efter 14. Men kvällen är ju lång, eller?
Barnen kommer att ha det bra, hemma hos moster och på söndag ska farfars ta med dom på skyltsöndag, med tomteträning. Det blir nog kul sova hos kusinerna en natt!

Ha en trevlig helg!

Varför ingen lugn och ro?

Hela tiden kommer det nya saker att oroa sig för på arbetet. Ekonomiska bekymmer, neddragningar både nu och då, nya avtal, ovis framtid. Varför kan man inte bara få arbeta på och tro på framtiden?

Nä, jag får nog börja på ica snart

Idag igen

Ja, idag nös jag när jag körde bil. Igen! Nä, det finns nog inget annat sätt än att sluta köra bil. Eller har nån annan nått bättre förslag?

Måste nog sluta köra bil

Många gånger har jag tänkt på att nysa när man kör bil. Åtminstone jag klarar inte av att hålla ögonen öppna under själva nysningen, och hela kroppen rycker det i liksom. Min farhåga är att jag under nysningen ska rycka i ratten och köra i diket eller köra på nån, eller nått kommer upp på vägen, som jag inte ser, eftersom att jag blundar när jag nyser. Senast igår hände det mig, alltid lika otäckt. Jag måste nog sluta köra bil, det finns nog ingen annan lösning på det här...

Nä, fy för att ha barn!

Inget illa vill man ska hända sina barn. Inte heller att andra ska vara taskiga mot dom. Men hur ska man kunna skydda dom? Både faror och "elaka" människor finns överallt i samhället.  Men ständigt gnager det en oro, för hur ens barn har det.

Kan berätta att S berättade för mig att hon åkt ut ur en klubb. Hon och kompisen har klubbar dom brukar leka i. Men nu hade S åkt ur, för hon dansade inte balett som kompisen gör. Kan tillägga att båda två går dans, en gång i veckan men kallar det för olika saker. S säger att hon går dansskola och kompisen säger balettskola. Men jag vet att kompisen inte dansar mer balett än S, snarare tvärtom. Har försökt förklara att båda dansar och ingen av dom dansar balett, men att det inte spelar någon roll vilken stil man dansar. Men hon vill/kan inte förstå. Och S har varit riktigt ledsen för det. Men hur ska jag kunna se till att hon inte hamnar i såna sitser längre fram i livet? Nä, det kan jag inte, men jag vill!!!

Så, sett ur den här synpunkten är det inte kul att ha barn, men ur många andra är det det bästa som finns!

Kulturell blodgivare

Tidigare i veckan var jag på blodgivninge, och skänkte 4.5 dl blod. Tre gånger varje år är jag dit på besök. Känns som en bra gärning, trots att det gör ont och jag hatar sprutor. Dessvärre blir jag påverkad av blodförlusten, och den här gången har det suttit i även dagarna efter. Men nu är det ju helg så jag kan vila upp mig...

Desto mer dans kommer det att bli närmaste veckorna i alla fall. Redan ikväll är det föreställning och imorgon ska jag ta med mig prinsessan och se en barndansföreställning. Nästa vecka är det hela 4 föreställningar. Ska bli riktig kul!

Snart advent

Dryga 3 veckor kvar innan det är första advent. Vart har hösten tagit vägen? Och det kommer då inte att kännas som om tiden står still innan december heller. Nu börjar ju dansfestivalen här hemma, så det är full fart och när det är över kommer alla dansuppvisningar.  Och snart ska min lilla prinsessan ha sin första. Jag längtar!!!

Vilken besvikelse

Har haft riktigt smör hemma, av nån anledning. Och jag har länge längtat efter att poppa popcorn i det. Jag hade en tanke om att det nog skulle vara helt gudomligt gott. Så i helgen fick jag mitt efterlängtade, hempoppade popcorn, poppade i riktigt smör. Men vilken besvikelse, det var inte allt gudomligt gott. Gott var det, men inte godare än vanligt. Nä, hädanefter blir det vanliga popcorn