Äntligen helg

Ja, nu packar jag ihop för i veckan. Kan dock behövas jobba lite på söndagkväll, men det får det vara värt. Nu drar jag norrut för en, förhoppninsgvis, rolig och underbar möhippa. Ska bli kul att få umgås en hel dag, och lära känna lite andra vänner till bruden. Vädret hade kunnat få vara bättre, men kanske att dimman lättar ju längre norrut jag kommer, hoppas det.

I övrigt har veckan  gått fort, jag hinner inte med allt. Försöker prioritera barnen när jag är hemma och det har jag lyckats med. Några promenader, två besök på gymmet, men bara en springtur är så länge. Får satsa på lördag eftermiddag eller hellre kanske söndag, tror jag är för trött imorgon

Mer buskar har inhandlats, som ska ner i jorden i helgen. Kan nog bli riktigt snyggt det här, ser ju dock lite tomt ut när buskarna är små, men dom växer ju och ska bli en härlig lummig, oas. Så är tanken iaf. Drömmer om när jag ska börja med nästa projekt, träd och busk inramingen, men det får vänta, det är inte billigt med buskar. Har handlat för nästan 2000 kr och då fattas det ändå 3-4 buskar innan det är klart, och då bara runt altanen...


   

Detta är buskarna, en mörkröd buske fattas, som jag inte minns namnet på. Nästa sommar hoppas jag på så här fina blommor och vacka blad


Nä, nu måste jag packa väskan, ha en trevlig helg allihopa!

Buset, ja

Ja, poppandet var till ett bus vi gjorde med våra vänner som gifte sig. Eftersom att dom avböjde från möhippa och svensexa ville vi busa lite med dom. Så vi fyllde deras duschkabin med popcorn, eftersom att bruden haft en dröm om ett helt badkar med popcorn, hon älskar popcorn helt enkelt. Dom har tyvärr inget badkar, så vi tog duschen istället. Sen så hade vi lite andra småbus för oss också, men jag vet inte om dom upptäckt alla än, så dom kan jag inte avslöja. Brudparet tog det hela med ro (tror och hoppas jag) men hotade med att brudgummen har fruktansvärt bra minne, så vi vår väl passa oss när det är vår tur ;)

Trötter

Att börja jobba igen tar på krafterna. Fortfarande har inte speeden kommit fram än, det går långsamt framåt, men jag börjar känna en viss panik, snart måste det släppa, det måste spruta ut kreativitet ur mig. Och sätta sig och jobba när barnen lagts sig är inte kul, och det är vad jag gjort hela denna vecka. Svårt få tid med allt, åtminstone så här i början av terminen. Har hela tiden sjukgymnasten ord i huvudet "träna minst tre gånger per vecka". Men då kan man inte jobba samtidigt, då får man bara träna. För jag vill ju hinna promenera och springa också. Och så finns det ju saker här hemma som måste göras. Har sänkt kravet till 2 gånger per vecka på gymmet, och 2 joggingturer och 3 promenader. Tror att det ska funka.

Men jag måste bli effektivare när jag hämtat barnen. Men idag ska jag inte klaga, vi har plockat in vinbär och hallon som vi kokade vinbärsdricka på, utan socker, bara hallonen som sötningsmedel, vilket blev helt ok. Kul med lite variation på mjölken till maten, när den inte passar menar jag. Och så har vi plockat in vinbär och rensat till förskoleklassen, som dom ska göra nått smarrigt av till Skördefesten om nån vecka. Ska bli kul se vad det blir.

Nä, nu måste jag gå och sova, en lång dag imorgon väntar. Mycket som ska hinnas med. Tur att man har en förstående sambo, som inte klagar när jag inte hinner/orkar med honom.

Popp, popp popp

Har precis avslutat min popcorn poppande. 12 påsar á 500 g styck, oppoppat. Det blev ca 3/4 sopsäck. Men nu får det räcka. Nästan så att jag vill ha micropopp nästa gång. Tur att osaltade popcorn är väldigt dåligt, annars skulle nog hälften vara borta vid det här laget

Firar mig själv

Snart första arbetsveckan avklarad. Det har gått både bra och dåligt. Känns kul och spännande med ett nytt läsår, men det har gått långsamt och inte mycket blivit gjort. Får hoppas att nästa vecka blir lite mer effektiv. Fick dock ett chokbesked igår, första arbetsträffen vi hade, berättade rektorn att hon slutar till nyår. Känns både och, då jag har lite svårt för henne, men samtidigt är det väldigt kort tid att hitta någon ny på. Och vad kommer vi att få för rektor? Denna rektor kom ju när skeppet var nära sjunka för 7 år sen, gjorde en massa radikala neddragningar och nu ska nästa rektor komma när skeppet snart nuddar havsbotten. Vad kommer att ske? Är nog bäst fundera ut något alternativt jobb, känns det som. Trist men sant.

Idag ska jag iaf fira mig själv. Fyller ju år imorgon, och idag ska jag gå på hela 60 min massage. Ska bli hur skönt som helst, kan knappt bärga mig. Sen ska jag bli bjuden på lunch av min kollega, hemma hos henne och så ska vi få se hennes nya yogashala, ska bli intressant. Ikväll är det kalasförberedelser som gäller. Lite tårta och pajer ska göras. För imorgon har jag inte tid, då är det ju vigsel som gäller. Längtar!


Semestern slut

Ja, då var min 9 veckors korta/långa semester slut. Hur kunde det bli så här? Det måste vara nått fel, 9 veckor kan inte ha gått, så känns det iaf.
Vi har haft en underbar sommar, hela familjen. 5 veckor tillsammans har vi fått, och vi har hunnit med mycket tycker vi. SÅ värst mycket jobb på huset har det inte blivit, men det var ju inte tanken heller.

Dock så har staketet på altanen blivit i det närmaste klart, har ett varv kvar att måla, samt att jag nog åker på att måla ett varv även nästa år. Påbörjat byns snyggaste trädgård, som Curt uttryckte det. Jag tvivlar, men vi gör ett försök. Jag har tillverkat en låda till alla uteleksakerna. Dock inte färdig ännu, jag var tydligen inte betrodd till att såga till locket, och då tog sambon över, som vanligt. Laserat lite av varje har jag också gjort, både sandlåda, tre broar och grillplatsen har fått sig en omgång. Sen så har ju allt det vanliga krävt sin tid, som det gör när man har hus och tomt. Gräsklippning, gödsling, ogräsrensning, vattning av blommor (som det blivit allt för lite av i år, det syns på mina mer eller mindre döda blommor). Men allt har bara kännts kul, så är det inte varje år med hus.

Sen så har vi inte bara arbetat under semestern. Nämn dom dagar då vi inte badat i poolen, det är inte många. Även rätt många dopp i havet har vi avnjutit. En båttripp med goda vänner, 6 tripper med husvagnen, både korta och långa har det blivit. Hunnit med både föräldrar och svärföräldrar, men kanske lite lite vänner i sommar. Men tiden har gått allt för fort och vi börjar ha rätt många barn som tar föräldrarnas tid, kanske beror det på det. Men än är det inte försent, det kommer ju en lång höst, då vi får umgås istället.

Barnen har varit både änglar och demoner, vissa gånger är dom helt underbar och vissa stunder funderar man på om en annons på blocket kanske vore det bästa för oss alla. Men vi har blivit vänner innan annonsen är färdigskriven, som tur är

Nu så har lillasyster börjat om hos dagmamma, som hon längtat efter. Trivs som fisken i vattnet och vill inte hem. Känns skönt. Storasyster har blivit stor och börjat på fritids och nästa vecka börjar förskoleklassen. Hur det har gått till, att hon blivt SÅ stor, det har jag ingen aning om, för det är inte möjligt att det är 7 år sen, jag var i Turkiet och började varje morgon med att spy. Max 4 år sen...

Nä, nu är det dags att försöka få ihop lite mer planeringar. Ska dock försöka vara lite duktigare på att uppdatera nu, än vad jag gjort under sommaren. Nu är semestern slut, bara till att jobba och gneta.

Håll till godo med dessa sommarbilder: