Stockholm, here we come!

Snart bär det iväg, bara några timmars sömn, så ska vi sätta oss i bilen och ha det gott. Husvagnen är packad, matsäcken förberedd och humöret på topp. Laddade till tusen, ska bli så skönt. Vi får se vad denna semester ska bjuda på, alla vägar är öppna, vi tar dagen som den kommer, inga direkta planer. Väder och allmän tillstånd avgöra.



Två saker är ibokade dock, en glass i gamla stan och allsången på skansen. Håll tummarna för hyfsat väder på tisdag tack!


Vädrat svärföräldrarna

Tog med svärföräldrarna ute på campingtur i helgen. Det blev en tur till Ikea och en liten gårdscamping. Tror det var nått gammalt jordbruk, som dom gjort om till camping numera, ett nytt servicehus, byggt med enkla medel och elplatser på gamla åkermarker. Funkade det också, och trevligt hade vi. Tränade på förtält, insåg lite vad som fattades i vagnen mm. En bra "träning" inför vår lite längre semesterresa med vagnen.

Idag har vi spenderat dagen på stranden, helt underbart. Dock lite kallt i vattnet och med jämna mellanrum kom det kalla havsbrisvindar, vilket gjorde att jag avstod från att bada. Jag som annars brukar bada jämt. Men det blev ett dopp i poolen när vi kom hem iaf.

Har även hunnit plocka in jordgubbar idag. Har plockat 3 ggr tidigare i sommar, men då bara fått lite mindre skördar, men idag blev det säkert 3-4 liter. Mums!

Nä, nu ska vi prata ihop oss om vår semesterresa, vad ska hända under den? När åker vi? Vad ska vi göra? Hur ska vi lägga upp det här?

Hoppas att govädret håller i sig!

Vilket väder

Ja, antar att det inte bara är jag som är trött på kalla, trista dagar. Här har vi inte gjort nått på hela veckan känns det som. Två morgnar har jag varit så trött så barnen har fått se morgontv, vilket inte brukar hända. Men vädret gör mig så trött och jag har inte lust med nått. Våra morgonpromenader har det blivit lite si och så med, men en joggintur och en sväng på gymmet har jag iaf hunnit med. Men tänker jag efter har det nog hänt både en och annan sak, vi har bla besökt en gård som visar hur livet var på 1800-talet, med djur och sånt, mkt uppskattat av barnen.

Idag har jag tvättat, tvättat och tvättat. 6 maskiner tror jag att det blev. Har liksom väntat på bra torkväder, men det blir ju aldrig det, så tvätten har bara växt och växt. Men nu är tvättkorgen tom, iaf fall för kvällen.

Imorgon ska storasyster cykla till morfars, alldeles själv, för första gången. Tror att det kommer att gå bra, hon är duktig i trafiken och det är ju bara att följa vägen, inte en massa korsningar och farligheter. Vad jag och lillasyster ska hitta på är oklart, vi måste dock ta itu med städning, men nått kul ska vi nog klura ut.

Nä, nu vill jag ha tillbaka värmen, vart är du?

Helgen

I torsdagskväll kom en gammal vän från högskoletiden på besök. Vännen är numera bosatt i USA, så det är inte ofta vi ses, ej heller pratas i telefonen. Men så trevlig var det, vi satt uppe sent på kvällen och pratade igenom allt som hänt sen sist vi sågs. På fredag kom även vår vän i Piteå hit, med sina två små barn, och vi surrade och sprang efter barnen och redde ut konflikter barnen emellan. Sent på fredagkvällen åkte USA vännen vidare, hon var på roadtripp med sin amerikanske man, som aldrig varit så här långt norrut i Sverige.

Lördagen var det festivalen som gällde för barnen, med godisremmar, ballonger, karuseller, sockervadd och lotter. Det är bra att följa med farföräldrarna och gammelfolket, så man slipper betala allt själv ;)

Sen var det bara till att packa i husvagnen och dra iväg på 30-års fest. Efter en sen middag hade vi en otroligt rolig fest, som varde ända fram till 4. Hur kunde tiden gå så fort? Och jag längtat tills man har någon annan tjej att festa med, lite trist surra runt med alla killarna bara...

Söndagen gick ut på att vänta in kvällen, att få lägga sig och sova. Kanske vi inte var dom bästa föräldrarna, vi orkade inte göra nått, men alla dom andra 364 dagarna är vi rätt bra ändå.

Idag har vi påbörjat sista veckan utan sambon, sen är det semester för hela familjen. Längtar! Borde eg använda dessa dagar till att göra nyttiga saker, inomhus, men jag har ingen ork eller energi till nått sånt. Skulle helst bara vilja slappa, eller göra nått kul ute. Men man fryser ju ihjäl ute... Nä, ska väl gå och mangla eller nått